Пак за пушенето на обществени места

• 33 133
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Затова има правила и норми, за да може всички да живеем в унисон.  И точно защото не живеем в пустини и джунгли всеки трябва да се съобразява с правото на живот на останалите. 
Именно и точно по тази причина е смехотворно да се сравнява тютюнопушенето с педофилията, убийството и наркоманията. Първото не е противозаконно, а останалите три са криминализирани.
Аз като пушач се съобразявам с правото на личен избор на непушачите и ми писна  да ме сравняват с престъпници.
Ааа... и още нещо. Не персоналът определя цените, нито пък някой насила го задържа на място, където смята че не е здравословно да работи. Добрата вентилация е нещо изключително важно, дори на места, на които не се пуши, но се събират много хора. Пък може и да сложат кафе-машини, вместо персонал, знае ли човек.  Mr. Green
Ако хората се вторачваха в храната и напитките, които консумират със страстта, с която някои от пишещите тук непушачи атакуват " врага", щеше да има невероятен ефект!

Peace

Плаша се, като чета как някои разбират "личен избор"  Crazy

И аз отдавна повтарям, че големите деколтета и късите поли са вредни за обществото, ама никой не  чува! 
Само да дойда на власт аз....да си ги носят у дома!
Хубаво бяха забранени едно време.

# 496
  • София
Когато по нашенско се случи някой работник в кръчма да осъди работодателя заради рак на дробовете или подобно, тогава нещата ще започнат да се променят. Много е лесно да се каже, че никой не ги държи насила да работят по кръчмите, ама само ако си пушач! Колкото до храните и напитките . ако искам ще ям, ако искам ще пия, мога да си поръчам само пакетирана фабрично храна и напитки, ама от цигарения дим не мога да избягам, ако в заведението се пуши!

# 497
  • Ænima/Albuquerque
Що пък Бойко да не е на власт 2014?
То не остана кой друг да ни *бава!

Доволна съм от решението, напук на всички мрънкащи!  Twisted Evil

# 498
Ще се намери, Сарказм. Винаги се намира и винаги си го избират хората... Crazy

# 499
  • Ænima/Albuquerque
Аз си мисля, че на тоя етап по-добро няма как да видим.
Ама това е една друга тема на разговор.  Mr. Green

# 500
  • София
Andariel, при положение, че повечето заведения са за непушачи наистина не виждам проблем в това, да има и за пушачи  Rolling Eyes
Ако искаш ще ходиш, ако не искаш- няма да ходиш.
Ако искаш ще търсиш работа в тях, ако не искаш- няма.

Колкото до осъждането...никога не може да го осъди, защото рак е диагноза без ясен произход. Всичко са си само догадки и промиване на мозъченца.

И аз искам да осъдя училището, че ми докара диоптър от много учене, ама...все отлагам! И се чудя защо до сега никой не се е престрашил.

# 501
  • Ænima/Albuquerque
Цитат
Кой ще предпази всеки случайно попаднал и/или заради компанията си непушач в заведение за пушачи????
Насълзиха ми се очите, като се замислих за тежката участ на бедния глупав, неинформиран и безволев човечец, попаднал в "свърталището на злото" - компанията на пушачи!
Не само забрана за пушене - направо да ги стрелят тия пушещи изроди!
Да се смееш ли, да плачеш ли... 

Най-добре е да зарежете приятелите си пушачи и да си намерите само непушачи.
Видите ли, за да си стоите в стерилна среда, да плюете по жалките самоунищожителни кандилници, така няма да се налага да излизате с ходещите пепелници по заведения, където ще пушат, чиста работа.  Mr. Green

# 502
  • София
Andariel, при положение, че повечето заведения са за непушачи наистина не виждам проблем в това, да има и за пушачи  Rolling Eyes
Ако искаш ще ходиш, ако не искаш- няма да ходиш.
Ако искаш ще търсиш работа в тях, ако не искаш- няма.

Колкото до осъждането...никога не може да го осъди, защото рак е диагноза без ясен произход. Всичко са си само догадки и промиване на мозъченца.

И аз искам да осъдя училището, че ми докара диоптър от много учене, ама...все отлагам! И се чудя защо до сега никой не се е престрашил.

Да, да, ама не! В Щатите е бил прецедентът, още преди двайсет години, сигурно! Една жена, която е работила в кръчма се е разболяла от рак на белите дробове и тъй като този вид рак се смята за основна последица от цигарения дим, е осъдила кръчмаря! Сега в много, ако не и във всички хотели, те предупреждават, че ако си наел стая за пушачи и нещо се разболееш, те не носят отговорност. Официално е призната връзката между ракът и други белодробни заболявания и тютюнопушенето.

По въпроса за заведенията, в които ВЕЧЕ не се пуши, хората още не са свикнали, ама гледам, вече взе да им минава първоначалния шок и все повече пушачи оценяват приятната обстановка и невмирисването на пор.

И аз като теб ги приказвах и мислех нещата преди години, когато все още пушех. Та, пет минути преди да си го помислиш, вече знам какво ще кажеш на тема пушене!

# 503

Dachy, Ако не си чувала, цигарения гигант "Филип Морис" беше докаран до просешка тояга точно от такова дело, доказващо връзката на цигарите с рака, даже и филмът "Вътрешен човек" с Ал Пачино и Ръсел Кроу е по този случай мисля. Така че...внимателно с промиването на мозъчето!
А за диоптрите от училище - не е виновно то, а гена ти може би, защото не всички сме с очила, въпреки многото години учене, а ако си купиш последния брой на "Списание 8" ще видиш, че изобщо може да нямаш проблем с очите! Четене му е майката, но на съществен книги!

# 504
Жоз, съгласен съм, че бакшишът не трябва да пали, щом иска така да си изкарва парите. И намен ми е неприятно.
Мен ме изумяват крайностите. И ми е чудно това като спре, кои ще са новите "врагове" на обществото? Може би затлъстелите? Защото как така не могат да водят здравословен начин живот, защо се тъпчат сега, развалят естетиката на собствения ми мироглед и това на децата ми, за тяхно добро е да не се превръщат в холестеролна бомба с таймер...
Просто на тази планета двукраките хуманоиди умират да търсят повод за делене и противопоставяне. Факт.
Пронобис,
Смятам те за един от интелигентните тук мъже, затова си позволявам да те цитирам и лично да ти отговоря.
Примерът със затлъстелите НЯМА само и единствено естетическо измерение, той си е реална заплаха за здравето, за Бога, кажи ми, че се будалкаш от скука. И не е до холестерола, но ако някога се съгласиш да излезем на кафе, с удоволствие ще ти доразкажа останалото.

От мъжка гледна точка - кажи ми, възбуждащо ли ти действа усмърдяна на тютюн коса, миришеща на цигари уста или сбръчкана преждевременно женска кожа? Ама честно?

Днес отново се придвижвах с таксита, щото съм болна и ходих до болници и насам натам. От 4-те бакшиша, с които се возиз, само един не запали, и то щото изрично подчертах по телефона, че съм с бронхит. Е, кво да кажа повече.....

# 505
Жоз, съгласен съм, че бакшишът не трябва да пали, щом иска така да си изкарва парите. И намен ми е неприятно.
Мен ме изумяват крайностите. И ми е чудно това като спре, кои ще са новите "врагове" на обществото? Може би затлъстелите? Защото как така не могат да водят здравословен начин живот, защо се тъпчат сега, развалят естетиката на собствения ми мироглед и това на децата ми, за тяхно добро е да не се превръщат в холестеролна бомба с таймер...
Просто на тази планета двукраките хуманоиди умират да търсят повод за делене и противопоставяне. Факт.
Пронобис,
Смятам те за един от интелигентните тук мъже, затова си позволявам да те цитирам и лично да ти отговоря.
Примерът със затлъстелите НЯМА само и единствено естетическо измерение, той си е реална заплаха за здравето, за Бога, кажи ми, че се будалкаш от скука. И не е до холестерола, но ако някога се съгласиш да излезем на кафе, с удоволствие ще ти доразкажа останалото.

и аз му писах в този дух

От мъжка гледна точка - кажи ми, възбуждащо ли ти действа усмърдяна на тютюн коса, миришеща на цигари уста или сбръчкана преждевременно женска кожа? Ама честно?

Днес отново се придвижвах с таксита, щото съм болна и ходих до болници и насам натам. От 4-те бакшиша, с които се возиз, само един не запали, и то щото изрично подчертах по телефона, че съм с бронхит. Е, кво да кажа повече.....

а сестра ми, с тежка бременост, 70% от която прекара в болница, взима такси да отиде до СУ за нещо си супер важно
след молбата и да не се пуши, бакшишът така карал, че отново влезе в болница

# 506
Там е работата,че НЯМА сладкарница в тъпия Ямбол,в която да не се пуши.Седяла съм в затворено помещение с детето ми (на 2 г.) веднъж на един детски рожден ден в ресторант,където се пуши (преди една година) и два пъти на близкото кафе за по 30 мин.където работи моя позната и която не мога да видя,точно заради пушенето(дебна все да няма хора).Няма обществени места ТУК,където не се пуши.Скоро откриха сладкарница,предлагат торти на "Неделя" (аз ги обожавам),ама си излязох окадяна като в цигански катун. Sad Затова и съм разочарована-зимата съм обречена да седя с детето само вкъщи,но това е кусура да живееш в малък град!

# 507
Аз искам някоя бременна някой път да направи таксито на някой бакшиш на....римска мозайка.
Щото си спомням как в началото само да подушех миризма на кафе и цигари - директно търсех тоалетната. Sick

# 508
Едно нещо ми идва на ум - Нищо не правите, вие Непушачите да помогнете на Пушачите, да се откажат от вредния си навик, само с навиквания и подритвания под кокалчетата /или със забрани/, няма да им помогнете. Ако, наистина сте Светци, помогнете на грешният Пушач. Забраната е най-лошото нещо, с което може да му помогнете, напротив, получава се ефекта на Бумеранга.
       Така, че бъдете така добри ... вместо да правите  #2gunfire #2gunfire #2gunfire... вземете и помогнете като хора.

# 509
Едно нещо ми идва на ум - Нищо не правите, вие Непушачите да помогнете на Пушачите, да се откажат от вредния си навик, само с навиквания и подритвания под кокалчетата /или със забрани/, няма да им помогнете. Ако, наистина сте Светци, помогнете на грешният Пушач. Забраната е най-лошото нещо, с което може да му помогнете, напротив, получава се ефекта на Бумеранга.
       Така, че бъдете така добри ... вместо да правите  #2gunfire #2gunfire #2gunfire... вземете и помогнете като хора.
На мене кой, мислиш, ми е помогнал? Laughing

Ох, попиках се след този Зов. Joy

Да те попитам - ако , да речем, заплатата ти е 500 лева, а кутията цигари - 7 - ще продължиш ли да пушиш?

Общи условия

Активация на акаунт