Scrapbooking & Cardmaking - 13

• 63 045
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте !
Странно,че точно вчера си мислех,че ми се обсъждат материали и влизам днес и виждам,че не съм само аз Simple Smile .
Аз напоследък много се чудя какъв картон да използвам за основа на картичките ми , 90% от случаите ползвам Пясък на Славей 91 , но като цяло всичките им цветни картони са ми прекалено тънки , като сложа някое копче отпред и вече от тежестта картичката не може да стои изправена ...
Затова ми харесаха много новите картони нa Hero Arts . Някой да знае от къде мога да си поръчам от техните едноцветни прегънати картички ? Изключвам американските сайтове,защото ще фалирам от доставката ;р .
Исках да попитам и Нана от къде си поръчва крафт картона , вече от година си мечтая за него Simple Smile . Също ми е интересно да видя и комбинацията крафт+моливите,преди време гледах в блога на Jennifer McGuire картички с тази техника и изглеждаше много добре Simple Smile .
Лек и спорен ден на всички!

# 556
Момичета, ето ме с първото "ревю"  Laughing Дано ви е полезно!  Hug

avocett, поръчвам от тук, последно си взех от комплектите на Пейпърмания (за съжаление нямат на листи, а предварително изрязани основи) и ми допада повече. До колкото знам Bazzil имат, но не съм го пробвала никога.  Peace

# 557
Направих тази картичка послучей годишнина от сватба - опитах се да превърна розата в сърце,или сърцето в роза Simple Smile

# 558
Добиииииииииии,как да пусна моята карти1ка след такъв разкош???????????
 Confused

http://goldie-goldieshandmade.blogspot.com/

# 559
Добро утро и от мен с една картичка и тема в блога, която предполагам, ще предизвика дискусии:

Материали = Майсторство. Дали?

Ади, искаше ми се да ти кажа, че при теб забелязвам видим напредък. Картичките ти стават все по-хубави и по-хубави.

Доби, комбинацията между сърце и роза се е получила много интересно и ефектно.

Нана, идеята за споделяне на впечатления от продуктите е просто чудесна. И аз ще го правя от време на време, когато нещо ме впечатли.

И нали говорехме за градивна критика - golddigger, ефектът от възелчетата на панделката, не е много добър. Според мен или трябваше да има една-единствена панделка или нито една, но тези три възелчета - не.

# 560
Тони много си права и благодаря за критиката и аз мисл че нещо куцаше и сега като се загледам наистина само с едно възелче щеше да е по добре,но вече е късно лепих ги със силикон и ще стане мн. кофти ако ги махна....на вси1кото отгоре ми се изкриви панделката докато ги лепих.....абе изобщо каръшка ми е тая картичка...опитвах се клонката да я направя с печата направо върху ацетата,но се оказа,че трябва специално мастило...сто пъти я почвах и така.....

# 561
  • София
Здравейте и от мен!
От няколко дни се каня да пиша и не остава време.
Хубаво е, че сте раздвижили темата, споделянето, ревюта, материали и публикации...., аз лично не считам, че мога да съм полезна, не съм фен на определени марки, не ги следя. Купувам от всевъзможни места всевъзможни глупости... за всичките си хобита.
Честно казано дори дизайнерските хартии, които се продават, в повечеъто пъти купувам и си ги оставям, защото не ми се струват никак уникални, като ги срешна на 5-6 места. Затова и предпочитам да си ги правя сама..ФШ на помощ, всякакви фонове и текстури. Може би и това е причината да трупам много материали, за които имам нужда от цяло ателие. Ненаситното ми око си купува....а после рядко ги използвам.

В тази връзка и публикацията на ТОни,
това което мисля се различава и то е по отношение на таланта. Аз не смятам, че е необходим талант. Достатъчно е да имаш идеи, а да имаш идеи не е талант. Това е само мислене и усет.
Изобщо не ми е необходимо да имам талант, за да направя нещо, което ще си харесам, или което някой друг, би могъл да хареса.
(Във връзка с нашето хоби, тук не визирам изкуството. Дано не се обиди някой заради това, че разграничавам изкуството от това, което правим...,е има и моменти в които съзирам истински арт в някой от вас като творци, но общо за всички ни....едва ли е нужен талант)
А за материалите и майсторството - аз поне не се считам за майстор и незнам доколко имам право да говоря, но майсторството според мен няма общо с материалите. Но смятам, че да направиш нещо хубаво е твърде лесно с хубави материали....което съвсем не значи, че си майстор.
Вероятно ако всички неща са хубави и все по-хубави и все по-, то тогава вероятно си...

===
Голди,
поредното доказателство, че на вкус и цвет....всички сме различни. Аз например харесвам възелчетата, бих махнала цветето и надписа и дори бих сложила и още възелчета...

===
И още нещо, заради което редактирам -  Доби, онази роза -сърце е прекрасна!

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 10:12 от MaLe

# 562
Здравейте !                                                                                                                                                    Отдавна ви чета но досега не съм писала.Много харесвам нещата които правите                                  Запалихте ме много по тези картички и направих няколко но идея си нямам как да пусна снимки         Затова засега само ще ви гледам и чета.                                                                                                    Хубав ден на всички!

# 563
Здравейте!
Тони,благодаря ти за мнението!
Сега да ви покажа какви ги върша аз ,вчера и днес

# 564
Момичета,успях да кач а клипче към тази картичка в публикацията  newsm44

ето линка:
http://goldie-goldieshandmade.blogspot.com/2011/04/pop-up.html
 Hug

# 565
Аз ви следя и не мога да се нагледам на красоти !
Поздравления за всички   bouquet
Аз като не разбирам почти нищо от правене на картички и ми харесват всички, но наисита е хубаво да има градивна критика.
Колкото повече очи гледат, толкова повече идеи могат да възникнат.
Нана, не знам какво значи това РЕВЮ, но МНОГО ми харесва.
А изпълнението ти е перфектно /гледах в детайли картинките Grinning/.
Започнала съм 3 картички, но все нещо не ми харесва или ми липсва ,пък и чакам още материали, които съм поръчала .
Чета ,че събирате материали и не ги ползвате, ами давайте тогава оферта и другите/такива като мен, начинаещи/ могат да се възползват.
Сега съм на фаза оцветяване с акварелни моливи и запечатване на картинки.
Като пръв резултата съм доволна.
Имам и едно питане - като използвате брадс отзад друг картон ли лепите, за да не се виждат крачетата.

# 566
На вчерашното питане никой не ми е отговорил, но аз пак да питам и за друго - как се казва машинката/ на английски/ за изрязване на кръгове.
Видях я в този клип

http://www.youtube.com/profile?user=starofmay#p/c/7/zGnTQ_BX1Ao

# 567
  • София
За брадс не знам, за това и няма да отговарям, но тази машинка за изрязване на кръгове е наистина невероятна! И аз бих искала да знам как се казва и от къде може да се вземе Shocked

# 568
  • Пловдив
Meri poppins,Kumiko,машинката за кръгове е на Марта Стюард и може да се купи в eaby.
Когато използвам брадс не слагам нищо от зад на картона.Може и да греша.Ако е така моля да ме поправите и ще си взема бележка.
Нана, картичките ти ме карат да се усмихвам.Харесвам това което ''излиза'' от ръцете ти.

# 569
ташкова, добре дошла!  Hug Тук може д апрочетеш как се слагат картинки в мнение или снимколинк.  Peace

mery_poppins1 , отговорили са и за уреда. Ето тук го има, но предполагам може да потърсиш в ибей или други онлайн магазини за хоби материали. Не съм ползвала и не мога да дам мнение. Имах на Fiskars, но хич не бях доволна и го продадох. Колкото до брадса, избягвай да го закрепяш директно към основата, за да не се налага да скриваш от зад. Ако обаче не може да го избегнеш, просто залепи някакво парче хартия, която се координира с предната част.  Hug Няма такъв вариант в който нещо се пуска на "оферта".  Laughing Обикновено всички си трупаме нещата, дори и да не ни трябват за момента. Никога не знаеш кое точно кога ще ти потрябва. Понякога трябва повече време и опит, за да погледнеш на един материал по друг начин и т.н. Аз от време на време пускам в ибей основно печати, на които съм се нарадвала вече и със сигурност няма да използвам повече, а парите обръщам в нещо ново. Simple Smile

armira, благодаря ти!   bouquet

MaLe, какво ще кажеш за човек без вкусови рецептори наврян в супер модерна кухня пълна с продукти и подправки, и талантлив готвач в една стая с печка и пакет сол. И двата случая няма да проработят. Почва да ми писва леко, мине се не мине и някой се изказва, колко е лесно с хубави и много материали.  Stop

golddigger, картичката има много "тежест" от едната страна и почти никаква от другата. Това в комбинация с ацетата, който създава допълнително празно усещане не е много добре премислено. За ацетат само стаз-он мастило, но пак трябва да си много внимателна. Според зависи качеството на гумата трябва да направиш идеалният натиск, за да не се "разплеска". Хубавото обаче е, че може да го триеш дори и да го объркаш. Със специалните чистители за перманентни матила или ако нямаш и лакочистител ще ти свърши работа.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт