Ели, честит рожден ден на патерица! Да си жива и здрава и все така умна!
Диди, определено говори с учителката. По принцип има такива неписани правила, които обаче е добре да се спазват - да не се обучават роднини. В нашата градина учителката на Иво ми каза, че трябвало да води другата група, но понеже там било внучето й, директорката я преместила в нашата. Познавайки характера на учителката, вярвам, че това определено е било по-доброто решение. Още повече че в първа група децата още не са особено разумни човешки същества и ако си баба и видиш някое дете да ти пердаши милото златно внученце, определено последствията за пердашещия са много по-лоши, отколкото при разтърваване на две чужди деца. Може би трябва да говориш и с директорката по този въпрос. Просто не етично, а в един момент по-нататък може да стане и доста грубо. Както и за играчките, в градината децата трябва да се научат, че нещата са общи. Собствените играчки са вкъщи, а в групата всичко се дели. Че ако учителките не ги научат отсега да играят по ред, кога да се научат?
Таш, аз знам лекарството за безсъние. Ще ти помогне и за сближаване със Слави. Гледаш филм с някой много готин актьор, за да се надъхаш. Скачаш на Слави без предупреждение (не е проблем, ако си представяш актьора). Спиш като къпана, без да ти пука луната в коя фаза е. На сутринта Слави те гледа по време на закуска с полуизненадан - полуомаян поглед, а ти си наспана и извънредно спокойна.
Има и един много по-прозаичен метод - легни си в девет вечерта след чаша топло мляко, в топла стая, на затоплено легло и чети книга със спокойно развитие. Така няма да изпуснеш момента, в който ти се приспива.
В предишната градина викахме децата по домофона и ги водеше лелята или учителката. Сега ходим до стаите и винаги с детето изскача и учителка и почва да ми говори, без да питам.
! 
Много искам, защото знам, че 
. Даже не беше впечатлена от подаръка, каза само, че нейния бил не толкова голям, щото еди-кое-си момиченце получило колело. 

Както казва Весето, не всеки има възможност да си спира детето от градина при първото показало се сополче, но се дразня като чуя някоя дълбока кашлица
Баклавата вече е готова - стана много вкусна, само дето горната кора ми мирише на загоряло олио
Направихме и коледните меденки - децата се забавляваха 

То много хубаво като идея,ама да родя само да си има играчка-не!