Пак за пушенето на обществени места

• 32 957
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 765
Относно разрешителните за заведенията:
В Сингапур например не се пуши никъде в затворени обществени помещения. В ресторанти и кафенета може да се пуши, но на външните маси /които не са много за предпочитане, защото в жегите там хората предпочитат да са вътре на климатик/. ОБАЧЕ! Дори и на външните маси не навсякъде е позволено да се пуши! Това е възможно само в заведения, които са платили допълнително за разрешително за поставяне на пепелници. В тези заведения е и малко по-скъпо в сравнение със същия клас ресторанти/кафенета, но в които дори и на външните маси не може да се пуши. Разликата в цените е минимална, но я има.

Относно електронните цигари:
В нашите заведения не е забранено. Аз лично пуших  електронна съвсем скоро в заведение за непушачи. За мен това е идеален вариант. Мои приятели, които имат ел. цигара, твърдят, че дори и в самолетите си я пушат без проблем. Аз не съм пробвала в самолет. Не знам защо, но много се притеснявам да попитам.

Относно заведенията за пушачи:
Не мога да разбера защо непушачите искат да няма изобщо такива заведения! Честно, акълът не ми го побира това озлобление. Никой няма да кара непушачите да посещават заведенията, в които се пуши. Просто стават и излизат, като разберат, че това не са зони, свободни от цигарен дим и толкоз. Както направиха две компании преди няколко дни в един ресторант, който беше станал за непушачи. Въпреки че имаха резервации, като видяха, че няма пепелници, просто станаха от местата си и си тръгнаха.

# 766
  • В Космоса
И аз вече се убедих, че непушачите са по-нетолерантните. Поне в тази тема, де.

# 767
Не е озлобление, а безсилен гняв пред няколко вехти депутати, които сутрин вместо миене с паста за зъби палят цигара и лула, имащи временната власт отново пренебрегнаха - спокойно, с усмивка и незлобливо,  Mr. Green правата на непушачите и последните нищо не можем да променим, освен да продължаваме да търпим до...2013 или 2014, последно не знам кое остана от великите японски изказвания на ББ. Все пак ако в София заведенията са 1000 и на никой не му дреме, в моя град са 3 /цифром и словом/. А за превъзпитанието - след 18 г. е кауза пердута, освен като ти се разкриви кардиограмата или детето ти не те погледне на криво. Никого не искам да превъзпитавам. Единственият човек, който пожела да се превъзпита, в момента споделя един дом с мен!!!

# 768
И на мен не ми е ясно какъв им е проблема на непушачите, при положение, че има заведения само за непушачи.
Ама приятелите им били пушели и те били принудени да ходят с тях на места за пушачи.
Ами сменете си приятелите, ама не роптайте срещу държавата за нещо, което зависи от вас.

Като пушач положението в момента идеално ме устройва. Ходя си в заведенията където се пуши и толкова. И няма непушачи, които да мрънкат постоянно колко задимено било и не знам си какво било.
Когато искам да изляза с детето си, отивам на място, което не се пуши. Още по-добре сега зимата, защото преди където и да излезехме с детето, то миришеше после на дим и дишаше всичките тези отрови. А сега имам чудесното право на избор да не си тровя детето по заведенията.

# 769
  • София
Ами на мен проблема ми,Мира ,е че почти всички заведения ,в които досега сме ходили с децата,са за пушачи.Кеф ти сладкарници,кеф ти пицарии.Аз на бар няма да ида с децата си,нито на кръчма,ама поне сладкарници да имаше за непушачи.То сигурно има....две-три такива в София.А може и аз да не търся достатъчно,продължавам.
Едни приятели наскоро отидоха с детето си в любимата си пицария и оттам любезно ги изгонили,защото са с дете,а пицарията е за пушачи.Пообиколили те малко в района и накрая се прибрали и си поръчали пица за вкъщи.
На мен не ми пречат заведенията за пушачи,просто ми се иска и ние,непушачите,да имаме право на избор и то да не е -или си стоите вкъщи или отивате в заведение за пушачи.
Приятелите си няма да сменявам Laughing,не  че сме ги избирали непушачи,но е факт,че сега като се замисля почти всички са такива.
Айде сега ново двайсет в следващия пост-непушачите нямат приятели! Crazy

# 770
  • Ænima/Albuquerque
И на мен не ми е ясно какъв им е проблема на непушачите, при положение, че има заведения само за непушачи.
Ама приятелите им били пушели и те били принудени да ходят с тях на места за пушачи.

Ей сега ще дойдат да ти обяснят, колко не си права!  hahaha
И аз дадох предложение да си сменят приятелите, ама започвам да се съмнявам, че изобщо имат такива.
Аз лично, фейсове и мрънкане, няма да търпя и две минути!

# 771
Никога не съм правила проблем на приятели, които пушат- гълтам и толкова. Слава богу, и обратното не се е налагало да търпя.

# 772
  • Ænima/Albuquerque

Ирония му казвам аз, ама карай да върви.  Flutter

# 773
А? тва не го схванах - как така ако е за пушачи е по-печелившо?

защото е по-печелившо.

# 774
  • София

Ирония му казвам аз, ама карай да върви.  Flutter
Може и да  не съм разбрала,ако е така се извинявам. Grinning

# 775
Валенцето, има цяяяла голяяяяма тема със заведения за непушачи. В Нашите деца е. Там със сигурност заведенията и сладкарниците едва ли са 1-2, след като темата вече е навъртяла към 50стр (по спомени).
Не е възможно цяла София да няма къде да седнат хората, които не пушат.
Иначе нормално да ги изгонят вашите приятели с детето ако са в заведение за пушачи. З абранено е за лица под 18г.

В Плевен половината заведения вече са за непушачи. В МОЛа пък абсолютно всички са за непушачи, кеф ви кафене, пицария, заведение за бързо хранене.
Съмнява ме, че в МОЛовете в София е нещо по-различно.

# 776
  • Ænima/Albuquerque
Пуши се в някои от заведенията в МОЛ-овете, но не е болка за умиране, защото има и такива за непушачи.

# 777
Всъщност Дачи, правото на избор не го разбирате съвсем, но с най-добри чувства, казано :о)

В цялата работа се сблъскват две неща. Едното е регулацията на на пушенето.

Държавата решава че на едни места се забранява да се пуши. И това изчерпваа въпроса.
Въпросът кои са тези места и какво е било положението в тях до сега не е толквоа важен. Приемаме че има забрана за пушене и това няма нищо обюо с избора на човек, къде и дали да пуши.

Пример - до сега беше забранено да се пуши в библиотеките. Нуикога до сеа не съм чул някой да се жалва че му ограничават правата в библиотеката, като не му позволяват да пуши. Там просто е забранено и това е.
Така ще стане и със други обществени места - след 20 години никой няма да се жалва че правата му са ограничени, защото той никога няма да е пушил на обществено място и няма да счита това за свое "право'.

Другото което се намесва в дискусията е самото право на избор, да пуша или да не пуша ...
Виж сега една нова гледна точка:

С тези всички забрани държавата се опитва да ограничи  моите права на непушач - ами ако след време реша да пуша, къде ще го правя? Държавата ме притиска кат омелишава от възможност да избера да пуша ...
Като ограничават местата за пушене, всъщност дават на пушачите право на избор да пушат или да не пушат, като им създават две обособени среди ...

РАзбира се, такива разсъждения са чисто теоретични, но това не ги прави неправилни :о)

.......
Когато това се разбере ясно от всички – че всички имаме своите права да живеем както сме си избрали, но без да накърняваме правото на избор на другите – тогава такива дискусии няма да са  необходими. :о)!

И аз това повтарям! Само не мога да разбера защо само пушачите разбираме правото на избор  Laughing

Не знам защо си се хабил толкова време, като тук дискутираме, че от лятото вече навсякъде няма да се пуши  newsm78 Или ти на това казваш право на избор?

# 778
  • В Космоса

Да, така е. Случва се често. Не разбирам подобна реакция... Вместо да го оценявате... Confused
Ами сменете си приятелите
Без коментар. ooooh!
, ама не роптайте срещу държавата за нещо, което зависи от вас.
Не роптая срещу никой. Ходя в задимени заведения по моя воля, заради приятелите си. Те също са сядали в зона за непушачи заради мен.

# 779
Аз не разбирам и друго....по повод приятелите...

До сега 99% от заведенията бяха за пушачи. И така или иначе непушачите ходеха в тях без да мрънкат дали приятелите им са пушачи, дали не са, че им е задимено и т.н.
Сега изведнъж влиза забрана за пушене на определени места и хоп....непушачите нададоха вой, как били принудени да посещават заведения за пушачи, заради приятелите си, и още един куп подобни изпълнения.
Е, до сега вие къде ходехте? или не сте посещавали заведения, защото се пуши и сте си стоели само у вас.

Общи условия

Активация на акаунт