Предложението за брак - не се случва на всяка

• 77 041
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 450
Мисля, че тонкабонка имаше предвид, че той първи е пожелал да имат дете, а не да имат първо дете, а след това еди си какво...
Дискусията за юридическите страни на брака и безбрачието е много интересна, може да се каже, поучителна.

# 451
Изразявам се повече от ясно, затова и се набива на очи всеки път, когато някой се пробва да ми сложи свои мисли в клавиатурата и да ми припише собственото си мнение за какво (уж) мисля аз  Wink Тези трикчета са ми ясни - доста се ползват, но при мен не минават - знам точно какво съм написала и хващам от раз всеки опит да се извъртят думите ми в нещо, което няма общо с позицията ми.
Сега ако ми посочиш къде съм написала, че женените двойки са застраховани от съдебни разправии, за да напишеш, че "Искаш да ми кажеш, че един брак не може да завърши с години влачене по съдилищата, купища потрошени пари и нерви?! И е невъзможно да влезеш правен казус след като си женен?!"  Wink Та не е мой проблем, че някои не четат написаното, а питат дали искам да кажа нещо, което няма нищо общо с позицията ми  Wink Ми не, не искам да кажа това, което ти се иска - казвам това, което мисля  Laughing А и спомни си кой написа като факт, че "имаме различни приоритети по отношение на връзките". Аз написах моите приоритети ("За мен приоритет е да се обичаме и уважаваме"), твоите очевидно не съвпадат с тях, щом си убедена, че са различни от моите  Wink
Ех, обичам, когато хората си вкарват автогол  Laughing
Брей, по-спокойно де. Не се пали толкова! Grinning Ти защо веднага се хвана за думата приоритети, та реши че и негативен смисъл влагам в нея?! Или, а да - опитваш се да слагаш твои мисли в моите думи Wink Патетик , дет се вика.
От друга страна, човек като кликне на профила ти и се зачете в какви теми пишеш и най-вече в мненията ти, някак си му става ясно, че финансовата част и сметкаджийството в една връзката, са много важни за теб. Факт! В този случай удобството на брака е съвсем закономерен. Така че, моля те, не си прави труда да ми изнасяш лекциите на тема романтика, любов и уважение, че излязло из под твоите пръсти ми изглежда грозничко  Peace
И понеже явно си пропуснала да прочетеш, пак да ти го напиша - резултатът от любовта с моя партньор се вижда на лентичката в подписа ми Wink

# 452
buggy-->, това пък що за глупост е?
Определено не съм останала с такова впечатление, четейки постовете на Тереза...
Иначе аз също съм на мнение, че детето е най-голямото доказателство за безрезервна любов, но това не означава, че не бих се омъжила.

# 453
  • София
Какво доказателство в любов може да бъде едно дете? Че, то, правенето на дете е най-лесната работа! Хубаво, има го детето, ама не са женени. На таткото му бръмва някаква муха и не го признава в общината. Тогава какво прави тази майка, тръгва по мъките с експертизи и дела за доказване на бащинство? При брака е лесно - детето, родено по време на брак или родено след не знам си колко дни след развода, автоматично е с бащинството на съпруга! пък после, дали той е биологичният баща, пък дали се чувства баща, пък дали това е или не доказателство за любов, голям праз!

# 454
Иначе аз също съм на мнение, че детето е най-голямото доказателство за безрезервна любов, но това не означава, че не бих се омъжила.

Ми а, де! Защо е седнала да ми обяснява какви са ми приоритетите Wink И аз не съм казала, че никога няма да се омъжа. Просто на тоя етап от живота не намираме смисъл с мъжа до мен да го правим  Peace

# 455
Добре де, теоретично замисляли ли сте се за една такава ситуация - живеят без брак, детето припознато, обаче на майката в един момент и щуква заминава нанякъде и не дава на бащата да си вижда детето. Как става след това номера бащата да има права и определени дни за вземане и виждане на детето? Не е ли пак ходене по мъките и по съдилищата?

# 456
Какво доказателство в любов може да бъде едно дете? ...

Е как ми задаваш този въпрос?
Той ако не я обича и не иска дете от нея, тя няма да продължи да живее с него. Или пък е мазохистка, а?  Thinking
Ама понякога задавате въпроси само и само да има спор и разправия.
Не разбирам какво се опитвате да направите. Да убедите, жените които не искат да се женят, че е жизненоважно, или обратното- тези които искат да се женят и вярват в брака, са заблудени?

П.С. Нима вярваш, че само защото някоя жена е омъжена за някого, това автоматично прави този мъж баща на детето и? Брака не е никакво доказателство за бащинство.

# 457
  • Linz
Радостина, има отговорни и безотговорни мъже. Независимо дали са с брак, или без.

Добре де, теоретично замисляли ли сте се за една такава ситуация - живеят без брак, детето припознато, обаче на майката в един момент и щуква заминава нанякъде и не дава на бащата да си вижда детето. Как става след това номера бащата да има права и определени дни за вземане и виждане на детето? Не е ли пак ходене по мъките и по съдилищата?
Същото е и като има брак.

# 458
Какво доказателство в любов може да бъде едно дете? Че, то, правенето на дете е най-лесната работа! Хубаво, има го детето, ама не са женени. На таткото му бръмва някаква муха и не го признава в общината. Тогава какво прави тази майка, тръгва по мъките с експертизи и дела за доказване на бащинство? При брака е лесно - детето, родено по време на брак или родено след не знам си колко дни след развода, автоматично е с бащинството на съпруга! пък после, дали той е биологичният баща, пък дали се чувства баща, пък дали това е или не доказателство за любов, голям праз!

Бих искала да не се съглася с теб ! Правенето на дете не бива да е лесна работа.Това е най-отговорното  и смислено в тоя живот. Освен това ,ако на таткото ще му бръмва муха хич не ме интересува дали ще го припознава или не ,даже ако ще се колебае или ще ме предава ще се чувствам по кофти да носи неговите имена.За какво ми е такъв татко.За мен лично любовта между двамата партньори и роденото от тази връзка дете е най-важното нещо в живота ми.Най-ценното!

# 459
  • София
Ми а, де! Защо е седнала да ми обяснява какви са ми приоритетите Wink И аз не съм казала, че никога няма да се омъжа. Просто на тоя етап от живота не намираме смъсл с мъжа до мен да го правим  Peace

Честно казано, и аз затова хабя ценна енергия в безсимслено раздразнение аз всякакви подобни теми. Някой си седнал да ми обяснява как моят житейски избор означавал това или онова - мъжът ми не ме обичал, страх ме било да си узаконя отношенията, гледала съм да си оставя "вратичка за бягство" (щото пък бракът е неотменен, нали, мърдане от него няма - затова брачните отделения към съдилищата се радват на такава огромна посещаемост), живеела съм без ценности, приоритетите ми били различни от "любов и уважение" (които явно само в брака виреят) и т.н., и т.н. Баси, все едно аз съм се изтърсила на някой женен да му обяснявам колко е зле, колко е тесногръд или как се е прецакал.

Иначе нямам нищо против да се женят хората, хем като тръгнат да се развеждат после, аз печеля парици  Mr. Green Това в кръга на шегата, не се занимавам с брачни дела, освен по взаимно съгласие, и то за добри познати. Противно е именно като гледам как двойка, дето преди няколко години се е клела във всичките ценности на Креолка и компания, сега си вади очите и кирливите ризи за делене на 70 квадрата панелка и 50 лева издръжка. О, романтика! О, християнски ценности! О, любов вечна и неотменна...

# 460
  • София
Аз лично казвам, че правенето на дете не е равнозначно на доказателство за любов. И не всички хора имат деца от любов и живеят с голямата любов. Животът е доста по-прозаичен за много хора - един мъж или жена решават, че вече не им се живее по сами и не искат да остареят сами; че е редно да имат дете; че е важно човекът да е свестен, а не да ти се подкосяват краката от любов...
В края на краищата, децата са плод на секс, който не е задължително да е свързан с любов. А сексът може да е следствие от обикновена похот, а не от велика любов и благоговеене пред сексуалния партньор. Дори става от еднократен сексуален акт, дори може тези хора да не си знаят имената.

# 461
  • София

Никаква разлика няма в упражняването на родителските права. И с брак, и без брак, ако единият родител не допуска другия до детето, ходенето по мъките се започва. Същото важи и за издръжката, и за определяне на родителските права... Стигне ли се до раздяла чрез съд, наличието на брак просто добавя към цялата картинка още един иск - искът за развод. Друга разлика няма.

# 462
  • Linz
Бракът също не е доказателство за любов. Нито прави от мъжете отговорни родители.

# 463
Аз лично казвам, че правенето на дете не е равнозначно на доказателство за любов. И не всички хора имат деца от любов и живеят с голямата любов. Животът е доста по-прозаичен за много хора - един мъж или жена решават, че вече не им се живее по сами и не искат да остареят сами; че е редно да имат дете; че е важно човекът да е свестен, а не да ти се подкосяват краката от любов...
В края на краищата, децата са плод на секс, който не е задължително да е свързан с любов. А сексът може да е следствие от обикновена похот, а не от велика любов и благоговеене пред сексуалния партньор. Дори става от еднократен сексуален акт, дори може тези хора да не си знаят имената.
Оооох кога най-сетне някой ще се вслуша...
Детето си е дете, любовта си е любов. Добре е да вървят заедно, но за съжаление не винаги се получава.

# 464
Стигне ли се до раздяла чрез съд, наличието на брак просто добавя към цялата картинка още един иск - искът за развод. Друга разлика няма.
Ами и аз това казвам - в единия случай по време на развода се определят от съда издръжката и вижданията, (ако не се спазват от единия или другия е отделен въпрос), в другия случай пак не са застраховани от ходене по съдилища (както си мислят вероятно повечето) - за издръжка или режим на свиждания. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт