Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 432
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 315
Твоят отговор е едно добро решение на въпроса, кой каквото ще да казва.

Ами така, де. Като много го искам този хубавец, ще си го попитам като нищо!  Laughing

# 316
Аз пък да ви обърна внимание, че не винаги това предложение за брак е вече признание за вечна любов и поставяне на въпросната жена на пиадестал. Какво имам предвид- имам съседка в старият ми квартал, с която не веднъж сме си говорили с нея и мъжът й и той пред нея е казвал, че  и е предложил брак защото ( цитирам): е от провинцията, никой тук не я познава и няма да го подиграват с разни слухове за нея, скромно селско момиче, което да го слуша, да му гледа децата и да не му създава грижи. Rolling Eyes Така че мъжете понякога са много пресметливи - женят се за жени, които са просто са им удобни, за да могат цял живот да си правят каквото си искат. Любов никъде не присъства- просто мъжът така си е подредил нещата. Комплексар тотален Sick Та колко горда и специална би могла да се почуства една такава жена...Като се връща понякога в Старозагорското си село, хората да гледат че има халка и че е "успяла в живота". А в действителност тя е безплатна слугиня, чистачка и гледачка и сто други неща, докато той вършее из кръчмите с най-различни мадами Tired

# 317
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз пък да ви обърна внимание, че не винаги това предложение за брак е вече признание за вечна любов и поставяне на въпросната жена на пиадестал. Какво имам предвид- имам съседка в старият ми квартал, с която не веднъж сме си говорили с нея и мъжът й и той пред нея е казвал, че  и е предложил брак защото ( цитирам): е от провинцията, никой тук не я познава и няма да го подиграват с разни слухове за нея, скромно селско момиче, което да го слуша, да му гледа децата и да не му създава грижи. Rolling Eyes Така че мъжете понякога са много пресметливи - женят се за жени, които са просто са им удобни, за да могат цял живот да си правят каквото си искат. Любов никъде не присъства- просто мъжът така си е подредил нещата. Комплексар тотален Sick Та колко горда и специална би могла да се почуства една такава жена...Като се връща понякога в Старозагорското си село, хората да гледат че има халка и че е "успяла в живота". А в действителност тя е безплатна слугиня, чистачка и гледачка и сто други неща, докато той вършее из кръчмите с най-различни мадами Tired

Обикновено тези са най- горди.  Laughing

# 318
Така че мъжете понякога са много пресметливи - женят се за жени, които са просто са им удобни, за да могат цял живот да си правят каквото си искат. Любов никъде не присъства- просто мъжът така си е подредил нещата. Комплексар тотален Sick

Сигурно има такива мъже, но са нищожен процент на фона жените, които се женят по този начин.  Wink

# 319
  • София
Шанталче даде събирателен образ на един доста разпространен типаж на семейство, съпруг и съпруга.
Всеки сам по себе си, обаче получава някакво удовлетворение.
Той- послушна слугиня, тя- билет за големия град, надлежно прономерован и прошноруван от закона и всички са щастливи.

И разбира се, Сийка е права, тези, които са предпочели да не сключват брак са имали предвид 35 лева детски, как не се сетих по-рано.

# 320
Шанел - поздравления за чудесната тема!   bouquet Така е адски си права, обичам хората които казват Истината, а тя винаги е ЕДНА!

Обаче все пак пропускаш и някои други възможни сценарии: да ти предложат брак, да го искате, но да нямате финансовата възможност за да осъществите една сватба-мечта или поне прилична.... Това го има много често и в един момент нескончаемият годеж свършва с разочароващо-скромна сватба... Много мъже, обаче не искат такава сватба, защото не искат да се покажат по-малко можещи пред приятели и роднини, а също така и много жени не искат такава сватба, защото всяка жена естествено си мечтае, този ден да  е наистина специален, а не претупан.

Наистина мъжете, които не предлагат брак или пък жените които не искат такъв, са водени само от егоистични подбуди, най-често финансови тревоги..., но често пъти и други, още по-неприятни, за които не мисля, че има смисъл да се говори...

