Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 972
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 645
Сийо, ти вече ни вкарваш във филм на ужасите - искат й ръката, бащата вади ножа, реже и дава... Ужас!

Joy Joy Joy

Смееш се ти... личи си, че не ти е патила главата... така де, ръката Wink

# 646
Та, на днешните мъже дори им е по-лесно, на макар и протоколно, искането и благословията от родителите иска смелост и твърдост!

А вчерашните  Peace

Нека да кажат и другите но аз бих предложил брак след подобен танц

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 13:30 от Find_NEMO

# 647
  • София
Това момиче ми скри шапката!

# 648
  • София
Това момиче ми скри шапката!
Аз си глътнах граматиката! Сега ще зарадвам мъжа ми с тази девойка  Grinning

# 649
  • София
Чудя се дали да повдигна и въпроса за официалното искане на ръката от страна на младежа, смело застанал с подкосяващи се колене и треперещо гласче пред онзи звяр баща ѝ, ама...
А последният да каже: "Донеси ми жива вода и ще ти дам дъщеря си и половината царство."

# 650
Моят приятел ми е предложил брак. Да, съгласна съм чувството е уникално,невероятно(като си спомня още летя някъде из небесата Crazy), но въпреки това аз неискам сватба засега.... и не мисля,че самото предложение и сватбата правят щастието във връзката между двама души.
 newsm78 От друга страна само тези,които не са изпитали щастието на годежа и тези от нас на сватбата,може би казват че е безмислено и не им трябва. При всички положения обаче и двете се правят когато човек е не само готов,но и ги иска силно.
Бракът неможе да е отживелица,защото е традиция от много много години. На традициите модата и времето не им минава никога според мен. Просто са непреходни.  Wink

# 651
# 652
желателно е разбира се предложението да е придружено с подходящ пръстен. там с диаманти ли, кой , каквито възможности има.
ако някой мъж на мен ми предложи да ми направи дете, без да   ми е предложил брак - не става. изобщо няма да играя в такъв филм. и двете ми деца са родени година и половина след сключване на всеки от браковете ми. но това за мен  Wink, за други - както ги устройва Simple Smile

# 653
  • София
и двете ми деца са родени година и половина след сключване на всеки от браковете ми. но това за мен  Wink, за други - както ги устройва Simple Smile
Това беше уточнение от изключителна важност  Joy
Извини ме, но на мен наистина ми е смешно  Grinning
Просто такива разбирания в 21 век са ми малко странни.

# 654
ами смей си се. щом ти е смешничко Wink
на мен ми е смешно друго, ама за всеки влак си има различни пътници. Wink щом така те устройва Grinning
разбира се, че си извинена  Laughing

# 655
Бонбони, на теб ти е смешно, но е доста тъжно, като каже някой: "Изобщо не ми е важен бракът. Подписахме, защото бях бременна." или "Ако не бях забременяла, нямаше да има сватба."

Защото това с бременната ухилена булка и депресирания младоженеце е клише от едно време, в което се крие много истина.

# 656
  • София
Ааа, не съм се обявявала против брака. Няколко пъти споменах, че в личен план не го искам  Peace
Колкото до бременните булки - виждала съм до тях страшно щастливи младоженци. Що пък непременно трябва да са обречени  Wink
За палмира е важно, че е родила подчертано след като се е омъжила. За мен пък е важно, че съм щастлива и имам дете и без подпис  Peace
Просто се изненадах, че във времето, в което живеем, за някои жени е от жизненоважно значение фактът, че са забременели след сватбата...

# 657
Просто се изненадах, че във времето, в което живеем, за някои жени е от жизненоважно значение фактът, че са забременели след сватбата...

Ами честно казано, ако ти е важна сватбата и виждаш смисъл в брака, ще ги свързваш с любов и семейство, а не с бременност. И тъй като се предполага, че си срещнал тази голяма любов преди събитието, нормално е да не си бременна в този ден.

Не си ли чувала:
"Тая пък как успя да го върже?"
"С бебе."

# 658
Защо? За мен беше особено важно някой да пожелае да създаде семейство точно с мен, а не затова, че ми е направил дете случайно. Много внимавах да не ми се случи и имам право да съм доволна от себе си, нали?  Laughing

Друг е въпросът, че тогава не можеше да живеем заедно без брак. Никак не съм сигурна дали не бих била изкушена от мисълта за съвместно съжителство. Не знам как бих разсъждавала тогава. Но и не мога да си представя да отричам брака като институция, само защото мен не ме кефи или защото не ми се е случил. 21-ви век сме, никой не се впечатлява кой с кого как и къде. Нито извънбрачните деца се сочат с пръст. Откъде са тези комплекси и тези драми - не разбирам.

ПП Държа на думите си, писани преди няколко страници, че за някои жени безбрачието е особено изгодно от финансова гледна точка. Малко са тези, които са се отказали от привилегиите си на самотни майки, въпреки факта, че до тях стои заможен, проспериращ, любящ и незавързан с подпис мъж.

# 659
  • София
Дете се прави много по-лесно, отколкото женитбата. Един мъж може да каже, че иска дете, пък после да се дърпа, но не може да принуди жената да абортира, тя ще си гледа детето и без баща, обаче няма как жената да се омъжи, ако мъжът не го иска - кого ще заведе в гражданското?

Общи условия

Активация на акаунт