Пак за пушенето на обществени места

• 33 227
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 405
  • София
То бива вманячване, бива, ама някои хора все едно под стъклен похлупак живеят и сал тютюневия дим им е кусура да са в рая Laughing
За протокола - непушач.
Обаче не ще заболея от неизлечима болеЗт, ако прекарам 2-3 часа седмично в компанията на добрите си приятели пушачи.
Представете си следната реална ситуация.
Събираме се групата веднъж седмично на сладка раздумка в едно и също заведение. До скоро се пушеше, от няколко седмици е за непушачи. Решихме да продължим традицията и да се събираме там, защото кафето и коктейлите са им трепач, обслужването също. Пушачите нямат нищо против. Да ама след половин час по двама по трима започват да се изнасят да пушат отвън. И лафа се разваля и тяхното удоволствие от липсата на цигара с кафето , а и моето от срещата, щото не е същата задушевна  обстановка, а се усеща напрежение. Разбираемо е - липсва им никотина в добавка към качественото кафе.
Ами тази седмица сменихме заведението и срещата отново беше на ниво.
Извода какъв е - че едно добро заведение изгуби 6-7 редовни клиенти.
А един непушач предпочете ведрите и доволни физиономии на приятелите си пред перспективата да е все на мойто и сакън да не вдишат дробовете ми от дима убиец.

newsm10

# 406
И тъй като тенденцията е да се забрани пушенето навсякъде, собственицшти гледат да не влагат много във вентилация, което ще реши проблема на много хора, с изключение на фанатизираните непушачи.

# 407
Само да отбележа за статистиката за цигарите, до какви болести водели и какво причинявали , ами аз избирам да се тровя, защото един живот живея и ще го живея както искам, дали от цигари, дали от рак на панкреаса или някои пиян шофьор на кола ще ме блъсне или пък ще получа кръвоизлив в мозъка, все ще се мре.
А за това до колко тровя другите, ами по тази логика , дай да спрем автомобилните средства защото изпаренията са много вредни,както и производството на алкохол , все пак не ми е приятно да виждам пияни хора на всяка де . Да погледнем статистиката и за алкохола , като сме почнали. Знаете ли че и той вреди на децата, дори и да не пият ,когато  родителите се напият и почнат да се карат, как мислете се чувства то.
Така че ако искате да живеете здравословно , трябва да живеете на друга планета.

# 408
  • Пловдив
Лично аз съм на мнение, че алкохолът е точно толкова опасен, колкото цигарите, и с удоволствие бих забранила алкохола, хубаво, че не зависи от мен Mr. Green
Но все пак темата е за тютюнопушенето на обществени места, иначе у дома си който желае, нека опуши всичко, негова територия си е.

# 409
  • София
И тъй като тенденцията е да се забрани пушенето навсякъде, собственицшти гледат да не влагат много във вентилация, което ще реши проблема на много хора, с изключение на фанатизираните непушачи.

По-тъпото е, че на повечето места има такава вентилация (изисква се по закон), но те от пестеливост не я включват...и от там тръгна тази идиотия с опушването, миризмите и т.н.  ooooh!

# 410
Да темата е за тютюнопушенето, но исках да кажа , за хората които казват че щом си пушач едва ли не си убиец за другите.   Може да си не пушач, но алкохолик и трябва аз дето съм седнала за маса за непушачи (като съм пушачка) да търпя пияндето до мен. Не е ли малко нагло.

Но вярвайте много пушачи се съобразяват , не знам защо слагате всички под един критерий.

След като въведоха закона да не се пуши в влаковете, ми се налага да пътувам и да не пуша. Няма проблем ,но срещу мен в купето беше седнал един човек който спокойно се наливаше с водка и ми умириса живота на джибри и аз немога да кажа нищо защотот закона е за цигари а не за алкохол. Не е ли гадно това.
Съжалявам за вмъкването на алкохолизма в темата.

# 411
bubona_m има закон и за алкохола, ама и него кой да го спазва  newsm78
Сега отказвам цигарите, но и  като пушач винаги съм мразела опушените заведения, от които като излезеш смърдиш на ..................... Sick
Всеки има право да вреди на здравето си както иска, с цигари , алкохол , наркотик, но не мисля, че има право да вреди на здравето на другитре около себе си.  Peace

# 412
  • София

По-тъпото е, че на повечето места има такава вентилация (изисква се по закон), но те от пестеливост не я включват...и от там тръгна тази идиотия с опушването, миризмите и т.н.  ooooh!

Точно в това е проблема! Иначе по-назад бях постнала извадка от въпросната наредба, а тя е от 2005 г.,с разни изменения и допълнения към нея,но не от сега да е задължително да има вентилация.Всяка година се правят замервания на ефективността на вентилационната система от акредитирани лаборатории.Така,че съществуват и в момента вентилационни системи в заведенията,друг е въпросът дали се пускат да работят.  Peace

# 413
bubona_m има закон и за алкохола, ама и него кой да го спазва  newsm78
Сега отказвам цигарите, но и  като пушач винаги съм мразела опушените заведения, от които като излезеш смърдиш на ..................... Sick
Всеки има право да вреди на здравето си както иска, с цигари , алкохол , наркотик, но не мисля, че има право да вреди на здравето на другитре около себе си.  Peace

smile3521

# 414
Жалко за тази забрана за пушене във влаковете, всеки който си поиска си отива в тоалетната и си пуши...после целия влак мирише на цигари, ама какво го интересува човека, нали на него му е добре.  #Cussing out
При това аз съм виждала лично как органите на реда си пушат спокойно в купето си!!!

# 415
  • където ми харесва
Е,добре бе,нали сте отворени,що пак сядате при пушачите? Аз поне нямам друго обяснение след хилядите ви протести и тупане в гърдите как сте по-интелигентни от пушачите,ама пак сядате на една маса с тях. Хем искате да се прави компромис  с вас....

А не ти ли хрумва, че може би пушачите са доста повече като процент от хората млада-зряла възраст особено ? Затова е и такъв проблем ограничението.
Грубо се изразяваш, отправяйки обида към всички непушачи, кой се тупал в гърдите и т.н., давай по-внимателно, във форум си.

Laughing Да не смяташ виртуално да ме ступаш,че ме предупреждаваш да внимавам,защото съм във форум?! Или не мога да си изкажа мнението,защото тука сте много тънкообидни...чети хубаво-Ай сиктир!

# 416
  • София
Хайде, сега, вижте каква тема пуснах в Детските градини.

И после ми кажете какво ще предприемете? Пените се за пушенето и как един пушач убивал не'нам си колко хиляди хора.   ooooh!

Кога ще си отворите очите за истинските убийци ? И ще спрете да вярвате на тези, които хвърлят прах в очите на хората.

# 417
  • където ми харесва
Хайде, сега, вижте каква тема пуснах в Детските градини.

И после ми кажете какво ще предприемете? Пените се за пушенето и как един пушач убивал не'нам си колко хиляди хора.   ooooh!

Кога ще си отворите очите за истинските убийци ? И ще спрете да вярвате на тези, които хвърлят прах в очите на хората.
Хах,ти пък задаваш нереални въпроси. Не си ли забелязала,че глупавите хора винаги се хващат за глупости,точно защото са заблудени. Давам за пример прословутите рзс-та. Дали са истина или не-един бог знае. Ама ги направиха тема номер 1 във всички новини. И докато седиш и си обсъждаш на по ракиййка "Виж ги тия Цветанов и Борисов кви са малоумни,кой идиот е гласувал за тях (нищо че и ние гласувахме...нали те другите са малоумните)" в същия момент за около 5 секунди бегло се споменават разни неща,които са жизнено важни,ама ей на-всички са по-заинтересовани от Цветанов и Бойко. А мизериите,които ни касаят наистина винаги остават на страна. То не бяха реформи в здравеопазването,умъртвени бебета,пенсии,образователни реформи,Брат Пит,групировки,Хайди Клум роди Н на брой дете,застреляни млади хора,Сандра Бълок се развежда,щото мъжа й кръшка,катастрофи посред бял ден с наличие на прекалено много алкохол...педофили,протести на млади хора (тук седиш и цъкаш звучно с език,хапейки отново тая безотговорна младеж,която вместо да седи като тебе на топло и пред телевизора,е излязла навън да прави отчаяни опити да се бори за правата си и най-вече за оцеляването си. Друго са си РЗС-тата.....
Та питам пак,какво очакваш-всички са овце,които блеят срещу падаря си,ама само по форумчетата.Другите се заклеймяват като лекета.

# 418
  • В Космоса
 Тук е клюкарник все пак. Дискутира се по всякакви теми включително по-маловажни, а някои чак безсмислени. Просто тази тема е за пушенето.

# 419
Тук е клюкарник все пак. Дискутира се по всякакви теми включително по-маловажни, а някои чак безсмислени. Просто тази тема е за пушенето.

Цъ. Темата е за забраната на пушенето на общестевни места. Поне заглавието е такова.

Общи условия

Активация на акаунт