# 321
... жените които не искат такъв, са водени само от егоистични подбуди, най-често финансови тревоги...,
Thinking И защото имат финансови тревоги не искат брак...А не биха ли могли да си ги решат тези "тревоги" именно със сключването на такъв Wink. Нещо не виждам логиката newsm78

# 322
Имам предвид следното: мъжът се страхува за парите си, имотите си и т.н. или пък жената, защото не рядко, тя е по-заможната.
Мъжът често се страхува, че жената ще му държи сметка за едно или друго, че трябва да я издържа и т.н. Понякога единият от партньорите се бои, че утре връзката ще му омръзне, партньорът му ще погорознее, ще се появи някой нов/а на хоризонта и  бракът само ще му попречи и т.н. Все неща, които се случват предимно с хора, които не се обичат истински. макар, че никой не е застрахован, изкушенията могат да се появят пред всеки и той да се окаже неподготвен...

Аз пък не виждам логика в това, което казваш: че една жена би могла да си оправи финансовото състояние, чрез богат мъж.... Явно не знаеш, че богатите , не са богати, защото са с широки пръсти, а обратното и въобще този тип оправяне на положението присъства най-вече в киното, в живота нещата стоят по доста по-различен начин. В най-добрия случай жената получава просто златна клетка, която трябва и да си чисти...

# 323
Продължава да ми се струва, че биете около храста, както казват англичаните. Няма ли богати или поне заможни хора, сключили брак в делничен ден , с двама приятели за кумове? Аз познавам такива. А няма ли живеещи съвместно, при които типът отношения са пиявица-паразит? И такива има.
Излишно е да се търси взаимовръзка между нещата, когато я няма.

И разбира се, че жената може да забогатее покраймъжа си, може и да обеднее, а може и ролите да се разменят. Светът е шарен.

# 324
Какво ще рече: жена да забогатее покрай мъжа си ?
Да носи по-хубави дрехи, да живее в по-хубаво жилище, да харчи повече по магазините ? Да може, но това не е свобода, парите не са нейни, той просто покрива нарасналите й  разходи...
Да забогатее, означава да управлява свои собствени финаси и да има пълната свобода да се разпорежда с тях и живота си, а не да е на нечия издръжка.
И какво означва взаимоотношения тип пиявица-паразит ?
Ако единият има достатъчно или много, а другият нищо, защо мислиш, че единият е паразит, може имащият да го обича и да се радва да се грижи за него, нали все пак затова се събират хората за да си поделят каквото имат, дори това да са само несгоди... Не разбирам, как единият може да е паразит... Ако някой възприема  партньорът си , като паразит, само защото няма нищо, по-добре такива да не се събират, явно е ,че егоцентиризмът на имащият ще стои винаги помежду им. То и всъщност това е основната причина в голям процент от двойките да не се събират. Защото единият нямал нищо, следователно: да сме заедно за иху-хахи, а после се оправяй сам/а.

# 325
  • София
Шанел - поздравления за чудесната тема!   bouquet Така е адски си права, обичам хората които казват Истината, а тя винаги е ЕДНА!

Уау, уважавам широко скроени хора, намирам ги за много интелигентни! Адмирации!  Hug 

# 326
И разбира се, Сийка е права, тези, които са предпочели да не сключват брак са имали предвид 35 лева детски, как не се сетих по-рано.

В интерес на истината, нямам нищо против по отношение на практичността, в другите страни тя се залага като данъчни и осигурителни  облекчения за сключилите брак и родилите си дете. Така че 35-те лв. у нас за неженените, спокойно могат да се противопоставят на тези дето са се оженили, заради някакви преференции там.
 Едно ми е чудно, защо винаги когато се заговори за брак, веднага се вадят тефтерите и почват да се правят сметките. Май единствения смисъл на бракуването опира до това, че се съгласяваш за определен период на живота си моето и твоето да е нашето.

# 327
Какво ще рече: жена да забогатее покрай мъжа си ?
Да носи по-хубави дрехи, да живее в по-хубаво жилище, да харчи повече по магазините ? Да може, но това не е свобода, парите не са нейни, той просто покрива нарасналите й  разходи...
Да забогатее, означава да управлява свои собствени финаси и да има пълната свобода да се разпорежда с тях и живота си, а не да е на нечия издръжка.

Да си купува книги, да ходи на уроци и курсове за усъвършенстване ...  Да се обогати духовно...  Mr. Green

# 328
Ама сте и вие. След развода да е по богата отколкото преди женитбата.

# 329
  • София
Ама сте и вие. След развода да е по богата отколкото преди женитбата.

Ами тъй, де. Друго си е да си със статут "разведена" вместо "прекратила съжителство"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт