Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 947
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Дете се прави много по-лесно, отколкото женитбата.
Паралелът ти кое по-лесно се прави тотално ме срази  Rolling Eyes
Като степен на трудоемкост може би си права, но на мен ми звучи цинично.

Аз единствено се дразня от това, че някои омъжени дами смятат, че живеещите без брак са едва ли не друго качество хора. Разбира се, под тяхното ниво, как иначе! И няма оттърсване от мита, че ако хората се обичат, то непременно трябва да минат под венчило.

# 661
  • София
Сега ще си обЯсниМ!
Всеки мъж..., хайде, да не е всеки, може да ти каже, че иска дете от теб, само и само да легне с теб, пък после, като грешката се окаже вярна, да се спаси чрез бягство или "то не е мое". Нито трябва да се подписва, ни нищо! Обаче можеш ли се хвана под ръчица с всеки мъж и да те заведе в гражданското? Правенето на бебе е просто страничен ефект от секса, може да се свърши тази работа и в някое кьоше или пейка, обаче женитбата е друга работа - дори първоначално мъжът да предложи, после трябват медицински, ходене в общината, че и на самия ритуал в гражданското пак питат "вие..., вземате ли тази жена за своя законна съпруга..." и нали се сещаш, че няма как "да"-то да бъде казано в безсъзнание или алкохолно опиянение!
Не разбирам кое му е циничното!  Thinking Бебетата се правят със секс, не ги носи щъркелът!

Е, чак под ниво е преувеличено! Още в началото на темата поставих въпроса, щом един мъж толкова обича една жена, иска да е баща на децата й, да създадат семейство и прочие, какво толкова ще му коства да се ожени за нея! Бракът може да не е гаранция за щастие, но поне е законен и е съзнателно волеизявление на възрастен човек.

# 662
  • Пловдив
Бракът неможе да е отживелица,защото е традиция от много много години. На традициите модата и времето не им минава никога според мен. Просто са непреходни.  Wink

Една съфорумка, която имаше мъж и 2 деца, но без брак, казваше, че й е странно защо, но след като все пак подписали в гражданското, забелязала как хората повече я уважават newsm78
Защо ? Защото бракът не прави задължително семейството здраво и хубаво, но представлява един вид заявяване пред обществото, зачиташ обществото, от което си част, а не живееш изолирано.
Не знам дали се изразих правилно, но надявам се поне един разбере какво имам предвид.

# 663
  • София
Е, чак под ниво е преувеличено! Още в началото на темата поставих въпроса, щом един мъж толкова обича една жена, иска да е баща на децата й, да създадат семейство и прочие, какво толкова ще му коства да се ожени за нея!
Ох, драмата е пълна  Grinning Добре де, представи си, че и двамата са на една вълна, къде е трагедията.
Виж, ако един от двамата иска брак, пък другият се дърпа, тогава вече става сложно!

# 664
но след като все пак подписали в гражданското, забелязала как хората повече я уважават newsm78

Внушила си го е според мен, за да вижда "някакъв" смисъл в брака.

# 665
А живеещите без брак госпожици ли са или госпожи?

# 666
  • София
как, официално са госпожици! Брях, нещо като малко бременна!  Laughing

# 667
  • София
А живеещите без брак госпожици ли са или госпожи?
Да ти кажа честно иска ми се да съм госпожица, но все на госпожа ме правят  Crossing Arms
Явно вече губя от блясъка си  Mr. Green

# 668
Имаше един такъв момент и в моя живот.  И един приятел ми обясни -  по-добре така, отколкото да мислят, че никой не те е поискал.   Laughing Което пак отговаря на основния въпрос. 

# 669
На мен пък все още ми казват госпожице или момиче  Embarassed
ама аз не ги поправям, че съм госпожа......
На 25 никога не бих родила без да съм омъжена, на 35 вече е друго.........

# 670
Палмира не е на 25 доколкото ми е известно:)

пп.не съм се хванала за Палмира, не я познавам изобщо, просто след написаното от Динчо, не се стърпях  Embarassed Абсолютно съм готова да сложа стотина лева, че противничката на брака Тонка е по близо до 25 от Палмира.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 23:47 от Рокси

# 671
под тази възраст/25 г/ родих за първи път  Wink, с брак  Wink

какво се хванахте за мен? не си го представям и толкова. звучи ми безотговорно и несериозно. нещо като  - хайде да си поиграем на родители, ама без ангажимент.

и за да съм по темата точно - предлагали са ми три пъти. двата се омъжих Wink. първия се отказах седмица преди сватбата.

# 672
  • София
Палмира не е на 25 доколкото ми е известно:)
пп.не съм се хванала за Палмира, не я познавам изобщо, просто след написаното от Динчо, не се стърпях  Embarassed Абсолютно съм готова да сложа стотина лева, че противничката на брака Тонка е по близо до 25 от Палмира.
Аз горе-долу знам на колко години е палмира  Wink В тази връзка, по-близо съм до 25-те от нея.
И стига вече с това противник на брака. При положение, че веднъж съм била омъжена, значи че просто нещо се е случило, за да съм настроена по този начин сега. А и нямаше да роня сълзи от умиление на всяка сватба, на която присъствам, ако бях твърдо против традиционния род обвързване  Blush

какво се хванахте за мен? не си го представям и толкова. звучи ми безотговорно и несериозно. нещо като  - хайде да си поиграем на родители, ама без ангажимент.
Аз лично се хващам заради точно тези изказвания. Без брак било несериозно и безотговорно  Joy
Да те поканя тогава вкъщи за известно време, за да прецениш сама дали сме лоши актьори, играещи си на семейство  Crazy
Снощи споделих с мъжа ми мнението на някои от привърженичките на брака. Най-вече това на палмира. За пореден път ми каза: "Добре де, хайде да се оженим!". Само че аз не изпитвам необходимост да го направя, защото и така се чувствам обичана и спокойна.  А да не съм луда да тръгна да се женя заради мнението на околните  Peace

# 673
eй до гуша ми дойде. не знам на какъв български да обясня, че това важи само и лично за мен.
откровено казано 5 пари не давам дали пенка, ганка или цуцкамуцка си лягат до /не/законната си половинка , със или без  брачно свидетелство. за мен е важно аз какъв семен статус имам, другите ако искат и харем да си правят.

# 674
Въпрос на време беше да стане "за и против брака". Изненадва ма само фактът, че отне цели 45 страници Wink
Впрочем, изборът ми да живея неопределено дълго без брак с конкретен мъж нито ми пречи да съм с него вече близо 15 години (резултатът е добре виден в лентата), нито ме определя като противничка на брака. И за тези, за които е от огромна важност, подчертавам, че никога не съм се възползвала от т.нар. привилегии на самотните майки, въпреки че сме имали доста тежки моменти. Дори не знам какви са те и за нас е недостойно да злоупотребим с подобно нещо. Едва ли сме единствените. За спокойствие на същите ще кажа, че не сме се компенсирали дори за случаите, когато статутът ни ни е донесъл негативи Wink Заблуда е, че безбрачието е привилегия, дами. То по-често е свързано с някои неудобства, избягването на които ще е основната причина някой ден да смогнем да формализираме връзката си.

--
Убедена съм, че бракът е от първостепенна важност и за тези с по 3-5-7 такива зад гърба си Wink

Общи условия

Активация на акаунт