Отговори
# 360
Здравейте, момичета!!!

Честито на всички новообебили се мамчета, да са живи и здрави бебоците и много да ви радват!!!

Аз да се похваля вчера НАЙ-ПОСЛЕ ни падна пъпчето  Party Party Party, брейййй все се надявах до десетия ден да го няма ама ето откарахме и след двадесетия ден с пъпче  ooooh!. Вчера такава баня й направихме на малката сладуранка, тя пък не знаеше явно какво й правим и в началото така рева, но после се успокои и като заспа, та после чак в 02:00 се събуди да папка.

Рали и ние сме с колики от раничко, след като ни изписаха от болницата, дано пък и рано да ни пуснат  Praynig

И да се оплача на малката особено на ръчичките кожата й е доста сухичка и днес видях, че и се лющи, мажа я с олио на Себа Мед, но май наистина ще взема да си купя зехтин и да го преваря. И понеже вече не вярвам на нищо на нашия пазар и зная, че във всичко има Е-та и консерванти, та да питам мамите, които ползват зехтин каква марка или вид ползвате, че не съм сигурна дали ако купя най-скъпия той ще е най-добрия???  newsm78

Ивче, да не гърмиш шампанското на нова година в родилното  Grinning Hug Grinning

Хайде чао за сега от нас   bouquet

# 361
  • София
Честито на новите мамчета! Да растат здрави и щастливи бебета им!На тях бързо възстановяване!
Видях че сте коментирали темата за забелването на пишлетата на момчетата, и аз знам че не трябва да се пипат, но нашата педиатърка ни каза да започваме по малко да го забелваме, че сега кожата там била много нежна и по лесно ставало, не ги боли и наистина е така, защото нашия не реве.
Относно спането при нас е същото, заспива при нас и когато го сложа в неговия креват се събужда и реве, и аз не мога да се наспя когато е при нас, притеснявам се да не го затиснем.
За втория болничен - издава се от болницата където си раждала, ако е преди термин ти го издават от датата на раждане, а дните се компенсират в третия болничен който се издава от педиатъра. Ако е след термин се застъпва с датата на първия, а съответно третия болничен ще е с по малко дни.
http://semeistvo.rozali.com/konsultant-desi/p5904.html
Весело посрещане на новата година!

# 362
Здравейте!

ЧЕСТИТО НА  THE GIRL и t3d1-да са ви живи здрави дечицата,много щастие да си донесат.

# 363
Най - сетне успях да прочета всичко!!!Честито на всички обебили се мами и още малко търпение на тези , които са още 2в1!

Ние сме си вкъщи от 25 декември , вече сме с паднало пъпче от 2 дни и преди 15 минути изпратих педиатърката, каза че всичко е ок, имаме още малко жълтеничка и ще правим импровизация на излизане навън в неделя т.е. ще обличаме бебко и ще го оставим 10 мин на отворен прозорец  newsm44 голяма радост!  Grinning Grinning Grinning

За раждането си ще бъда кратка,раждах в Шейново , планирано секцио , получих абсолютно отлично отношение от всяко звено на персонала , имаше естествено и някой по - груби лица ( най -вече жените се държат по - хладно ) , но като цяло съм очарована и от доктор Мишел , който се падна на смяна и извади моето бебе за 10 минути буквално и ми направи красив белег , който не би трябвало да си личи до 2-3 месеца.Най-важното , което осъзнах е че за жените раждащи секцио , бързото ставане на крака и обикалянето , въпреки болките са начина да се възстанови една жена най - бързо.Болеше доста в реанимацията и след това , но в мига в който дойде рехабилитаторката ( която наистина все едно беше излязла от военен филм  Laughing ) така ни надъха с останалите момичета ,че се амбицирахме и почнахме да обикаляме болницата, първо  леко поприведени и със всяко ставане от леглото се чувствахме по - сигурни!А когато ти дадът бебето , в миг забравяш за болката ( това го казвам за себе си , а и другите жени споделиха същото)

Да кажа в заключение , че всичко което пишете е страшно интересно и ще чета редовно , когато мога ще пиша!

ААА и да кажа 2рия ден след операцията гърдите ми станаха огромни , имах 2-3 въпроса и се сетих че съм си записала телефона на ЛЛЛ и звъннах - една жена ми вдигна и търпеливо изслуша всичките ми въпроси и ми отговори повече от изчерпателно , искам да благодаря на представителите на ЛЛЛ във форума ! Наистина сте страхотни!

# 364
  • София
Честито на T3d1 и The Girl Simple Smile

Добре дошла Ани Simple Smile Много се радвам да те видя във форума Simple Smile.

# 365
Честити бебоци на всички нови мами сдобили се със скъпоценните подаръци в последните 10 дни откакто не съм влизала в темата  Embarassed!

Както разбирам мама Ива все още е 2 в 1  preggo хайде ИВе какво става не ще ли да излиза тоя твоя мъж. От Коледен май ще стане Новогодишен подарък  Grinning

Ние вчера бяхме на първата си консултация с Ели и милата пухкавелка е наддала повече от батко си даже за първия месец цели 1365 гр и вече е 4430 гр  Shocked и само 1 см на височина. Биха и и втората противохепатитна ваксина и много слушка бебка плака само на меренето и малко след ваксината. За следващия път на 27-ми януари доки каза че ще бият първите пентаксим и синфлорикс. Като си помисля че миналата година за баткото плащахме по 60 лв за пентаксим, а синфлорикс-а беше 120 лв  Shocked сега съм безкрайно щастлива, че и двете са безплатни по ЗК  Peace

Нашия бете Теди от 10 дни е на гости у баба си в Кнежа и не беше с нас на Бъдни вечер и Коледа и за НГ също ще бъде там и ние е много ама много мъчно без него. За първи път на Коелда не бяхме заедно 4-мата, но си казахме нека и бабите да му се порадват малко. Досега никога не е бил отделен от нас за толкова много времевече 10 дни  Sad но така е по-добре и за нас и за него (поне така искам да вярвам) Ние си почиване с татко му и Ели, а той си дивее на воля у баба си  Laughing

Хайде изчезвам, че ме чака манджа за довършване  Wink

# 366
  • София
Здравейте и от мен!
Мама Ива, моят термин е определен за 01 януари, но тъй като нямам изгледи да родя до тогава, днес в Женската консултация питах относно болничния. Отговориха ми, че след като родя и след изписването, да изпратя някой близък при тях /при Аг-то, дето ме следеше и издаваше болнични и направлението/ и ще ми напишат болничен за разликата от термина до болничния, издаден от родилния дом.
Иначе и мен искат да ме приемат на трети за наблюдение, но аз мисля малко да се заинатя ако пак като днес няма никакви изгледи да наближава раждането Simple Smile

# 367
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА КИМБЪРЛИ,THE GIRL и t3d1! Да са задравички и много да папкат!

А друго забелязвам от няколко дни насам,докато спи насън проплаква странно(не като както е будна) но само на съм за няколко секунди и пак си продължава да спи кротко,друго пък също прави-издава звуци като че ли се напъва,а всъщност не ,лицето и не показва да има зор,много странно ми се струва?
Някоя друга сблъсква ли се с това.
А като е будна яде 10-15 мин,после след известно време все още ако е будна,примерно след още 20-30 мин става крива и не мирясва докато не я сложа на гърдата,може нищо да не суче,но да я е лапнала.
Иначе биберон залъгалка плюе,не иска никакъв,не я и насилвам като не иска де.
А и вода като и давам,което е рядко,отново не и харесва от шише,прави физиономия все едно се дави,а отвора е най-малкия,едва пуска при засмукване,сменяла съм ги да пробвам с различни ,но реакцията и е все такава?
А и много често хълца ?

И ние сме така, както спи и изведнъж проплаква и пак заспива , също така през деня е по -нервен и цока 10-15 мин , заспива и след половин час пак се събужда и започва да нервничи и докато не го сложа да цока не мирясва. Биба също не искаме. Вече сменихме три , но не ....не че много искам да цока биба, но понякога това постоянно висене на гърдата ми страшно ме измаря, а той не е гладен, цока я като биберон  Crazy  И вода съм пробвала да дам от шише, но пак не иска......
Да се присъединя. И ние сме много пристрастени към гърдата. На всеки час, два е лепнат. И той проплаква и се усмихва на сън, много емоционални бебета, брей... Simple Smile Бибата я набутвам със зор, купихме 3 вида, но тц. Сигурна съм, че ще е наддал прекалено според педито, но какво да се прави. Като заспива, ако поиска за N-ти път да го кърмя му пускам сешоара и той отцепва. После го спирам, но ако съм заспала спим на "музика".

Весело посрещане на Нова Година момичета!

# 368
  • Нюрнберг, под високото небе!
Честито на Кимбърли, The Girl и на Теди! Да за ви живи и здрави бебоците! Дс е гушкате безкрайно много в тази студена зима!

И да се оплача на малката особено на ръчичките кожата й е доста сухичка и днес видях, че и се лющи, мажа я с олио на Себа Мед, но май наистина ще взема да си купя зехтин и да го преваря. И понеже вече не вярвам на нищо на нашия пазар и зная, че във всичко има Е-та и консерванти, та да питам мамите, които ползват зехтин каква марка или вид ползвате, че не съм сигурна дали ако купя най-скъпия той ще е най-добрия???  newsm78

Ceci88, не знам коя е най-добрата марка, само знам, че трябва да е студенопресован. Това е гаранция, че не са използвани химикали при обработката му. Не бива да купувате рафиниран за мазането. Не знам нашия какъв е, мъжа ми купи малка бутилчица, преварихме го, излях го в една тубичка като за течен сапун и така го ползваме. Аз редувам за мазане олопто на Себамед и крема, но явно си е до кожа. Зехтина го ползвам само за мазане след миене при смяна на памперса.

# 369
  • Пазарджик
Честито на Дари! Да и е жив и здрав малкия Антон!
С нея се чухме по телефона-каза че е добре,била е 2 дни на системи с окситоцин,но не е получила нито болки нито разркритие и днес са я резнали. И по-добре,че с тва голямо бебче бая зор щеше да види.
За мазането-ние се мажем с пресна мас,много съм доволна. В началото му се лющеше кожичката,но след маста вече не се бели. Иначе първо мажехме със зехтин ,но не останах очарована Simple Smile

# 370
  • София
относно мазането аз ползвам прясна мас след къпането, че започнахме със Себамед крем, но не понесе на кожичката на малкия, после Бюбхем и сега с това и има ефект. През деня след смяна на памперс и миене му слагам един крем, който се прави по рецепта в аптеките и той се ползва в детските отделения и е страхотен. Донесе ми го майката на мъжа ми, но аз понеже съм Тома неверни го показах и на педиатърката и тя каза, че това е може би едно от най-добрите решения. За къпането както е писала Мери_Ейнджъл в по топла водичка и повечко и малкия се разтапя във ваничката, а като го извадим е като дропче.Simple Smile

# 371
Момичета, поствам тук една статия    http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=966, щото започнах да чета по въпроса със забелването. Може да ви е от полза, а пък мъжките майки с опит, може да споделят как е станало при тях.

# 372
нашият целият е в червени пъпки по лицето някои от които с гноййно връхче.
относно дупето му е много обринато и червено. някакъв съвет да ми дадете?
мерси ще погледна в в този сайт за помпа суинг. Peace

# 373
Честито на мама t3d1.  Жив и здрав да ви е Георги и много да ви слушка Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Честито и на мама the_Girl. Голям юнак този Антон, направо се оцъклих при теглото му. Добре че момчето е добро и не е тръгнало да мъчи мама... дано да е за добро. Бързо възстановяване, а малкия нека бъде много здрав, да расте много весел и щастлив и много да радва мама и тати Simple Smile

Момичета ОГРОМНО благодаря за съветите за болничния и направлението. То се е видяло, че освен да мисля дали ще родя или не трябва да се занимавам и с глупостите на ЗК и пак да се мъча с мойта ЖК... недомислена работа ама какво да се прави...

Колкото да бебе на годината ... а НЕ  Mr. Green В смисъл това си е много трудна работа и вероятността да стане е минимална. А представяте ли си ако зараждам на 31.12 и изпусна мига за минутка или две и родя в 00:05ч . После ще ме е яд толкова много ... така че не е за мен тази работа... мойто бебе не иска да ме слуша изобщо за раждането, камо ли да ме послуша и да излезе в точно уречен час Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Лека вечер момичета, а на всички който няма да влизат във форума до догодина им желая ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА НОВОГОДИШНАТА НОЩ Simple Smile  

# 374
нашият целият е в червени пъпки по лицето някои от които с гноййно връхче.
относно дупето му е много обринато и червено. някакъв съвет да ми дадете?
мерси ще погледна в в този сайт за помпа суинг. Peace

Когато ми дадоха Ева в болницата беше цялата в такива пъпки. Тези, които са червени с гнойно връхче са нормални и са в следствие от чистенето на хормоните на мама. И сега ни се появяват тук-там. Дупето и дудата ни бяха толкова червени, че не даваше да я пипна. Всичко мина с мазане със Судо крем. Това ми дадоха в болницата и с това продължавам в къщи. Дупето веднага се успокои, но другите пъпчици продължават да се появяват, но това е нормално. Успех  Simple Smile

Честито на новите мами  Hug

Общи условия

Активация на акаунт