Пак за пушенето на обществени места

• 33 111
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Спирам да пиша по тази тема , защото има хора които разбират и такива които не и никога няма да се достигне консенсус по този въпрос. Не искам да споря и да обиждам както и  да ми изкривяват думите само и само да си направят кефа те да бъдат прави и отгоре.
разликата между пушачите и непушачите е че пушачите разбират непушачите и са готови да направят компромис .

Няма как да се стигне до консенсус, защото има конфликт на интереси. Доброто за теб е лошо за мен, макар доброто за мен да е добро И за теб, защото ти също ще се тровиш по-малко. Обаче, пуста глава, пушаческа, няма увиране!
Но забелязвам, че все повече пушачи, поне от моите познати, особено тези, които са ходили по чужбините казват, че им харесва това да не се пуши по заведенията. Според тях само тук има истерия по въпроса, в чужбина хората си излизат кротко навън и си пушат, а вътре се наслаждават на това, че не се вмирисват на цигари.

# 526
Бай, бай до 2014.  Яжте си ушиге, или ни яжте нас.

# 527
  • Ænima/Albuquerque
Някой хора, трябва да палнат една цигарка да се успокоят.  hahaha

# 528
Само не зная за какво трябва да си ям ушите Laughing
Що е тая настървеност във форума, а когато навън трябва да се спазват правилата, никакви ви няма?
Ако утре стане чудо, и почнат да глобяват всеки пушач, хвърлил фаса си на улицата, със сигурност няма да сте така агресивни.
Не разбирам крайностите и от двете страни, честно Rolling Eyes

# 529

Но забелязвам, че все повече пушачи, поне от моите познати, особено тези, които са ходили по чужбините казват, че им харесва това да не се пуши по заведенията.

И аз така забелязвам, ама не мога да не отбележа, че тази широка обществена подкрепа на забраната за пушене от страна дори и на пушачите, незнайно защо оставя заведенията за непушачи празни. Като подкрепят чак толкова, защо се врат в заведенията за пушачи? Да си пият кафето на чист въздух, на мен не ми пречат. Може пък аз да искам да съм воняща и гнусна, затова и предпочитам да се навра в кафене, в което се пуши и хубаво да напоя дрехите и косата си с цигарен дим. Обаче защо и непушачите искат да влязат в моето кафене? За да имат повод да мърморят?

# 530
  • Ænima/Albuquerque
Именно де, залите за непушачи са си празни и сега, и защо, защото маат гащи с нас и после мрънкат, че им смърдим!  hahaha

# 531
Ако утре стане чудо, и почнат да глобяват всеки пушач, хвърлил фаса си на улицата, със сигурност няма да сте така агресивни.

Много си мечтая. Ама и за кучкарите. Защото пак се жали една на първа страница - колко й било добро кучето. Ми и моят фас не е лош, никого не е ухапал досега. 

# 532
  • София
Защото кучето скача според тоягата! Лошите навици, особено когато се поощряват, вземат връх над разума и защото повече от половината население пуши. Елементарна математика и логика!

# 533
Трещи, мола не сравнявай неодушевен предмет (фас), с домашно животно. Ако визираш акитата, да гнусно е, ама те поне биват отмити от дъждовете (щото улиците ги мият два пъти годишно).
А фасовете остават да гният, докато не ги помете някоя мургава труженичка с електрикова жУлетка.
Момичета, почвам да се забавлявам вече Laughing

# 534
  • Ænima/Albuquerque
Защото кучето скача според тоягата! Лошите навици, особено когато се поощряват, вземат връх над разума и защото повече от половината население пуши.

Ти да си ми една приятелка, пък да те водя да пием по бира в някой задимен рок-бар...  Flutter

# 535
Трещи, мола не сравнявай неодушевен предмет (фас), с домашно животно. Ако визираш акитата, да гнусно е, ама те поне биват отмити от дъждовете (щото улиците ги мият два пъти годишно).
А фасовете остават да гният, докато не ги помете някоя мургава труженичка с електрикова жУлетка.

И аз  Peace, всеки си вади от контекста това, което на него му е най-угодно.

Жози, и за тебе  Peace - така е.

За всичко друго спирам да се повтарям като грамофонна плоча, че с моите 3-4 цигари, излязох най-големият терорист на света.

Спирам да пиша по тази тема , защото има хора които разбират и такива които не и никога няма да се достигне консенсус по този въпрос. Не искам да споря и да обиждам както и  да ми изкривяват думите само и само да си направят кефа те да бъдат прави и отгоре.
разликата между пушачите и непушачите е че пушачите разбират непушачите и са готови да направят компромис .

Това, все едно съм го написала и Аз. Hug

# 536
Чак сега ли?  Joy
Аз се забавлявам, откакто темата надхвърли границите на пушенето на обществено място и бяха подложени на съмнение волята, моралът, миризмата и прочее качества на всички пушачи.
Аз викам, най-добре да ни поставят под запрещение и да ни назначат по един съвестен непушач за законен настойник. Тъй и тъй се разбра, че сме безотговорни и не сме в състояние да вземаме решения, засягащи собственото ни здраве.  Mr. Green
Извинявам се на онази част от непушачите, списващи тук, които не са изпадали в крайности и не са използвали цветисти епитети, за да обрисуват " врага" и неговите слабости.  Peace

# 537
  • София
Ама, вие сами се наричате безотговорни и неспособни да вземате решения! Напротив, много добре си знаете интереса - искате да пушите и понеже до момента нормите са на ваша страна, не искате да пуснете благинката! Това е едно много добро съобразяване и извличане на ползи от страна на пушача.
Само ми кажи, тези неща за миризмата и волята по-различни ли са от описаното? Миризмата е гадна, а отказването на цигарите иска воля. Въпросът не е, че само тровите себе си, а че тровите и околните.

Само, моля, не започвайте с това как цигарения дим бил нищо в сравнение със смога от колите, заводите и вулканите! Че то, някак ще излезе на принципа "аз че крада - крада, ама защо хващат мен, а не започнат от по-големите крадци".  Laughing

# 538
  • София
Ами то е ясно, че сме гадни, гнусни, егоистични миризливци. Има ли спор?

Аз викам, най-добре да ни поставят под запрещение и да ни назначат по един съвестен непушач за законен настойник. Тъй и тъй се разбра, че сме безотговорни и не сме в състояние да вземаме решения, засягащи собственото ни здраве.  Mr. Green
А щом пък сме наркозависими - да ни включат в някоя метадонова, пардон "никотинодонова" програма и да ни отпускат цигари по рецепта от здравната каса!  Laughing
Настойникът-непушач ще ни ги пали цигарките - ех, кеф!  Joy

Цитат
Извинявам се на онази част от непушачите, списващи тук, които не са изпадали в крайности и не са използвали цветисти епитети, за да обрисуват " врага" и неговите слабости.  Peace
+1!

# 539

Общи условия

Активация на акаунт