Пак за пушенето на обществени места

• 33 230
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ще излизате и ще може да си изберете къде Simple Smile  Laughing

Аз ли надценявам хората ?!? Все се мъча да си мисля обратното, но всеки ден, вкл. и в ежедневието ми се убеждавам, че е така.

# 391
  • където ми харесва

Хах,еми тогава....
Значи аз това не го разбирам,хем не ви е гот,хем се съгласявате. Ми мен като ме забутат на място за непушачи-не пуша. Защото излизам с близки хора и за мен най-логично е да се съобразя с  тях. И излизам да пуша на вън. Ти с какви хора излизаш,че да не желаят да се съобразяват с теб-не знам.... Rolling Eyes
Виж как си противоречиш:"Значи аз това не го разбирам,хем не ви е гот,хем се съгласявате" и в следващия момент "Ми мен като ме забутат на място за непушачи-не пуша". Уж не го разбираш това, пък и ти се съгласяваш да те забутат на място за непушачи.
Та така, когато въпреки нежеланието му един пушач е забутан в заведение за непушачи, въпреки, че му е неприятно се съобразява и излиза да пуши вън. Друг път непушач отива в заведение за пушачи и прави компромис със себе си. Само, че в първия случай на пушача никой не вреди здравословно, освен той самия когато излезе да пуши, а във втория случай всички пушачи вредят на непушача.
Ами да,не разбирам. Аз излизам с  хората,с тях ми е готино. Не ме ограничават в случая,защото винаги мога да изляза на вън да пуша без да им навредя. А непушачите в зала за пушачи ще излязат ли навън,за да не пушат?

# 392
 Joy
Е, то трябва все да сме отвън - ако този, с когото съм в момента, не е запалил, то на съседните маси са запалили... Laughing

# 393
  • където ми харесва
Еееми няма пълно щастие. За това като не искаш да ти пушат от съседната маса посещавай заведения за непушачи.  Flutter

# 394
  • в моя гьол
То бива вманячване, бива, ама някои хора все едно под стъклен похлупак живеят и сал тютюневия дим им е кусура да са в рая Laughing
За протокола - непушач.
Обаче не ще заболея от неизлечима болеЗт, ако прекарам 2-3 часа седмично в компанията на добрите си приятели пушачи.
Представете си следната реална ситуация.
Събираме се групата веднъж седмично на сладка раздумка в едно и също заведение. До скоро се пушеше, от няколко седмици е за непушачи. Решихме да продължим традицията и да се събираме там, защото кафето и коктейлите са им трепач, обслужването също. Пушачите нямат нищо против. Да ама след половин час по двама по трима започват да се изнасят да пушат отвън. И лафа се разваля и тяхното удоволствие от липсата на цигара с кафето , а и моето от срещата, щото не е същата задушевна  обстановка, а се усеща напрежение. Разбираемо е - липсва им никотина в добавка към качественото кафе.
Ами тази седмица сменихме заведението и срещата отново беше на ниво.
Извода какъв е - че едно добро заведение изгуби 6-7 редовни клиенти.
А един непушач предпочете ведрите и доволни физиономии на приятелите си пред перспективата да е все на мойто и сакън да не вдишат дробовете ми от дима убиец.

# 395
Да, сама, защото пушачите не искат да стъпят там, сакън, ако не пушат 2 часа.
Whatever. Абсолютно безсмислен спор. Rolling Eyes

# 396
  • където ми харесва
Ти спориш...аз казвам Wink Нямам за какво да споря с теб,нито ти ще станеш пушач,че да чатнеш,нито на мен ми пука,че да спра цигарите Wink

# 397
  • В Космоса
Ми добре, какво е решението тогава според вас, да може една смесена компания да отиде и да се забавлява в заведение?

# 398
За мен лично - пълна забрана навсякъде, без значение какъв тип е заведението.
Но това няма да се случи, така че аз няма да излизам   Laughing

# 399
Ми добре, какво е решението тогава според вас, да може една смесена компания да отиде и да се забавлява в заведение?
Ами както се разберат! Но да искаме със закон да решат спора с приятелите ни къде да отидем...
 Аз пуша. Малко, но пуша. Това не ми пречи със семейството си и с приятелите ми, които не пушат да посещавам места, свободни от цигарен дим. Дори не излизам навън да запаля. Но имам и приятели пушачи, с които можем да изпием по едно кафе с цигара някой път и то без да опушваме някой, който не го желае.

# 400

Е да де, но да не пушим на работа, да не пушим в учрежденията.
Сега искате и тези два часа, които са ни за разпускане и тогава да не пушим.
Да ги направят незаконни, пък тогава ще спрем да ги употребяваме изобщо.
Вие имате избор. Можете да подминете кафенето, ако е за пушачи, може и да влезете. Решението си е ваше.
Но искате пак вие да изберете на коя плочка точно да застана, за да запаля.

# 401
  • В Космоса
Ами както се разберат! Но да искаме със закон да решат спора с приятелите ни къде да отидем...
 Аз пуша. Малко, но пуша. Това не ми пречи със семейството си и с приятелите ми, които не пушат да посещавам места, свободни от цигарен дим. Дори не излизам навън да запаля. Но имам и приятели пушачи, с които можем да изпием по едно кафе с цигара някой път и то без да опушваме някой, който не го желае.
Така е. Трябва консенсус. Един път пушачите ще се прежалят, други път непушачите... Но все пак като го погледнем от здравословна гледна точка Mr. Green не е справедливо и така. Но пък от друга страна, това няма да се случва ежедневно, така че не е толкова страшно.

# 402
  • София

Решението е да имат избор в кое заведение да отидат. Ако в любимите ми заведения забранят пушенето аз пак ще ходя там- заради обстановката, музиката, персонала, навика и доброто прекарване.

И говорим да оставят поне тези до 50кв.м да избират, дали да е за пушачи или не.

Уважавам хората, които имат свободно мислене и уважават правото на избор на останалите!
За съжаление тези хора са много малко...колкото и да коментираме в останалите теми.

# 403
Разминаването в мненията ни ( моето и на част от непушачите списващи тук) вероятно се дължи на факта, че аз като пушачка никога не бих настоявала пред непушачи да ги замъкна на място, където се пуши, както и не бих отказала да отидем някъде, където пушенето е забранено. От друга страна, ако пушещ приятел ме покани  в кафене за димящи персони - няма да му откажа.  Mr. Green

# 404
  • Пловдив
Грубо се изразяваш, отправяйки обида към всички непушачи, кой се тупал в гърдите и т.н., давай по-внимателно, във форум си.

Бреййййй, много сте тънкообидни нещо  Thinking
Ние какви обиди трябваше да изтърпим, пък нищо, че в същия форум беше. А и темата същата.
Чак ставате смешни вече с претенциите си.

Аз като непушач, като пишещ в темата и щом не съм се тупала в гърдите- не приемам да се говори в множествено число.

Да си прочела някъде моите претенции ? А да съм обидила някого ?

Общи условия

Активация на акаунт