Scrapbooking & Cardmaking - 13

• 63 035
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Имам молба към притежателите на Sizzix Big Shot - бихте ли споделили повече впечатления.
Въртят ми се разни еретични мисли в главата... Whistling

# 616
Тони, и аз имам подобни аспирации Laughing, макар и относно по-малката машинка. Та ще съм благодарна и на отзиви и за нея  Peace

# 617
laguna, може ли по-близък план - изглежда интересно. Не ми се отваря и в по-голям размер.
Няма по голяма снимка от тук го взех Peace
http://www.bhg.com/holidays/easter/decorating/decorate-with-easter-eggs/?page=14

Тони, имаш скоро празник ли? Laughing Не е лошо човек да мечтае и да сбъдва мечтите си
Аз с интерес ще си чета отзивите и впечатленията за тази красива машинка за сега без такива еретични мисли Laughing

Аз като заклет дигитален скрапър да ви покажа какъв скрап видях Laughing

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 10:23 от laguna

# 618

Тони, имаш скоро празник ли? Laughing Не е лошо човек да мечтае и да сбъдва мечтите си
Аз с интерес ще си чета отзивите и впечатленията за тази красива машинка за сега без такива еретични мисли Laughing

Никакъв празник нямам аз. Само широки пръсти Laughing
Но събирам впечатления, защото не съм сигурна дали действително ще я използвам често - ако не, по-добре да се въздържа...

# 619
Тони, кажи какво по-точно те интересува! Аз не веднъж съм казвала, че за мен това е една от най-добрите ми инвестиции, но така общо да пиша при положение, че не знам какво точно ти се върти в главата ми е малко трудно. Купуването на такава машина е най-малкият проблем според мен. Голямото харчене настава след това за стенсили - форми, рамки, бордери, ембосинг папки и т.н. и наистина е хубаво да прецениш, колко реално си готова да инвестираш после, и колко реално ще ползваш. Hug

Old Sport, предполагам, че имаш предвид sidekick под малката?! Ако да, то според мен не си заслужава. Отворът и е около 2.6 инча. С нея ще може да ползваш много органичено всичко което не надминава тази широчина. Има достатъчно стенсили с които работи: сизлитс, кътълбъг 2 x 2", лентите на Тим холц с азбука, всички тънки стенсили на която и да е фирма с допълнителните приставки, но мисля че широчината е от голямо значение и 6.5 см е прекалено малко.  Peace Виждала съм я в магазин, приличаше на детска играчка.  Laughing

mery_poppins1, колко големи ти стават картичките, че те притеснява? Поне на снимките ми изглеждат нормални размери на мен. Simple Smile Аз обикновено правя 14.5 см квадрат или А6. Понякога експериментирам с други размери, но много зависи какво точно правя. Особено са ми симпатични 10 на 10 см или високите картички - височина два пъти по широчината.

Мен ме е налегнала здрава творческа криза.  Laughing Нищо не правя.  Whistling

# 620
Нана, очаквах да се включиш Hug
Няколко неща ме вълнуват - с какви стенсили работи машината? Доколкото разбирам не само тези на Sizzix, а и с такива на други фирми, нали? 
Често ли е необходимо да се сменят принадлежностите?
Нужно ли е освен машината да се купи и нещо друго като принадлежности, за да може да работи? И в тази връзка, доколко разбирам, в комплекта не са включени никакви стенсили, нали?
Има ли смисъл от машината, ако я използвам само за изрязване, а не за ембосване, при това в повечето случаи - на основни форми - кръгове, квадрати, понякога букви или цифри, някоя друга пеперуда, цвете - знаеш, че стилът ми е по-скоро минималистичен, отколкото богат на форми...

# 621
Нана, мерси за пореден път   bouquet  В такъв случай ще се въздържа  Crossing Arms Иначе за разходите - съгласна съм, че идват след това...те затова машинките не са особено скъпи.
Аз пък имам творческо вдъхновение, което съчетано с липса на възможност за творене, е доста изтощително...Само картички и материали сънувам  Crazy

# 622
Тони, биг шот работи с всички стенсили на пазара на всички марки. Продава заедно с платформата, която ти позволява да адаприташ стенсили с различна дебелина, както и ще дойде с комплект страндартни плочи за рязане, които при правилна употреба ще те изкарат поне половин година. Ако режеш една пеперуда на ден, може да те изкарат и доживотно.  Laughing С две ръце за рязане на овали и кръгове плюс скалопсите такива. Може да си купиш допълнително една гумена подложка за работа със стенсилите на Нестабилитис (около 5 паунда струва), ако държиш много да имаш хубав ембоснат ръб. Аз понякога забравям да я ползвам моята, да не казвам че на скоро почнах по-редовно.  Blush Тази подложка е само за продуктите на Spellbinders - пак казвам не е задължителна. Аз лично техните ембосинг папки не ги харесвам и са доста тъпо измислени, за това не ти препоръчвам и да си ги купуваш, но стенсилите им са си направо мust have.  Flutter Материалите които ще режеш зависят изцяло от стенсила. Почти всички са направени да режат без проблем картон до 300 гр дебелина. За момента до колкото знам само на Ellison режат чипборд. Като изключа лентите на Сизлитс на Тим Холц, всички останали негови папки са на Елисон например. Уха, много съм зле с обясненията.  Crazy Тъй, тези които се водят thin die няма да срежат нищо над 300 гр за чипборд трябва да са thick.

Аз моята машина я използвам основно за рязане, ембосинг не съм правила от векове (изключвам ръбовете на неститата).

Няма включени папки/стенсили с машината освен ако не е някаква промоция, но дори и тогава според мен не си заслужават екстра парите. По-добре вземи машина и си купи каквото смяташ, че ще ти е необходимо.

Ако, има още нещо да те интересува - питай! Даже, ако искаш ще снимам различни фирми стенсили които имам, за да онагледя. Знам, че може да звучи малко объркващо както съм го написала по горе, но не е.  Hug

Що ми се струва, че някой беше питал по напред за принтери?  Thinking

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 13:58 от nana_cool

# 623
Нана, просто не знам как да ти благодаря за подробното обяснение  bouquet
Беше ми много, много полезно.
Все повече ми се иска да я имам машинката.
А за снимките, ако някой ден ти остане време... Hug

# 624
Беше ми много, много полезно.
Все повече ми се иска да я имам машинката.

Еееех, и на мен ми беше много полезна информацията, защото и аз съм се вгледала в нея, но засега се въздържам.

Що ми се струва, че някой беше питал по напред за принтери?  Thinking

Аз бях питала и ако някой даде някакви насоки ще е чудесно, защото, живот и здраве, смятам другия месец да се сдобием с принтер. И именно поради тази причина се въздържам засега от Бигшота, а може би не съм добила и достатъчно увереност в силите си. Иначе няма нещо, което да ме спре, освен финанси, разбира се!

# 625
Относно еретичните мисли, то мен не са ме напускали от години  Embarassed
И в тази машинка съм се прицелила /нали ми е такава и зодията Mr. Green/, но скоро май няма да стане.
Бих искала да си купя първо тример 5 в 1, че сега ползвам един чужд и могат да си го поискат всеки момент.
Нана,чета всичко, което пишеш и обясняваш, защото си много компетентна по всичко свързано с картичкоправенето.Благодаря ти за ценните съвети   bouquet
За големината на картичките -досега каквото съм показала  са по  13х17 см
Днешната, която ви показвам е 15х17 см
Отново не успях да снимам глитера  Embarassed

# 626
Здравейте,аз не мога да изкажа мнение по горните въпроси,но ще ви покажа днешната ми картичка

# 627
Здравейте,
опитвам се да изрежа кръгли форми, но ми се получава назъбено и не го харесвам. Вие как ги изрязвате? Има ли специални машинки, ножици или нещо друго, което да изрязва?

# 628
  • София
Аз ги изрязвам на ръка - още не съм инвестирала в специални уреди и машинки. Въпрос на тренинг е да се получават гладки (вечра изрязах около 20 картинки за един декупаж и малко надобрях Mr. Green). Имам малък трик за малките ръбчета - минавам леко с нокът по ръба на кръгчето, за да го загладя и става по-добре. newsm78
Ето последната картичка, в която се борих с кръгчетата:

# 629
  • Пловдив
Здравейте,
опитвам се да изрежа кръгли форми, но ми се получава назъбено и не го харесвам. Вие как ги изрязвате? Има ли специални машинки, ножици или нещо друго, което да изрязва?
И на мен не ми с се получаваха добре и за това си взех това от Грета http://gretasart.com/index.php?route=product/product&path=86 … mp;product_id=845
поне в пъти е по добре от колкото да ги изрязвам на ръка. Peace

Общи условия

Активация на акаунт