Пак за пушенето на обществени места

• 33 138
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 450
  • София
 Joy Joy Joy
Цитат
Кой ще предпази всеки случайно попаднал и/или заради компанията си непушач в заведение за пушачи???? Много хора нямат волята да откажат и са принудени да бъдат в такова заведение. Те са изложени на риск. Абсолютно не съм съгласна, че това си е негов избор. Дори и да е негов избор, не можем да оставим хората свободно да се самоунищожават. Защото или не са наясно или нямат волята да се противопоставят.
Насълзиха ми се очите, като се замислих за тежката участ на бедния глупав, неинформиран и безволев човечец, попаднал в "свърталището на злото" - компанията на пушачи!  Shocked
Не само забрана за пушене - направо да ги стрелят тия пушещи изроди!  #2gunfire
 Mr. Green
Да се смееш ли, да плачеш ли...  Praynig
Joy Joy Joy Някак си почва да става смешно. Добре де, ти като не пушиш, ходиш на места за пушачи, заради приятелите ти. И се излагаш на риск. Имам предложение-що не смениш приятелите. Аз сега ще седна и ще направя анализ на моите и ще ги разделя на пушачи и непушачи и още утре ще се обадя на непушачите да им кажа, че вече не съм им приятелка ааааамаха, за тяхно добро бе, да не ги тровя. Момичета, не ставайте .........................../махнах думата, че може да ме баннат за нея  Mr. Green/ с такива изказвания.  ooooh!

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 22:22 от tzvety26

# 451
Явно е че спора е вечен /за съжаление/, защото докато пушачите не осъзнаят, че имат проблем ще си мислят, че това всъщност е тяхно право да тровят себе си, близките си и околните. Казвате аз се съобразявам с близките си - може би е така, но друг пушач се съобразява с неговите близки, а с вашите не така, че все едно тровите вашите обични хора. В едно заведение за пушачи според мен най-прецакан е персонала - представяте ли пушач или не да стоиш на тютюнев дим поне осем часа. Е ама нали за повечето не е вредно значи нищо няма да им стане на хората, пък и затова им плащат. Според мен тъй като пушачите не разбират сериозността на последствията не трябва да им се дава право да решават, защото утре ще се създаде асоциация на ползващите хероин и ще излязат с изисквания да се тровят легално, защо им отнето правото на избор, да се дрогигаш умерено не опасно и тн. Никой не отрича, че е бизнес и затова не смятам да им пълня и без това пълните джобове.

# 452
Момичета, споровете ви са излишни. Вчера ни отне около 15 минути да намерим заведение, в което се пуши Laughing

# 453
Явно е че спора е вечен /за съжаление/, защото докато пушачите не осъзнаят, че имат проблем ще си мислят, че това всъщност е тяхно право да тровят себе си, близките си и околните. Казвате аз се съобразявам с близките си - може би е така, но друг пушач се съобразява с неговите близки, а с вашите не така, че все едно тровите вашите обични хора. В едно заведение за пушачи според мен най-прецакан е персонала - представяте ли пушач или не да стоиш на тютюнев дим поне осем часа. Е ама нали за повечето не е вредно значи нищо няма да им стане на хората, пък и затова им плащат. Според мен тъй като пушачите не разбират сериозността на последствията не трябва да им се дава право да решават, защото утре ще се създаде асоциация на ползващите хероин и ще излязат с изисквания да се тровят легално, защо им отнето правото на избор, да се дрогигаш умерено не опасно и тн. Никой не отрича, че е бизнес и затова не смятам да им пълня и без това пълните джобове.

Понеже всички се изсмяха на тезата ми, че човек не е достатъчно силен за да си предпази съзнателно здравето, ето че най-накрая стигнахме до основния проблем.

НЯМАТЕ ПРАВО ДА СЕ ТРОВИТЕ, ДОРИ И ДА ИСКАТЕ!

Така че, темата съвсем не е изчерпана.

Кой ще защити всички хора, които несъзнават, че вредеят на здравето си или сами се излагат на риск???? Такива са хората работещи в замърсена среда, без маски, без предпазни средства. Такива са хората каращи колите си екстремно и опасно. Такива са и пушачите.

Видното от тази тема е, че повече не осъзнават, че си увреждат трайно здравето. Същите тези охра утре като се разболеят, ще разчитан на държавата да им плаща лечението. Парите за това лечение идват от всички онези хора, които се грижат за здравето си.

ИЗВОД: Егоизмът и лицемерието на пушачите идва от това, че парите които държавата изразходва за тях, можеше да отидат за лечението на деца, които с нищо не са виновни, че са болни.

Така че, след като хората сами не могат да се предпазят трябва да им бъде забранено да си вредат.

Много точен е примерът с наркотиците.

П.П. Интересно ми е, вие майки, как бихте реагирали ако невръстните ви деца запалят цигара??? Защото най-вероятно са го видяли от вас.

# 454
Joy Joy Joy
Цитат
Кой ще предпази всеки случайно попаднал и/или заради компанията си непушач в заведение за пушачи???? Много хора нямат волята да откажат и са принудени да бъдат в такова заведение. Те са изложени на риск. Абсолютно не съм съгласна, че това си е негов избор. Дори и да е негов избор, не можем да оставим хората свободно да се самоунищожават. Защото или не са наясно или нямат волята да се противопоставят.
Насълзиха ми се очите, като се замислих за тежката участ на бедния глупав, неинформиран и безволев човечец, попаднал в "свърталището на злото" - компанията на пушачи!  Shocked
Не само забрана за пушене - направо да ги стрелят тия пушещи изроди!  #2gunfire
 Mr. Green
Да се смееш ли, да плачеш ли...  Praynig
Joy Joy Joy Някак си почва да става смешно. Добре де, ти като не пушиш, ходиш на места за пушачи, заради приятелите ти. И се излагаш на риск. Имам предложение-що не смениш приятелите. Аз сега ще седна и ще направя анализ на моите и ще ги разделя на пушачи и непушачи и още утре ще се обадя на непушачите да им кажа, че вече не съм им приятелка ааааамаха, за тяхно добро бе, да не ги тровя. Момичета, не ставайте .........................../махнах думата, че може да ме баннат за нея  Mr. Green/ с такива изказвания.  ooooh!

По принцип ми е много тъжно за всички неосъзнати същества. Факт е, че вие сте зависими. Факт е, че зависимите хора не могат да се контролират. Факт е, че тютюнът е наркотик. Всяко нормално общество се опитва да предпазва хората - наркоманите, алкохолиците и т.н.
Когато децата, които вие раждате и отглеждате, ви виждат с цигара, в техния мозък се формулира модела: мама пуши. Пушенето е нещо нормално. Това трябва да се изкорени.
Разберете, че след няколко години всички пушачи ще изглеждат като примати. Това е част от еволюцията на човека. Представете си колко много неща, които са вършели хората преди векове днес ни изглеждат абсурдни. Това рано или късно ще стане и с цигарите.
Това, че имате ретроградно мислене някак може да се преглътне. Но това, че запъвате напредъка на цялото общество - не можем да го приемем.
В квартала, в който работя в момента (около ул. Шипка) няма все още нито едно хранително заведение, в което да можеш да ядеш без да поглъщаш кълбетата издишан гнусен дим.

# 455
[ Не знам колко пъти коментирахме, че никой от пишещите тук не настоява да се пуши навсякъде и на всяка цена. Нека просто има заведения и за пушачи.
[/quote]
Абсолютно! Hug

# 456
Да, прави сте, трябва да има заведения за пушене. Както в Амстердам има кофишопове за марихуана, както има наргиле-барове. Тези заведения трябва да са с много специален режим и с по-различно данъчно облагане.
Но те не могат да представляват повече от 10 процента от всички хранително-питейни заведения.
Там се ходи специално, за да пушиш.
В някои щати има заведения, в които пушенето е разрешено при едно условие: над 80% от оборота на заведението да е от тютюневи изделия - т.е. отиваш там, за да си купиш пура, цигара, цигарета и да я изпушиш и да се насладиш на това. А не да смучеш от нерви с всяко кафе. 

# 457
  • София

Видното от тази тема е, че повече не осъзнават, че си увреждат трайно здравето. Същите тези охра утре като се разболеят, ще разчитан на държавата да им плаща лечението. Парите за това лечение идват от всички онези хора, които се грижат за здравето си.

ИЗВОД: Егоизмът и лицемерието на пушачите идва от това, че парите които държавата изразходва за тях, можеше да отидат за лечението на деца, които с нищо не са виновни, че са болни.

Изводът ти не е правилен. На мен акцизът, който плащам за цигарите, ми е по-висок, отколкото здравните осигуровки, които плащат тези, които се осигуряват на максимум. Плюс допълнително си плащам здравни осигуровки както всички останали. Ако е вярно това, което казва правителството - че акцизът ще отива в здравеопазването, точно ние пушачите най-много помагаме за лечението на болните деца. И не е коректно да твърдиш, че някой друг плаща за нашето лечение, ако се наложи.

# 458
  • Пловдив

Факт е, че вие сте зависими. Факт е, че зависимите хора не могат да се контролират. Факт е, че тютюнът е наркотик. Всяко нормално общество се опитва да предпазва хората - наркоманите, алкохолиците и т.н.
..... мама пуши. Пушенето е нещо нормално. Това трябва да се изкорени.

newsm10

И какво представлява актът на пушенето ? Дърпаш пушек и го издишваш със самодоволна физиономия. И е толкова "хубаво", че цяла индустрия се крепи на това. Осъзнаваш, че си зависим, но то е като с наркотиците, с алкохола, с хазарта. Зависимите хора са слаби личности. Щом имаш нужда от цигара, за да се почувстваш добре и нейната липса те влудява....липсата на това да вдишваш и издишваш пушек.

# 459
Нямате умора, нали? Като гледам, вече останахте само непушачите в темата, така, че дерзайте... Hug

# 460
  • София
Tea_Barabea благодаря ти, че ти е тъжно за мен, ама знаеш ли, я по-добре не тъгувай!  Crazy А това, че спъваме напредъка на обществото  ooooh!, думи нямам просто! А относно заведенията в центъра-ама толкова голяма част от тях вече са за непушачи. Не ми е ясно как само ти не си ги видяла. И за децата ми не се грижи, те са моя грижа, не твоя.
 Ninakata на мен от мноооог отдавна не ми се е случвало да ходя на лекар и да не си плащам, нито пък за децата ползвам лекари, на които не плащам.  Peace /оставяйки на страна разяснението на Jarrita/
И всъщност надали някой си мисли, че ето видиш ли колко невероятно полезно е да се пуши, вредно е за нас самите, това е ясно, но пак опира до личен избор , но пък откъде се взехте вие моралистки такива, които чак пък примати да ни викате  ooooh!
Както виждам мнението на почти всички в темата е, че е ок да има заведения за пушачи и за непушачи, дори тези за непушачите да са много много повече. И наистина не разбирам защо вечно сте недоволни. Пуши се в заведения-недоволни, закон за заведения за непушачи-недоволни, щото видиш ли имало и такива за пушачи, и при пълна забрана на пушенето на обществени места-ами пак недоволни щото щели да ходят по тротоарите хора с цигари. Еми живейте в джунглата, там пушачи няма. А изпаренията от колите също са много вредни, да ви светна, ама съм сигурна, че ползвате такива. Излъчването на компютри, мобилни и т.н. също е вредно, но коя от вас се отказа от него, щото видиш ли да не тежи на държавата ако се разболее  ooooh!.
Тъпото е не, че сте против пушенето, ок това напълно го разбирам, а епитетите и квалификациите!  Peace

# 461
Така е, като нямате доводи  Simple Smile

# 462
  • Пловдив
Нямате умора, нали? Като гледам, вече останахте само непушачите в темата, така, че дерзайте... Hug

С нещо пречи ли ти моето мнение ? Като гледам и ти (хайде- вие, нали говорим в мн.число) нямате умора.

# 463

С нещо пречи ли ти моето мнение ? Като гледам и ти (хайде- вие, нали говорим в мн.число) нямате умора.

Извинение за спама, не съм визирала тебе, а вие... Hug
            А, ние вече не спорим... Whistling

# 464

И всъщност надали някой си мисли, че ето видиш ли колко невероятно полезно е да се пуши, вредно е за нас самите, това е ясно, но пак опира до личен избор , но пък откъде се взехте вие моралистки такива, които чак пък примати да ни викате  ooooh!

Не вярвам, че има хора, които са толкова ще кажа наивни да навират тука правото на личен избор. Що за глупост и абсурд! Ако всяка личност предяви правото си на личен избор какво ще стане като това започнат да го заявяват педофили, убийци, наркомани и всякакви други. Те всички могат като вас да гракнат, че имат право на личен избор, независимо, че на повечето хора ще  пречи. Затова има правила и норми, за да може всички да живеем в унисон.  И точно защото не живеем в пустини и джунгли всеки трябва да се съобразява с правото на живот на останалите.  Ако всеки пияница каже, че му ограничват правото на личен избор да се напива и да шофира колко хора ще трябва да загинат обществото да каже стига? Същото е с тютюнопушеното. Искате заведения за пушене, ами персонала? Вие ще влезете за час-два, а те трябва да работят там независимо от това дали има супервентилация тези хора, ще стоят поне по осем часа.  И всеки един пушач, че виновен за тровенето на всички тези хора, работещи и надяващи се на вашето потребление с цигара. Аз ако съм на тяхно място именно защото се пуши, ще утроя цените и ще задължа клиентите си да купуват тютюневи изделия само от заведението. Лично мнение пък пушете на воля.

Общи условия

Активация на акаунт