Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 308
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 405
Може ли някой да ми разясни "юридическата страна на нещата"? Имам предвид в случай, различен от хипотезата "гол съм като пушка и се чудя за кого да се закача, та дано закупи някое имотче, докато сме заедно"?

То пък "голите като пушка" някой ги иска за брак. Хората толкова са се уплашили, че търсят май само жаби от своя гьол. Laughing

# 406
Цитат
Оформянето на някакъв брак е формалност, на която много хора не си правят труда.
Е ,доста хора се питат,и аз в това число,след като е формалност ,защо толкова мъже най-вече не я изпълнят ,за да зарадват половинките си?    Laughing

Цитат
Но какво ви безпокои, че някои хора не чувстват нуждата от законова защита над връзката им? А
Не знам за другите, но аз като се омъжвах ,изобщо не се и сещах за законова защита... /ама как звучи само...    Mr. Green   /
Бях щастлива,влюбена,мислите ми бяха на милиони км от това ,да се питам сега защитена ли съм или не...

# 407
  • София
а на авторката забравих да и честитя
аз май разбрах: най-после са и предложили и е нормално да се чувства специална
Hug
Joy
Аз съм останала с впечатление, че авторката отдавна е хванала Господ за шлифера, тоест не е прясна булка  newsm78
Може още да я държи еуфорията на преживяното щастие  Mr. Green Евала!

Аз се почувствах специална, когато човекът до мен първи поиска да си имаме детенце. Детето е много повече от подпис върху хвърчащо листче.
Де да знам - ако мъжът ми беше милионер, може би щях да съм на друго мнение и бракът сигурно щеше да е много ценен  Mr. Green

# 408
  • София
Да, Лили, затова ми е любопитно каква е юридическата страна на въпроса.

# 409
Да, Лили, затова ми е любопитно каква е юридическата страна на въпроса.
И на мен.. Не съм много запозната, нищо че съм омъжена шеста година.  Blush
Ние не сме правили и договори някакви, но тук не можеш да окрадеш другия така лесно, ако искаш и десет деца да имаш с него.
То май нямаме какво да си крадем, де.  Laughing

# 410
Flip, ще ти отговоря, ако обещаеш да не ме обстреляш с юрически аргументи:) Подчертавам че говоря от личната си позиция на човек, който се издържа със собствения си труд, предимно, и няма кой знае какви перспективи за забогатяване или кой знае какво имущество, което ще впрегне да му носи пари.
Първо за мен е въпроса с децата. Да се явяваме пред нотариус и да казваме чие е детето, ми е гадно, съжалявам, знам че е субективно. Второ, не искам да прекарам цял живот в обмисляне на всяка покупка, всяка открита сметка, сключена застраховка и т.н. Искам да знам, че дори и да пропусна нещо, във всеки един момент ако гръм тресне единия, другият да  може да продължи да използва собствеността, за която сме работили заедно. Ще се грижи за детето и ще има всички права, дори и гръмът да ме е треснал по пътя към нотариуса.
Наясно съм, че всичко това може да бъде направено и иначе, но за мен бракът е по лесният и сигурен начин. Иначе и аз като всички хора ще си кажа 'абе утре ще отида да го свършва това, хайде, вдругиден', а времето си лети. Подчертавам отново, че това е нашата ситуация и нашият живот.

# 411
  • София
Първо за мен е въпроса с децата. Да се явяваме пред нотариус и да казваме чие е детето, ми е гадно, съжалявам, знам че е субективно.
Да те светна само, че нещата са много опростени и няма никакви срещи с нотариуси  Peace
Таткото се подписва в болницата и си дава копие на личната карта. Няма излишни драми и стрес  Grinning

# 412
Цитат
Оформянето на някакъв брак е формалност, на която много хора не си правят труда.
Е ,доста хора се питат,и аз в това число,след като е формалност ,защо толкова мъже най-вече не я изпълнят ,за да зарадват половинките си?    Laughing

Цитат
Но какво ви безпокои, че някои хора не чувстват нуждата от законова защита над връзката им? А
Не знам за другите, но аз като се омъжвах ,изобщо не се и сещах за законова защита... /ама как звучи само...    Mr. Green   /
Бях щастлива,влюбена,мислите ми бяха на милиони км от това ,да се питам сега защитена ли съм или не...

Защо пък най-вече мъже? Не е така на практика. Просто не им се занимава с институции например, като на мен. Или не му отдават значение, след като не се изисква за нищо. Мои познати се ожениха,след двадесет години, защото беше изискване да заминат със зелена карта.  Едно време е било различно, даже и в хотел не можеше да се регистрира човек с мъж, ако не му е законен. Затова така сте свикнали може би от едно време, но сега нещата се измениха и е все тая.
   А по отношение на романтиката... може, но на мен сватбите са ми кичозни, а не романтични, въпрос на лично виждане
   Рокси, какъв нотариус? Бебето се записва още в родилното и със двамата. Защо нотариус? Апартамента ни е общ, тъй като заедно сме го купили, тове се вижда от нотариалния акт. Детето ни е наследник на двама ни, по закон. Повече какво? Юридическите неща трябва да си свърши всеки, това няма спор. Но покупката на имот се прави и от двамата, това е естествено
   Пак казвам, за мен е естествено хората да си оформят брака и да вдигат сватби...  смешна ми е само гледната точка на авторката, че ако не са го направили има нещо... Ми няма. Така ми се ще.

# 413
  • София
Е, какво едно време? Дори едно време на хората, дето решат да кръшнат, не им трябваше хотел, колата вършеше същата работа.

# 414
  • София
Рокси, няма да те обстрелвам, добре Grinning

Искам да вметна нещо, за което малко хора мислят. Много ви е страх явно, че единият пратньор ако почине, другия без брак как ще управлява имуществото... Ами като имате дете, наследник на личните имоти на починалия е детето, което би трябвало да ви урежда - все пак нали за децата си работим и купуваме. И останалия жив родител си има пълни права да управлява имуществото на детето си.

А това, за което повечето хора не се сещат: ОК, женим се, имаме дете, тресва ме гръм. Съпругът ми детето имат равни дялове от моето наследство. Обаче съпругът ми е готин и след някоя и друга годинка се жени пак и си прави още деца. И какво излиза - че един ден, след неговата смърт, дяловете от моето имущество, моето дете ще ги дели с мащехи, природени братя/сестри и прочие хора, които с мен нямат нищо общо... Е, честно ли е това спрямо детето ми?

Тоя въпрос го загатвам, защото в 99 % от случаите, като се заговори за/против брака, всички изтъкват наследствените права. Ми и то е нож с две остриета, мислете малко...

# 415
С риск да напиша някоя глупост, мисля, че дете, родено в брак, има повече права пред лицето на закона от припознато такова.

# 416
Добре, но как после ще обясниш на малката си дъщеричка, когато те попита: защо татко не те е поискал за жена и не си била булка ?!
Едно е да не сте женени, друго е да не са ти предложили брак... Да се направи сватба винаги може, но да се случи предложението зависи само от мъжа и мисля, че ако той вече е показал, че няма да напарви такова, то една жена само си губи времето с него...
Ако няма годежен пръстен на ръката си, едва ли една жена може да почувства мъжа до себе си специален..., след като тя не е такава за него...
Каквото и да си говорим денят на сватбата е НАЙ-ВАЖНИЯТ в живота на една жена, много по-специален от деня в който е станала майка... освен , ако не е емоционално/душевно повредена... Такава е женската психика и не вярвам да съществува мъж, който да не го разбира, така, че пренебрегването на този факт и още едно доказателство за немърливото му отношение към вашата връзка.

# 417
  • София
С риск да напиша някоя глупост, мисля, че дете, родено в брак, има повече права пред лицето на закона от припознато такова.

Не, от много години не е така. От десетилетия. Мисля, че преди 9 септември е имало нещо такова, във връзка пак с наследствата, но от комунизма насам всички деца имат равенство пред закона.

# 418
  • София
Ами да - глупост е  Grinning  Децата имат равни права, независимо дали са родени от родители с брак или без брак  Peace Поинтересувала съм се  Wink

# 419
Ами, защото една позната ми се обясняваше нещо подобно скоро.  Thinking

А узакониха ли съвместното съжителство?

Общи условия

Активация на акаунт