Пак за пушенето на обществени места

• 33 123
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 510
Аз помогнах на моя мъж да ги откаже,като не пуша.По принцип не пуша и това го стимулира да  опита и ги отказа,от 2 години и половина не пуши активно,понякога си позволява в компания на пушачи да запали,но вкъщи е забранено.Ето,помогнах на поне един човек.Така,че не ни обвинявай! Stop Laughing

# 511
  • София
И как точно да им помогнем? Насила и за тяхно добро ли? повечето от тях просто не са мотивирани да спрат цигарите! Пушачът е наркоман и познай как можеш да помогнеш на наркоман, ако той самият не иска! Всеки наркоман говори едно и също - личен избор, другите да си гледат живота, никой не ги кара нито да пушат (друсат), нито да седят насила по задимени заведения... Репертоарът е един и същ - варира от агресия до оправдания, но резултат няма!

# 512
Пушачът е наркоман и познай как можеш да помогнеш на наркоман, ако той самият не иска! Всеки наркоман говори едно и също - личен избор, другите да си гледат живота, никой не ги кара нито да пушат (друсат)

Е  вие вече прекалявате ! Наркоман , още малко и сериен убиец . Вярно мразиш пушачите, ама чак пак толкова. Аз вече  съм възмутена!! Къде остана израза ВСЕКИ Е ЧОВЕК. Докарахте един пушач до изверг.

# 513
Един единствен въпрос съм задавала на една камара пушачи - ще ги спре ли цената на цигарите?

Познайте отговорът какъв беше ....не, няма, или "просто ще пуша по-малко, но ЩЕ пуша".

Каним се да ходим с приятелка на един скъп хотел, СПА. Разказвам това на друга дама и тя "АУУууу, как може такива пари да дадете, вие сте луди".
Питам я "Ти колко пари даваш за цигари у вас, заедно с мъжа ти"?
Ами еди колко си.
Е, викам аз, това са ДВА такива уикенда. Laughing

# 514
Нищо не схванахте. Ам`че и на мене ми иде да утрепя шофьора на таксито, в което като вляза /все едно влизам в тоалетна/. Детето си го водя в сладкарница /не по кръчмета/, и не примирам за цигара. Нито в къщи пуша /ако ми се допуши ще си изпуша една цигара на тересата/.

Та, като се забрани, на човек да пуши-със Забрана ли ще го направите. Незнайно е сигурно, че забраненият плод е най-сладък /те ти и ефекта на бумеранга/.

Жози, на двама човека в къщи като разделим дохода е 450 лева, ама колкото повече ми го натякват това, че цигарите са скъпи, толкова по-зле става /хич не ме води до отказване от цигарите - /някой друг ще ми определя какво да правя аз - дали ще изпуша една, две - или три,четири цигари /.

Така, че и военно положение да се въведе, няма да се получи нужният ефект.

# 515
  • София
И какво сега, аз съм виновна, че медицината от години определя пушенето като наркомания, така ли? Възмущавай се колкото искаш, това няма да промени нещата - тютюнопушенето е вид наркомания! Има всички симптоми на наркоманията - постоянна нужда от внасяне на веществото в организма, абстинентни прояви при спиране на цигарите, постоянни оправдания на пушачите, агресивност, когато някой се опитва да им отнеме цигарите и правото да ги употребяват... Точка!

Пушачът ти го определяш като изверг и го сравняваш с убийците! Явно за теб наркоман е равно на изверг.

---
Инна, както ти можеш да издържиш без цигара вкъщи, така ще издържиш и в заведение! Значи, стига ти акълът да си пазиш домочадието от цигарения дим вкъщи, дори заради това си налагаш да не пушиш в сладкарницата с детето си, обаче не си готова да го правиш постоянно, и за други, непознати хора! Така излиза - твоето си е най-скъпо, а другите да духат, пардон, дишат дима! Е, и аз съм си най-скъпото и искам поне докато ям и пия в някое заведение да не дишам цигарения дим! Аз за какво съм отказала цигарите, за да се тровя пет пъти повече от чуждите ли?

# 516

Жози, на двама човека в къщи като разделим дохода е 450 лева, ама колкото повече ми го натякват това, че цигарите са скъпи, толкова по-зле става /хич не ме води до отказване от цигарите - /някой друг ще ми определя какво да правя аз/.

Така, че и военно положение да се въведе, няма да се получи нужният ефект.
Начи, моята теория се потвърждава. Смисъл просто НЯМА.
Ако ти сама не включиш волята си на пета, няма кой друг да го направи вместо тебе. Казва ти го това бивш от 10 години пушач. Преди година и кусур пак бях пропушила, покрай едно изпушване на работа...като се уталожиха нещата, просто...спрях.

# 517
inna-bubulina  По-скоро тук проблема (или поне за мен) е не да спреш да пушиш,а да не се пуши на обществени места.След като влезе забраната, на мен не ми пречи да пушиш у вас или, където другите пушат,но да не е на място,където е забранено. Peace

# 518
  • София
Е как да помогнем????
Да ги вържа за да не пушат ли?
Човек не си ли реши сам да ги спре, никой не може да му помогне.
Аз реших и ги спрях, преди това колко са ми говорили и т.н. докато аз не реших да ги спра хич н еме интересуваше какво ми говорят. За това сега във вашо лице виждам себе си преди 10 години.

# 519
Само да ти кажа че наркоманията е по различна от пушенето. Ако се друсах до сега да съм умряла. Ха ха ха . Не аз мила , а ти така ги определяш пушачите , а аз определям всички като човешки същества направили своя избор . Това че не пушиш не значи че нямаш други бъгове .  

# 520
  • София
Остава сега да ми кажеш кое му е по-различното! Ето, ти самата се изявяваш като типичен пример на пушач-наркоман, образец си!

И не ме наричай "мила" - не съм ти любовница!

# 521
Спирам да пиша по тази тема , защото има хора които разбират и такива които не и никога няма да се достигне консенсус по този въпрос. Не искам да споря и да обиждам както и  да ми изкривяват думите само и само да си направят кефа те да бъдат прави и отгоре.
разликата между пушачите и непушачите е че пушачите разбират непушачите и са готови да направят компромис .

# 522
Вие сега пушачите почвате да се засягате  Laughing.Ние,непушачите не сме по-различни от вас,просто сме избрали да не тровим организма си и се опитваме да не бъдем пасивни пушачи.И съжалявам,ама компромиса ние го правим,защото не ни давате избор.След 3 години ще имаме такъв.Тъй,че ние сме жертвите,не вие.

# 523
само да кажа, че забраната действа само там, където се прилага
1/2 за тези почти 6 години тук намали цигарите от 20 до 5 дневно
просто защото няма къде и с кого

така че извиненията в темата са като задниците, т.е. всеки си има

Нищо не правите, вие Непушачите да помогнете на Пушачите, да се откажат от вредния си навик, ...

аз помагам на близките ми
ти и другите не ме интересувате
тровете се колкото си искате и си вярвайте, че не сте наркомани

напр съвсем наскоро се преместихме в нов апартамент
в сграда, в която е забранено пушенето
чак на 25м от нея може
та това е част от моя принос към пушещата ми 1/2

# 524
Спирам да пиша по тази тема , защото има хора които разбират и такива които не и никога няма да се достигне консенсус по този въпрос. Не искам да споря и да обиждам както и  да ми изкривяват думите само и само да си направят кефа те да бъдат прави и отгоре.
разликата между пушачите и непушачите е че пушачите разбират непушачите и са готови да направят компромис .
Нищо не разбират, ама хич. Преди малко, по-горе, дадох примерите САМО от днес.

Общи условия

Активация на акаунт