Пак за пушенето на обществени места

• 33 219
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 435
  • където ми харесва
Да, и 2-те страни повтарят едно и също вече не знам колко страници. Нищо ново не се казва.
Ами аз с това започнах-колкото и да се чепка тоя въпрос,няма да стигнете до нови изводи... Peace

Съгласна съм. Само ако позволиш, ти не участваш ли в дискусията, та "да стигнете"?
Е,аз когато почнах,вече бяхте на 20+ страници.
И,аз не дискутирам,няма какво да дискутирам. Simple Smile Просто казвам разни неща,по между другото Wink)))))

# 436
  • В Космоса
Да, и 2-те страни повтарят едно и също вече не знам колко страници. Нищо ново не се казва.
Ами аз с това започнах-колкото и да се чепка тоя въпрос,няма да стигнете до нови изводи... Peace

Съгласна съм. Само ако позволиш, ти не участваш ли в дискусията, та "да стигнете"?
Е,аз когато почнах,вече бяхте на 20+ страници.
И,аз не дискутирам,няма какво да дискутирам. Simple Smile Просто казвам разни неща,по между другото Wink)))))
Ами и аз като теб, така че не следва и мен да ме включваш.

# 437
  • Пловдив
Е,добре бе,нали сте отворени,що пак сядате при пушачите? Аз поне нямам друго обяснение след хилядите ви протести и тупане в гърдите как сте по-интелигентни от пушачите,ама пак сядате на една маса с тях. Хем искате да се прави компромис  с вас....

А не ти ли хрумва, че може би пушачите са доста повече като процент от хората млада-зряла възраст особено ? Затова е и такъв проблем ограничението.
Грубо се изразяваш, отправяйки обида към всички непушачи, кой се тупал в гърдите и т.н., давай по-внимателно, във форум си.

Laughing Да не смяташ виртуално да ме ступаш,че ме предупреждаваш да внимавам,защото съм във форум?! Или не мога да си изкажа мнението,защото тука сте много тънкообидни...чети хубаво-Ай сиктир!

Включва Пушенето на Обществени места, а не за Вредата от пушенето. Flutter
А защо се забранява - защото има вреда от цялата работа.
Начи ако забранят и на бременните да пишат по форумите под влияние на хормони,защото са опасни за нервите на околните,светът ще е красив.

Ето това имах предвид, нали знаеш, че може да изядеш БАН.
И аз може да отнеса такъв, но стига да съм изтърсила нещо подобаващо, че да се хванат за него, а при теб- бол.

# 438
  • където ми харесва
Е,добре бе,нали сте отворени,що пак сядате при пушачите? Аз поне нямам друго обяснение след хилядите ви протести и тупане в гърдите как сте по-интелигентни от пушачите,ама пак сядате на една маса с тях. Хем искате да се прави компромис  с вас....

А не ти ли хрумва, че може би пушачите са доста повече като процент от хората млада-зряла възраст особено ? Затова е и такъв проблем ограничението.
Грубо се изразяваш, отправяйки обида към всички непушачи, кой се тупал в гърдите и т.н., давай по-внимателно, във форум си.

Laughing Да не смяташ виртуално да ме ступаш,че ме предупреждаваш да внимавам,защото съм във форум?! Или не мога да си изкажа мнението,защото тука сте много тънкообидни...чети хубаво-Ай сиктир!

Включва Пушенето на Обществени места, а не за Вредата от пушенето. Flutter
А защо се забранява - защото има вреда от цялата работа.
Начи ако забранят и на бременните да пишат по форумите под влияние на хормони,защото са опасни за нервите на околните,светът ще е красив.

Ето това имах предвид, нали знаеш, че може да изядеш БАН.
И аз може да отнеса такъв, но стига да съм изтърсила нещо подобаващо, че да се хванат за него, а при теб- бол.
Госпожо,аз не живея във форума,че да треперя от думичката БАН!

# 439
Сядаме, щото пушачите не искат да седнат в непушачи, когато сме смесена компания.

Подкрепям!  Stop Непушачите са нормата. Те не правят нищо с което да пречат на останалите. И мисля, че пушачите са тези, които трябва да се съобразяват, а това най-често не се случва!

