Пак за пушенето на обществени места

• 33 222
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 375
Децата и ресторантите
Като все за децата говорим...

# 376
  • София
Ninakata , мисля, че разваляш добрият, все още, тон в темата  Peace

tzvety26 от лятото няма да има такива места. Дори и тези, които са под 50кв.м

# 377
  • София

tzvety26 от лятото няма да има такива места. Дори и тези, които са под 50кв.м
То именно това е тъпото. С тази промяна на закона ме ЛИШАВАТ от право на избор.

# 378
вече официално забранено, много жалко.

# 379
  • където ми харесва
Това последното е ужасно! Ще информирам модератор! Не ми е приятно да гледам такива снимки!

И аз се изненадах, че може да има жени във форума на БГ-Мама, за които присъствието на деца да е дразнещо и нежелано. И смятам, че е доста неприятно.

П.П. Права си, не исках да я пускам като снимка а като линк. Все пак всеки пушач трябва сам да прецени дали да я види.
Ма чакай бе,това че имаш дете не те прави автоматично омиляващ се и обичащ всяко едно малко,лигаво същество. Аз нямам проблем с децата,а с майките им. Толкова много заведения направиха специални отделени детски кътове,че да не достига нито дим,нито друго до децата и да има къде да се забавляват,докато възрастните вечерят примерно,но пак заведенията за пушачи без такива кътове са по-пълни. Като отида в заведение,което е разделено с два отделни салона-за пушачи и за непушачи,еми тоя за непушачите винаги е празен. Е,добре бе,нали сте отворени,що пак сядате при пушачите? Аз поне нямам друго обяснение след хилядите ви протести и тупане в гърдите как сте по-интелигентни от пушачите,ама пак сядате на една маса с тях. Хем искате да се прави компромис  с вас....

# 380
Сядаме, щото пушачите не искат да седнат в непушачи, когато сме смесена компания.

# 381
Не мога да разбера , как навсякъде в чужбина, на децата в заведенията всички се радват, има специални столчета, менюта и колкото и да реват и да крещят, на никой не пречат. А в България, не просто пречат, а ако има как ще ги затворим в клетки или ще ги вържем пред заведенията и ще им хвърляме по някоя огризка да не скимтят и да развалят рахатлъка на разни "разпускащи" .

Радват се в Макдоналдс, в някои заведения изобщо не ги допускат. Аз не си представям вакоя майка, която цял ден се е разправал с ревящите си деца и иска да отиде на приятна вечеря, да се умили от крещящи деца.

# 382
  • където ми харесва
Сядаме, щото пушачите не искат да седнат в непушачи, когато сме смесена компания.

Хах,еми тогава....
Значи аз това не го разбирам,хем не ви е гот,хем се съгласявате. Ми мен като ме забутат на място за непушачи-не пуша. Защото излизам с близки хора и за мен най-логично е да се съобразя с  тях. И излизам да пуша на вън. Ти с какви хора излизаш,че да не желаят да се съобразяват с теб-не знам.... Rolling Eyes

# 383
В заведенията, при необходимата квадратура, вентилация и всички други необходими условия, трябва да има място за пушачи, но пафкането вървейки сутрин по тротоара или на детски площадки не мисля, че е редно. Децата не са длъжни да дишат дима и никой няма право да ги принуждава да го правят. Преди няколко дни станах свидетел на това, как две жени-приятелки пушеха около една бебешка количка-едната отляво, другата отдясно на бебето и дори не се опитваха да издухват цигарения дим настрани. Адски грозно и инфантилно.
Защото аз до сега не съм видяла дете да седи кротко на стола си без да се изнерви и да изнерви околните
Аз пък съм виждала, при това не едно. И дори да не съм длъжна да се съобразявам не се чувствам комфортно да пуша, когато на метър от мен седи дете, в компанията на други трима пушачи.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 10:23 от катюнгелче

# 384
  • Пловдив
Е,добре бе,нали сте отворени,що пак сядате при пушачите? Аз поне нямам друго обяснение след хилядите ви протести и тупане в гърдите как сте по-интелигентни от пушачите,ама пак сядате на една маса с тях. Хем искате да се прави компромис  с вас....

А не ти ли хрумва, че може би пушачите са доста повече като процент от хората млада-зряла възраст особено ? Затова е и такъв проблем ограничението.
Грубо се изразяваш, отправяйки обида към всички непушачи, кой се тупал в гърдите и т.н., давай по-внимателно, във форум си.

# 385
Грубо се изразяваш, отправяйки обида към всички непушачи, кой се тупал в гърдите и т.н., давай по-внимателно, във форум си.

Бреййййй, много сте тънкообидни нещо  Thinking
Ние какви обиди трябваше да изтърпим, пък нищо, че в същия форум беше. А и темата същата.
Чак ставате смешни вече с претенциите си.
Хората казват, че се съобразяват с наредбите, ще се съобразят и ако наложат пълна забрана в заведенията, ама пак кусури ще намерите.
Впрочем има ги вече-пушим по улиците и пак ви одимяваме  ooooh!
Ма аз викам въобще да не се показвате навън, че то и коли, и заводи, и антени по блоковете, и много други замърсители има, а вие искате здравословен начин на живот.
Сигурно телефон не ползвате и в кола не се возите  Crazy

# 386
  • В Космоса

Хах,еми тогава....
Значи аз това не го разбирам,хем не ви е гот,хем се съгласявате. Ми мен като ме забутат на място за непушачи-не пуша. Защото излизам с близки хора и за мен най-логично е да се съобразя с  тях. И излизам да пуша на вън. Ти с какви хора излизаш,че да не желаят да се съобразяват с теб-не знам.... Rolling Eyes
Виж как си противоречиш:"Значи аз това не го разбирам,хем не ви е гот,хем се съгласявате" и в следващия момент "Ми мен като ме забутат на място за непушачи-не пуша". Уж не го разбираш това, пък и ти се съгласяваш да те забутат на място за непушачи.
Та така, когато въпреки нежеланието му един пушач е забутан в заведение за непушачи, въпреки, че му е неприятно се съобразява и излиза да пуши вън. Друг път непушач отива в заведение за пушачи и прави компромис със себе си. Само, че в първия случай на пушача никой не вреди здравословно, освен той самия когато излезе да пуши, а във втория случай всички пушачи вредят на непушача.

# 387
Хайде пак за това кой на кого вреди!  Grinning Щом здравето е толкова важно за някого, той не би направил подобен компромис, както не прави компромис с храната си примерно.
 Сигурно за стотен път ще го кажа. Не видях някой в темата да отрича вредата от тютюнопушенето и да настоява за наличието на, да ги наречем, смесени заведения. Хората искат просто да има места, където да си изпият кафето с цигара без да пречат с дима си на непушачите, или да запалят пура или лула с чашка добро питие на подходящо място. Иначе най-естественото нещо е, на места където хората се хранят да не се пуши. На мен лично ми става изключително неприятно само от гледката на човек, дъвчещ храна който едновременно с това си опъва от цигарата. Самата аз съм пушачка, но никога не бих се хранила сред облаци цигарен дим. А, както някой писа на предходните страници, добрата вентилация е задължителна не само на местата, на които се пуши, а навсякъде където се събират много хора.

# 388
  • В Космоса
Хайде пак за това кой на кого вреди!  Grinning Щом здравето е толкова важно за някого, той не би направил подобен компромис, както не прави компромис с храната си примерно.
 Сигурно за стотен път ще го кажа. Не видях някой в темата да отрича вредата от тютюнопушенето и да настоява за наличието на, да ги наречем, смесени заведения. Хората искат просто да има места, където да си изпият кафето с цигара без да пречат с дима си на непушачите, или да запалят пура или лула с чашка добро питие на подходящо място. Иначе най-естественото нещо е, на места където хората се хранят да не се пуши. На мен лично ми става изключително неприятно само от гледката на човек, дъвчещ храна който едновременно с това си опъва от цигарата. Самата аз съм пушачка, но никога не бих се хранила сред облаци цигарен дим. А, както някой писа на предходните страници, добрата вентилация е задължителна не само на местата, на които се пуши, а навсякъде където се събират много хора.
Естествено, вредата от тютюнопушенето е в основата на проблема. Как няма да се върти около това!?
Значи казваш, изхода е всеки се спасява и щом някои толкова държат на здравето си няма да излизаме заедно с тях по заведения и това е!

# 389
Значи казваш, изхода е всеки се спасява и щом някои толкова държат на здравето си няма да излизаме заедно с тях по заведения и това е!
Това къде го прочете?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт