Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 516
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 380
Била съм на много сватби и на нито една булката не е плакала!
Те младоженците го компенсират Simple Smile ( това в кръга на майтапа)
Иначе когато човек е по-емоционален може да си поплаче заради самото вълнение, не от мъка разбира се.

# 1 381
Като заговорихте за сватби. Имам една приятелка, която прави ТРИ.Ей, на това му се вика емоции. Не знам дали е ревала, но бях поканена на две от сватбите, но не си спомянм защо не отидох. Още се майтапим по повод нейния случай. Кажете сега колко сватби сте имали и да надцакваме, после за роклите ще го обърнем и след това ще се спрем как годеникът е падал на колене, за да ви иска ръката. 

А аз с конфекция, пфу и с една сватба в камерен състав. И сега за да скандализирам окончателно, дори и майка ми не присъстваше. Няма какво да се похваля. Laughing Е, за сметка на това свекървата се отчете и тя в бял тоалет. Сладуранка. Ние с мъжа ми като я видяхме на сватбения  ни ден бяхме леко шокирани, ами какво, нямала друг цвят официален костюм жената, сложила бял. Няма да си разваляме отношенията сега, пък.

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 22:16 от Цонна

# 1 382

И в този момент никоя от булките, вкл. аз, не е плакала. Може би защото всичките бяхме самостоятелни много преди сватбата, т.е. не напускахме родния дом и си отивахме в свой дом, не при свекъри.

След 4 г. живот на семейни начала, далече от всякакви роднини - ревах  Mr. Green и не съм лигла, не съм и ромнтичка, не съм и настоявала за сватба никога, но наистина беше силен момент (за мен).

Цонна, да, има и такива, това им е хобито  Joy

# 1 383
Циганка ли е тази, с трите сватби  и рокли newsm78

# 1 384

А аз с конфекция, пфу и с една сватба в камерен състав. И сега за да скандализирам окончателно, дори и майка ми не присъстваше. Няма какво да се похваля. Laughing

и нашата сватба беше подобно нещо, но свекърва ми не искам да казвам как дойде облечена, защото ще скочите, каква подигравка е това, а беше прекрасна жена. но в резултат от нейния избор общите ни снимки са само от кръста нагоре.

# 1 385
  • София
Циганка ли е тази, с трите сватби  и рокли newsm78
Не, колекционерка.

# 1 386
Ама то да беше взела някакъв богат, разбирам, а те със спестванията си от мизерната си работа сватби правят. Е, не я разбирам. Три сватби на два континента. Абе, какво разбирате вие. Те тука ми говорят за някаква си една сватба колко емоционална била и как ревали. Ами помислете го момичето от примера, де. Какво и е било и на нея. Laughing

И много странно, не знам защо държеше да замъкне мъжа си в църква. Пък той католик, пък те не могли да се бракуват църковно по източноправославните канони, аме попът направил изключение и скрепил съюза им и църковно. Абе, не сме проста работа. И с граждански и с църковен Wink Вече стана истински брака, не като някои само в Гражданското. Laughing

П. С.
Циганка ли е тази, с трите сватби  и рокли newsm78

Роклята е една, сватбите са три. Е, що трябва да е циганка? Съвсем нормална българка. Ако я видиш на улицата по нищо не се различава от теб, предполагам. Laughing

Айде, после ще забърша цвета на колана, да не се разпознае и да не сме приятелки повече. Laughing

# 1 387

и нашата сватба беше подобно нещо, но свекърва ми не искам да казвам как дойде облечена, защото ще скочите, каква подигравка е това, а беше прекрасна жена. но в резултат от нейния избор общите ни снимки са само от кръста нагоре.

Е, кажи де, виж аз как издадох сватбарския тоалет на моята. Laughing

# 1 388
...Пък той католик, пък те не могли да се бракуват църковно по източноправославните канони, аме попът направил изключение и скрепил съюза им и църковно...

Странно, сестрата на мъжа ми се омъжи за католик, от нашата църква казаха, че няма никакъв проблем и си се венчаха  Rolling Eyes

И тя имаше 3 сватби, една църковна, 1 в страната на зет ми и 1 тук, просто нямаше как да разкаат всички баби по самолетите.
Нищо лошо не виждам, всички се веселиха, щом имат пари и желание, нека черпят младите  Wink

П.П. Не понасям официално облекло, евала на хората, които не се обличат официално, аз също бягам доколкото мога  Mr. Green

# 1 389
А ето, брак с католик =3 сватби. Laughing Всичко си идва на мястото. Значи, тя не е изключение, тя е правилото. Пък аз я соча с пръст като прахосничка.

Моят атеист=1 сватба

Не знам, тя така ми е обяснявала, цитирам ти нея. Явно може и друговерци да се бракуват църковно, аз не знам и не ме интересува честно казано.

# 1 390

Е, кажи де, виж аз как издадох сватбарския тоалет на моята. Laughing

Ами свекърва ми беше вече болна,  аз с това си го обяснявам, освен това и не държеше на 'женското', важни й бяха други неща.. дойде с нещо като долнище на анцунг. зимно долнище.
тя и единият ни син освен това ни бяха свидетели, той пристигна с един алпийски зимен пуловер, с който се сраства през зимата ... абе много ми беше странно, но т.к не съм имала сватбена рокля и изобщо целия хаос около една истинска сватба го приех спокойно. Освен това се случи голяма драма в семейството ми няколко дни преди това и изобщо май никой не знаеше на кой свят е по време на нашата така наречена сватба. Отидохме да се подпишем само. Аз дори не се бях сетила, че булката трябва да има букет, брат ми ме попита " а букета?" та предишния ден отидохме да поръчаме букетче, а дрехите ми бяха конфекция, не бях в бяло, но една приятелка ме подсети че един бял шал ще отива и така направих, купих си един бял шал за 8 кинта помня.... така беше.
Но мъжът ми ми е обещал да се ожени за мен, както трябва някой ден  Grinning Редовно го питам кога ще ми предложи Mr. Green

# 1 391
2 -1 граждански брак и една сватба 5 месеца след това с венчавка,т.е. 2  отделни повода:)
И аз съм колекционерка-ха,ха

# 1 392
Мен пък ме питат "Съгласна ли се да вземете г-н Х" и аз ударих няколко секундна пауза. И всички погледи в мен вперени, пък аз не разбрах, че тогава точно трябва да кажа "Да". Е, казах го със закъснение. То това се брои. Laughing

Танятаис, ще си кажете, вие, ще си кажете. LaughingАма две отделни рокли ли имаше. Май сега е таква модата. Като Кейт на Уилиам, с една се жениш и за купона сдруга.

Айде, 10с, ще ти правим форумска сватба. По етикет. Laughing Всичките ще се изредим с акъл-кое е модерно, как се прави, как трябва да ти предложи. Абе, майстори сме си, знаеш как е.

# 1 393
то не се плаче точно на сватбата, а малко преди вземането на булката, когато майка й й помага да се приготви. Това е емоционален момент и за двете - майка и дъщеря. Трудно е за описване, трябва да се изживее, за да се разбере. Преди да се оженим ние, все се чудех защо приятелкитте ми и майките им си поплакват преди да дойде бъдещата рода за булката и като ми  се случи го разбрах.

И в този момент никоя от булките, вкл. аз, не е плакала. Може би защото всичките бяхме самостоятелни много преди сватбата, т.е. не напускахме родния дом и си отивахме в свой дом, не при свекъри.
И ние така.
Ние нямахме този ритуал за вземането на булката.
Наехме си младоженеския апартамент преди сватбата в резиденцията и там необезпокоявана от никой се приготвих,дойдоха гримьор, фризура и от сватбената агенция да ми донесат свежите бутониери и букета 30 мин преди да тръгна. Та,мъжа ми си беше у тях,оправяше гостите, а аз се излежавах и направо си ме взе  от хотела,и двамата в Стария град към църквата пеша.
 Страхотен спомен и много непринудена сватба:)

# 1 394
 на нас ни четоха някакви откъси от семейния кодекс, влизаш в гражданското, сядаш пред една голяма маса и ти четат ( не помня и една дума) после отг. не е е'да', не, а "да искам" . няма целуване на булката до колклкото помня , ама ние си се целунахме. После на изпроводяк длъжностното лице ти дава един огромен букет, конституцията и един италиански флаг и те пуска семеен в обществото:)

Общи условия

Активация на акаунт