В Сингапур например не се пуши никъде в затворени обществени помещения. В ресторанти и кафенета може да се пуши, но на външните маси /които не са много за предпочитане, защото в жегите там хората предпочитат да са вътре на климатик/. ОБАЧЕ! Дори и на външните маси не навсякъде е позволено да се пуши! Това е възможно само в заведения, които са платили допълнително за разрешително за поставяне на пепелници. В тези заведения е и малко по-скъпо в сравнение със същия клас ресторанти/кафенета, но в които дори и на външните маси не може да се пуши. Разликата в цените е минимална, но я има.
Относно електронните цигари:
В нашите заведения не е забранено. Аз лично пуших електронна съвсем скоро в заведение за непушачи. За мен това е идеален вариант. Мои приятели, които имат ел. цигара, твърдят, че дори и в самолетите си я пушат без проблем. Аз не съм пробвала в самолет. Не знам защо, но много се притеснявам да попитам.
Относно заведенията за пушачи:
Не мога да разбера защо непушачите искат да няма изобщо такива заведения! Честно, акълът не ми го побира това озлобление. Никой няма да кара непушачите да посещават заведенията, в които се пуши. Просто стават и излизат, като разберат, че това не са зони, свободни от цигарен дим и толкоз. Както направиха две компании преди няколко дни в един ресторант, който беше станал за непушачи. Въпреки че имаха резервации, като видяха, че няма пепелници, просто станаха от местата си и си тръгнаха.