Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 316
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 390
Дамите които имат брак и държат на него какви хора за кумове канят ? Държат ли и те да са в брачни отношения ? Или хората са по-важни ?

Абсолютно никакво значение няма, нито за мен, нито за гражданското, нито за попа, който ни води ритуала Peace нашите не бяха с брак, никакъв, и още не са (13 годишна връзка имат + дете Simple Smile)

# 391
Дамите които имат брак и държат на него какви хора за кумове канят ? Държат ли и те да са в брачни отношения ? Или хората са по-важни ?

Нашите не са в брачни отношения - той избра кума, аз кумата  Simple Smile Имаме граждански брак Simple Smile

# 392
Е, стига, де. Мислиш ли, че само, защото някой иска да сключи брак с партньора си, веднага зачерква приятелите с друг вид отношения.  Laughing

Не ,искрено се надявах да не го мислите! Просто бях любопитна !

Сърдечно ви благодаря за споделеното на всички отговорили!      bouquet

Лично ние сме били до момента седем пъти   

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 22:43 от Си♥си

# 393
Логиката ти просто кърти Simple Smile Искаш да ми кажеш, че един брак не може да завърши с години влачене по съдилищата, купища потрошени пари и нерви?! И е невъзможно да влезеш правен казус след като си женен?! Или, а да, бракът е нещо като превенция срещу простотии на партньора. Демек, подпиши се тук пък си помисли добре дали ще ми въртиш номера hahaha Вярно е , че това дава на голяма част от хората някаква (измамна) сигурност.
Иначе съм убедена, че с теб можем да си даваме примери за провалени връзки с брак и без брак до 101 и обратно, само защото имаме различни приоритети по отношение на връзките. И така да си преливаме от пусто в празно. Лично аз не намирам никакъв смисъл в брака, а в прочетеното до тук в темата, все повече се отдалечавам от това да намеря Simple Smile  Peace

Не, не искам да ти кажа това. Ти прочете ли написаното? Да съм написала, че женените двойки са застраховани от съдебни разправии? Май написах нещо съвсем друго, но като няма кой да чете ...  Rolling Eyes Чак пък различни приоритети да имаме по отношение на връзките ... Може, де. За мен приоритет е да се обичаме и уважаваме, за теб не знам - може би приоритет е да ти е широко около врата и да имаш свободата да си тръгнеш по всяко време без да имаш каквито и да било задължения към другия  Wink В такъв случай ти е приоритет и възможността той да те изгони на улицата и да останеш без нищо и той да е без никакви задължения към теб? Е, тогава ще сме с различни приоритети. Иначе можеш да прочетеш поста, който си цитирала отново и то много внимателно, за да схванеш написаното в него и да не скачаш за неща, които не са написани там  Wink

# 394
  • София
За мен приоритет е да се обичаме и уважаваме, за теб не знам...

Това е приоритет на всяка нормална двойка, женена или не. Просто някои хора си мислят, че бракът е гаранция за любов и уважение, респ. че  извън брака хората не се обичат и не се уважават... Може би се мразят, бият, изневеряват и всеки се чуди как по-бързо да се чупи от другия  Laughing

# 395
  • София
Аз съм от тези с брак, за мен винаги е бил много значим, винаги съм била наясно, че искам да се омъжа за любимия. Родителите ми също държат на тази ценност. Абе... консерва отвсякъде  Laughing Иначе в много житейски отношения съм либерална, но не и за брака. По-важен за мен е църковния. Още преди да се оженим се ядосвах на съпруга ми като ми кажеше, че бил отживелица (църковния). На него държа най-много, защото съм вярваща и като такава мисля, че получаваме благословение и закрила от Бог през семейния ни живот.
Венчахме се в катедралата във Велико Търново, беше невероятно..., свещеникът каза много мъдри думички и дори моят любим-инженер слушаше с интерес. После колко разсъждавахме върху тях  Simple Smile
Като цяло сватбата е много красиво преживяване, подготовката ако си по-лабилен или не обичаш организационни процеси може да те изнерви, но денят е един от най-хубавите в живота. Сега като си говорим и двамата смятаме, че е много, много хубаво да се ожениш. Хайде, аз съм ясна, но мъжът ми беше доста скептичен преди това  Simple Smile
Но допускам, че има момичета, които просто са над тези неща. Имам една такава приятелка, тя със сигурност ако реши ще си получи и предложението, и сключването на брак, ама на - не ще  Sunglasses По принцип не е фен на присъщите за женското съсловие романтики и такива нещица.

# 396
За мен приоритет е да се обичаме и уважаваме, за теб не знам...

Това е приоритет на всяка нормална двойка, женена или не. Просто някои хора си мислят, че бракът е гаранция за любов и уважение, респ. че  извън брака хората не се обичат и не се уважават... Може би се мразят, бият, изневеряват и всеки се чуди как по-бързо да се чупи от другия  Laughing

Не е гаранция, разбира се. Предимствата на брака са съвсем различни и поне за мен имат връзка най-вече с юридическата страна на отношенията.

# 397

За мен кумуването няма никакво значение, просто трябваше да има кумуве, те се разделиха скоро след сватбата ни

# 398

Не, не искам да ти кажа това. Ти прочете ли написаното? Да съм написала, че женените двойки са застраховани от съдебни разправии? Май написах нещо съвсем друго, но като няма кой да чете ...  Rolling Eyes Чак пък различни приоритети да имаме по отношение на връзките ... Може, де. За мен приоритет е да се обичаме и уважаваме, за теб не знам - може би приоритет е да ти е широко около врата и да имаш свободата да си тръгнеш по всяко време без да имаш каквито и да било задължения към другия  Wink В такъв случай ти е приоритет и възможността той да те изгони на улицата и да останеш без нищо и той да е без никакви задължения към теб? Е, тогава ще сме с различни приоритети. Иначе можеш да прочетеш поста, който си цитирала отново и то много внимателно, за да схванеш написаното в него и да не скачаш за неща, които не са написани там  Wink

Е, хайде сега. Ти не се изразяваш като хората, после криво те чета хората hahaha То винаги е много лесно някой друг да ти е виновен Wink
Иначе, преди да се изкажеш крайно неподготвена за моите приоритети, би могла да погледнеш линийката в подписа ми. Май не съм аз аз тази, която имам проблем със схващането, а?! Wink

В общи линии за мен излиза, че и гражданското и църквата могат спокойно да бъдат пропуснати за сметка на един такъв интимен момент, в който се кълнеш на другия не с думи, а само с поглед и докосване. Не са нужни пръстени и институции, не са нужни тумби от народ, които да ти стискат ръката и да те поздравяват. Нужни сте си само вие  Heart Eyes

Ах, колко хубаво си го описала! Направо ми напълни душата  Hug

# 399
Изразявам се повече от ясно, затова и се набива на очи всеки път, когато някой се пробва да ми сложи свои мисли в клавиатурата и да ми припише собственото си мнение за какво (уж) мисля аз  Wink Тези трикчета са ми ясни - доста се ползват, но при мен не минават - знам точно какво съм написала и хващам от раз всеки опит да се извъртят думите ми в нещо, което няма общо с позицията ми.
Сега ако ми посочиш къде съм написала, че женените двойки са застраховани от съдебни разправии, за да напишеш, че "Искаш да ми кажеш, че един брак не може да завърши с години влачене по съдилищата, купища потрошени пари и нерви?! И е невъзможно да влезеш правен казус след като си женен?!"  Wink Та не е мой проблем, че някои не четат написаното, а питат дали искам да кажа нещо, което няма нищо общо с позицията ми  Wink Ми не, не искам да кажа това, което ти се иска - казвам това, което мисля  Laughing А и спомни си кой написа като факт, че "имаме различни приоритети по отношение на връзките". Аз написах моите приоритети ("За мен приоритет е да се обичаме и уважаваме"), твоите очевидно не съвпадат с тях, щом си убедена, че са различни от моите  Wink
Ех, обичам, когато хората си вкарват автогол  Laughing

# 400
Но какво ви безпокои, че някои хора не чувстват нуждата от законова защита над връзката им? А колкото до брачните клетви, аз ги намирам смехотворни, не бих могла да изрека куп клишета без ка избухна в кикот, а вероятно и ще получа такъв от ответната страна. Въпрос на характер и виждания.
  Тезата на авторката е доста прозрачна, тя е, че тези, които живеят без брак не са получили мечтаното предложение от мъжът си, който по тоя начин си оставя някакви вратички. Това просто не е вярно статистически. Оформянето на някакъв брак е формалност, на която много хора не си правят труда. Решението да живеете заедно е важно и особено това, да имате деца. Иначе с брак или не е все тая.
  Но ако авторката е решила, че факта, че е получила и приела предложение я поставя в по-висша позиция от тези, които не са сключили брак, о`кей. малко е смешновата тая гордост, но нищо.

# 401
Никога не ми е бил на дневен ред, не ме е привличал.

Не знам, може би го асоцирам с някакво ограничаване на личната свобода, вменяване на задължения...

Въпреки това бих се поласкала и замислила сериозно, ако човек, на когото наистина държа, ми предложи брак.

# 402
Teresa of the Faint Smile е права за юридическата страна на нещата
в скандинавските страни съжителството е станало модерно преди около 20-30 години
именно тогавашните млади съжителстващи сега си берат "плодовете" след като единият партньор си отиде
и затова бракът е отново актуален и то доста

а на авторката забравих да и честитя
аз май разбрах: най-после са и предложили и е нормално да се чувства специална

бъдете щастливи всички, с или без брак
независимо кой какво говори за гърба ви
 Hug

# 403
Въпреки това бих се поласкала и замислила сериозно, ако човек, на когото наистина държа, ми предложи брак.

изключително ме радват подобни фрази с 'ако'  Peace

# 404
  • София
Може ли някой да ми разясни "юридическата страна на нещата"? Имам предвид в случай, различен от хипотезата "гол съм като пушка и се чудя за кого да се закача, та дано закупи някое имотче, докато сме заедно"?

Общи условия

Активация на акаунт