# 440
Темата се е изчерпала вече, но поне явно за много хора е подходящо място да "вентилират" напрежението около пустото пушене.

Аз като непушач ще се опитам да изясня личната си гледна точка, пък дано срещна разбиране. Не се превземам, за мен наистина е отвратителна и непоносима миризмата на цигари и в последните 5-10 години полагам всички възможни усилия да не попадам в задимена среда. Не смятам това за превземка, нищо, че въздухът и почвата така и така са замърсени. Гади ми се дори когато в асансьорът с мен се качи съсед, току-що дръпнал от фаса преди да влезе, макар и да не държи цигара в ръка. Отказвала съм таксита поради причина, че шофьорът е пушил. С приятели (малко от тях са пушачи) не сядаме в заведения, в които се пуши. И така нататък...

Забраната ще си влезе в сила, читавите заведения няма да фалират и скоро истерията ще премине. След няколко години на никого няма да му хрумне, че е ОК да запали навсякъде и по всяко време - спомнете си, че доскоро се пушеше в автобуси, самолети и къде ли не още и забраната и тогава предизвика дебати и протести.

# 441
Темата се е изчерпала вече, но поне явно за много хора е подходящо място да "вентилират" напрежението около пустото пушене.

Аз като непушач ще се опитам да изясня личната си гледна точка, пък дано срещна разбиране. Не се превземам, за мен наистина е отвратителна и непоносима миризмата на цигари и в последните 5-10 години полагам всички възможни усилия да не попадам в задимена среда. Не смятам това за превземка, нищо, че въздухът и почвата така и така са замърсени. Гади ми се дори когато в асансьорът с мен се качи съсед, току-що дръпнал от фаса преди да влезе, макар и да не държи цигара в ръка. Отказвала съм таксита поради причина, че шофьорът е пушил. С приятели (малко от тях са пушачи) не сядаме в заведения, в които се пуши. И така нататък...

Забраната ще си влезе в сила, читавите заведения няма да фалират и скоро истерията ще премине. След няколко години на никого няма да му хрумне, че е ОК да запали навсякъде и по всяко време - спомнете си, че доскоро се пушеше в автобуси, самолети и къде ли не още и забраната и тогава предизвика дебати и протести.

Там е работата, че за всичко, което си написала Спор няма.
         Спора е за съвсем друго нещо, но явно наистина не се среща разбиране...

# 442
Много е странно когато се повдига въпросът за свободата. Кое прави пушенето на тютюн по-привилегировано от пушенето на марихуана например? И защо да не разрешим в заведенията да се пуши марихуана, след като тя не е по-вредна от тютюна.
Ясно е, че културата в страната ни е изключително ниска и дори в заведенията и зоните за непушачи непрекъснато ще се намери някой, който да запали. Тъжното е, че просто тук хората не се съобразяват един с друг.
Може би фактът, че наредбата не се спазва дори като частично приложение на забраната, означава, че за тази държава действа само едно - пълна забрана.

# 443
По-нагоре имаше нещо написано - Първо да се обяви пушенето за Незаконно, тогава да се въвеждат Закони за пълна забрана.

# 444
По-нагоре имаше нещо написано - Първо да се обяви пушенето за Незаконно, тогава да се въвеждат Закони за пълна забрана.

Бъркаш нещата. Пълна забрана на обществени места няма нищо общо със законно и незаконно. Ходенето по голяма нужда не е незаконно и въпреки това не го правим пред други хора, нали?

# 445
Много е странно когато се повдига въпросът за свободата. Кое прави пушенето на тютюн по-привилегировано от пушенето на марихуана например? И защо да не разрешим в заведенията да се пуши марихуана, след като тя не е по-вредна от тютюна.
Ясно е, че културата в страната ни е изключително ниска и дори в заведенията и зоните за непушачи непрекъснато ще се намери някой, който да запали. Тъжното е, че просто тук хората не се съобразяват един с друг.
Може би фактът, че наредбата не се спазва дори като частично приложение на забраната, означава, че за тази държава действа само едно - пълна забрана.

Наистина много интересно, не се бях замисляла.

Такъв е манталитетът ни и затова сме ориенталци. Въпреки,ч е твърдим, колко сме тоелрантни и какви сме пичове всички българи, всъщност сме едно консервативни, злобни и егоцентрични натури, за които водещото е "Те ше ми кажат"! На теория висчки пушачи са толерантни, на практика не е така. И след като няма друг начин, трябва да се забрани пушенето на всякъде.

Аз искам да задам и следният казус! Доказано е, че вредата за непушача - като пасивно поемане на дима е многократно по-голяма от колкото за редовния пушач. ТОГАВА: Кой ще предпази всеки случайно попаднал и/или заради компанията си непушач в заведение за пушачи???? Много хора нямат волята да откажат и са принудени да бъдат в такова заведение. Те са изложени на риск. Абсолютно не съм съгласна, че това си е негов избор. Дори и да е негов избор, не можем да оставим хората свободно да се самоунищожават. Защото или не са наясно или нямат волята да се противопоставят.  Такава е ситуацията за много неща. Например плуването във морето и шамандурите.

# 446
Наистина омагьосан кръг, като развалени грамофонни плочи...

# 447
  • в моя гьол
Аз искам да задам и следният казус! Доказано е, че вредата за непушача - като пасивно поемане на дима е многократно по-голяма от колкото за редовния пушач. ТОГАВА: Кой ще предпази всеки случайно попаднал и/или заради компанията си непушач в заведение за пушачи???? Много хора нямат волята да откажат и са принудени да бъдат в такова заведение. Те са изложени на риск. Абсолютно не съм съгласна, че това си е негов избор. Дори и да е негов избор, не можем да оставим хората свободно да се самоунищожават. Защото или не са наясно или нямат волята да се противопоставят.  Такава е ситуацията за много неща. Например плуването във морето и шамандурите.
ooooh!
Леле, не е истина просто Grinning Grinning Grinning Гледам и не вярвам на ушите си, дет казваше един многооооуважаван професор Grinning Grinning Grinning

# 448
Аз искам да задам и следният казус! Доказано е, че вредата за непушача - като пасивно поемане на дима е многократно по-голяма от колкото за редовния пушач. ТОГАВА: Кой ще предпази всеки случайно попаднал и/или заради компанията си непушач в заведение за пушачи???? Много хора нямат волята да откажат и са принудени да бъдат в такова заведение. Те са изложени на риск. Абсолютно не съм съгласна, че това си е негов избор.
Какво означава принудени? Приятелите им пушачи насила са ги натикали в задимено заведение?  Mr. Green Същите тези, нямащи волята да откажат пак могат да попаднат в задимена среда, канейки вкъщи гости-пушачи или отивайки им на гости.
. Дори и да е негов избор, не можем да оставим хората свободно да се самоунищожават. Защото или не са наясно или нямат волята да се противопоставят.
Кои сте вие, дето не можете да оставите хората да се самоунищожават?  Grinning Забраната за пушене на обществени места няма да откаже пушачите от цигарите. Просто няма да палят там, където не е позволено. И в тази връзка сравнението, което направи една потребителка са марихуаната не е удачно, доколкото продажбата на тютюн и тютюневи изделия не е криминализирана у нас.
И не мога да разбера защо постоянно говорите за смесени заведения, в които видите ли непушачите са изложени на вредния за здравето цигарен дим. Не знам колко пъти коментирахме, че никой от пишещите тук не настоява да се пуши навсякъде и на всяка цена. Нека просто има заведения и за пушачи.

# 449
  • София
Цитат
Кой ще предпази всеки случайно попаднал и/или заради компанията си непушач в заведение за пушачи???? Много хора нямат волята да откажат и са принудени да бъдат в такова заведение. Те са изложени на риск. Абсолютно не съм съгласна, че това си е негов избор. Дори и да е негов избор, не можем да оставим хората свободно да се самоунищожават. Защото или не са наясно или нямат волята да се противопоставят.
Насълзиха ми се очите, като се замислих за тежката участ на бедния глупав, неинформиран и безволев човечец, попаднал в "свърталището на злото" - компанията на пушачи!  Shocked
Не само забрана за пушене - направо да ги стрелят тия пушещи изроди!  #2gunfire
 Mr. Green
Да се смееш ли, да плачеш ли...  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт