Предложението за брак - не се случва на всяка

• 77 027
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Разликата е, че за женените, дори при нормална, човешка раздяла, ходенето до съда е неминуемо. А за неженените може спокойно да се спести, стига да са свестни хора и да се разберат предварително и за вижданията на детето, и за издръжката, и за всичко.

Иначе ако единият от двамата е идиот и реши от инат или по друга причина да вгорчава живота на другия, вече все тая дали са женени, или не...

# 466
  • София
Свестни хора по време на любовна раздяла, че на всичко отгоре и вложени пари и труд? Само по изключение! Дори най-свестните хора озверяват при раздяла - всеки си мисли, че заслужава повече при делбата, защото е вложил повече. Дори само за да е нещо като обезщетение за страданието и разочарованието.

# 467
  • София
Е, зависи от хората... Била съм свидетел на всякакви раздели и разводи. То точно в такива моменти си проличава емоционалната интелигентност.

# 468
Иначе ако единия от двамата е идиот и реши от инат или по друга причина да вгорчава живота на другия, вече все тая дали са женени, или не...

кой би си свързал живота с идиот Уважаема Флип освен друг идиот   Peace

# 469
П.С. Нима вярваш, че само защото някоя жена е омъжена за някого, това автоматично прави този мъж баща на детето и? Брака не е никакво доказателство за бащинство.

Пред закона е!    Peace

# 470
Ми а, де! Защо е седнала да ми обяснява какви са ми приоритетите Wink И аз не съм казала, че никога няма да се омъжа. Просто на тоя етап от живота не намираме смъсл с мъжа до мен да го правим  Peace

Честно казано, и аз затова хабя ценна енергия в безсимслено раздразнение аз всякакви подобни теми. Някой си седнал да ми обяснява как моят житейски избор означавал това или онова - мъжът ми не ме обичал, страх ме било да си узаконя отношенията, гледала съм да си оставя "вратичка за бягство" (щото пък бракът е неотменен, нали, мърдане от него няма - затова брачните отделения към съдилищата се радват на такава огромна посещаемост), живеела съм без ценности, приоритетите ми били различни от "любов и уважение" (които явно само в брака виреят) и т.н., и т.н. Баси, все едно аз съм се изтърсила на някой женен да му обяснявам колко е зле, колко е тесногръд или как се е прецакал.

Иначе нямам нищо против да се женят хората, хем като тръгнат да се развеждат после, аз печеля парици  Mr. Green Това в кръга на шегата, не се занимавам с брачни дела, освен по взаимно съгласие, и то за добри познати. Противно е именно като гледам как двойка, дето преди няколко години се е клела във всичките ценности на Креолка и компания, сега си вади очите и кирливите ризи за делене на 70 квадрата панелка и 50 лева издръжка. О, романтика! О, християнски ценности! О, любов вечна и неотменна...

202uu

Тази тема от първия й пост е провокативна. Я гледай на колко подтеми се изроди и колко проблеми разчепкахме Simple Smile  Ама нали трябва да си чешем пръстите в това студено време. Лошото е, когато определени хора започнат да влагат чувства и минат в нападение Wink

# 471
Спорът вече придобива безмислен отенък.
Обществото еволюира, еволюират и ценностите, които обслужват функционирането му.

# 472
  • София
Оооох кога най-сетне някой ще се вслуша...
Детето си е дете, любовта си е любов. Добре е да вървят заедно, но за съжаление не винаги се получава.

И перефразирано - Бракът си е брак, любовта си е любов. Добре е да вървят заедно, но за съжаление не винаги се получава.

# 473
  • София
Мисля, че тонкабонка имаше предвид, че той първи е пожелал да имат дете, а не да имат първо дете, а след това еди си какво...
Точно така  Peace
Няма нищо общо със споменатия господин-осеменител на краси.мира  Mr. Green

# 474
И перефразирано - Бракът си е брак, любовта си е любов. Добре е да вървят заедно, но за съжаление не винаги се получава.

Това звучи странно на фона  на аватара Ви .. който очевидно е от сватбена фото сесия  Thinking

# 475

Мисля, че с това темата се изчерпа, отдавна не бях чела/чувала по-добре формулирана мисъл.

# 476
  • София

Това звучи странно на фона  на аватара Ви .. който очевидно е от сватбена фото сесия  Thinking

Немо, какво пречи това? Да, омъжена съм. Щастливо омъжена. Пак бих се омъжила за този човек. Но това не значи, че не разбирам и уважавам хората, които не желаят брак. Нито значи, че хората в брак задължително са го сключили от любов, или пък тези, които не са го сключили, че не се обичат.

# 477
  • Варна

Мисля, че с това темата се изчерпа, отдавна не бях чела/чувала по-добре формулирана мисъл.
А аз мисля, че това е напълно погрешно твърдение. Повечето бракове са плод имено на силна любов. Това, че след време двете понятия започват да се разделят, се дължи на естественото развитие на човешките взаимотношение и няма нищо общо с официалния подпис.
Иначе излиза, че тези които не са в брак се обичат по -силно от законните съпрузи. Откъде- накъде? Любовта не се влияе от подписани документи. Wink
Съжалявам, ако връщам дискусията в начална точка. Признавам, че не съм прочела цялата тема.

# 478
  • София
Дами, интересно защо пропускате обстоятелството, че и двете тези имат позитиви и негативи.
И юридически и практически. Де юре и де факто.
И понеже става въпрос за законен статус, нещата имат винаги и при всички положения две страни.
В една ситуация е много по-добре да няма брак, в друга- бракът би бил защита за имуществото, партньорите и децата.
Въпросът е, че животът е непредвидим и понякога поднася изненадващи ситуации, в които си казваш "ако имахме брак- едикакво си" или респективно обратното, но в крайна сметка, ако едно такова решение се взима спрямо моментното положение, с един трезв анализ на партньора, а не само да бъде плод на емоции и чувства, тогава неприятните житейски изненади биха били много по-малко.

# 479
Между другото някоя напред беше писала,че се е почувствала специална ,когато партньора й поискал да имат първо  дете,а не брак.Това ме подсети за един познат, който се беше зарекъл,че ще се ожени само за жена ,която първо забременее от него и роди.Искал да е сигурен ,че ще могат да имат свои деца...Той си беше особняк в много отношения ,де...    Laughing
Сигурно още е сам? Много идиотско искане.От такъв бих си тръгнала.

Общи условия

Активация на акаунт