Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 990
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 630
Бихте ли приели да ви сочат с пръст че си лагате с 'баща си' за да се похвалите с диамант ? Peace

Ще те сочат с пръст, защото диамантът е толкова голям ли?
Уточни големината му, все пак... И възрастта и вида на "бащата" ...

Не за друго, но нали аз съм си признавала и в други теми, че съм срещала много сексапилни възрастни мъже. Та там май и без диамант биха се уредили нещата! Laughing

# 631
  • София
Ази, защо намесваш т.нар. упадък? Нима и преди девети масово да са имали пари за диамантени пръстени? или пък сега? За мен източникът на тази мода с диамантенит (?) пръстени е от сапунките. я разпитай чужденците, винаги ли се женят с дииамантени пръстени? Просто е поредното художествено преувеличение в киното (защото в литературата май не се среща това с диамантения пръстен)!

Годежният пръстен си съществува като символ на любовта и обвързването от векове, ако не и от хилядолетия. Ето малко история. Но не знам да има други времена, в които пръстенът да е бил повод за такава истерия, както в момента в САЩ (а за последното съм сигурна от първа ръка, не от сериали и холивудска плява).

Годежният пръстен със скъпоценен камък е нещо толкова старо, консервативно и непреходно, че да бъде наречено "мода" е меко казано неподходящо.

И е старо, консервативно и непреходно, и в същото време към момента е мода, и то каква! Писах по-горе за поколенията момичета, които са научени, че ако някой не им осигури пръстен, подходящо предложение, сватба и т.н., значи не ги обича и не си струва да се обвързват с него. В момента сватбите на запад са индустрия. Буквално. И постоянното вторачване в годежния пръстен (ама колко е голям, ама колко е скъп, ама да е по-скъп от този на съседката) е част от тази индустрия.

Така че и двете сте прави. Айде мир  Laughing

# 632
  • София
А и защо непременно трябва да е пръстен? Един мъж може да измисли къде-къде по-интересни, запомнящи се и приятни начини да предложи брак! Стига с това клише за пръсстена, вечерята в скъп ресторант, той на колене и всички непознати ръкопляскат!

Мерси за инфото, Флип!

много се надявам съдържанието да е  вярно, защото изпълнението е ужасно, бие всички рекорди по неграмотост!

# 633
  • София
Аз пръстен не искам. Но и да исках, мъжът ми и хабер си няма какво символизира туй чудо. И щеше да ми го подари, само защото така е прието примерно. Което е тъпо...
Та в тази връзка се питам какъв процент от мъжете са наясно със символиката на годежния пръстен или халката. И колко процента дават пръстени само защото така повелява традицията.
Аз и преди писах. За мен е по-важно, че мъжът ми ми предложи да имаме дете. Това предложение ми е по-важно от другото  Wink Въпреки че и другото е в сила, но аз съм непреклонна.

# 634
Ами това с "темата на сватбата"?
Колко се смях последния път като питаха една приятелка: "А темата на вашата сватба каква ще бъде?" Като съответно се имаше предвид какъв цвят или мотив ще се използва за украса. Та очевидната тема на една сватба вече съвсем не е тема на сватбата. Joy

# 635
Що, бе хора, така пощръкляхте с тия пръстени? Няма ли поне минимална вероятност искрено предложение да дойде от свестен, но не дотам романтичен, заможен или организиран човек по някакъв алтернативен начин. Примерът ми е 100% измислен: мързелив летен следобед, гушкате се на дивана след секс и той проточва: "ей, кво ни е хубаво заедно! що не се оженим, па да си народим деца?!" - ще го върнете ли за пръстен? Ми то другия път може да визуално перфектно, ама няма да е толкоз от сърце...

# 636
  • София
Мерси за инфото, Флип!

много се надявам съдържанието да е  вярно, защото изпълнението е ужасно, бие всички рекорди по неграмотост!

Мисля, че е вярно, защото и на други места съм чела за историята на годежния пръстен. Това е първото, което ми попадна от Гугъл. Иначе съм чела и други -  например египтяните първи открили някакъв нерв, който тръгвал от безименния пръст на лявата ръка към сърцето, което също обяснявало символиката. Има много обяснения и поне в по-голямата си част сигурно се базират на исторически сведения, едва ли са изцяло изсмукани от пръстите.

Ето още малко: http://www.exooo.com/viewarticle.php?id=3886

# 637
Та в тази връзка се питам какъв процент от мъжете са наясно със символиката на годежния пръстен или халката.

А! Ей това е работата на жената в ритуалната зала, да му обясни.  Laughing
Не си мислете, че ритуалите са измислени само за да има какво неполучилите предложение за брак да оплюват. Много верни неща се казват по време на действието, ама кой да слуша, кооой...   Crossing Arms
И поповете по време на венчавките (би трябвало да) говорят едни такива хубави и верни неща, за когото го влече.  Peace

ПП А за предложението в леглото... Що народ изгоря така млад и зелен!  Mr. Green

# 638
Сподели ни, какичко, може и на ЛС Wink
Ако е до плюенето, всеки може да намери оправдание за своите неудачи, вкл. омаловажавайки чуждите постижения. Убедена съм, че и приелите неподходящи предложения имат своите оправдания. Всеки има нужда от своите емоционални патерици. Даже тези, които твърдят обратното Wink

# 639
  • Бургас
Що, бе хора, така пощръкляхте с тия пръстени? Няма ли поне минимална вероятност искрено предложение да дойде от свестен, но не дотам романтичен, заможен или организиран човек по някакъв алтернативен начин. Примерът ми е 100% измислен: мързелив летен следобед, гушкате се на дивана след секс и той проточва: "ей, кво ни е хубаво заедно! що не се оженим, па да си народим деца?!" - ще го върнете ли за пръстен? Ми то другия път може да визуално перфектно, ама няма да е толкоз от сърце...
Няма да го върна за пръстен, но няма и да приема такова предложение.  Laughing Определено ще му дам време да се постарае. Такива вметнати из между завивките...Който ги е чувал поне 2 пъти не им вярва.  Laughing На мъжки приказки преди секс и непосредствено след секс не вярвам.  Crossing Arms
За предложението му още го бъзикат. Стана, изправи се до мен и ми заби въпроса: "Искаш ли да станеш булка?"  hahaha Естествено не му казах ДА. Питах го: Чия булка да ставам? И човека перифразира въпроса. Докара го на място. И си приех. Сложи ми пръстена....и останалото си дойде. Но винаги когато ми е на сърце му казвам, че всъщност не съм имала мераци да ставам булка. Не за друго, ами заради онзи въпрос.
Със символиката или си наясно ли не. Не е до пол. Аз също не съм на ясно какво символизират цветята /не обичам/, но мъжа ми знае.

# 640
Чудя се дали да повдигна и въпроса за официалното искане на ръката от страна на младежа, смело застанал с подкосяващи се колене и треперещо гласче пред онзи звяр баща ѝ, ама... Боя се, че съвсем ще се разстроят някои, та ще си замълча.  Mr. Green

ПП И все пак, аз мъж, който няма смелостта да каже: "Искам дъщеря ти за жена!", не мога да допусна да ми прави деца.  Naughty Crossing Arms

# 641
Сийо, ти вече ни вкарваш във филм на ужасите - искат й ръката, бащата вади ножа, реже и дава... Ужас!

# 642
  • София
Правилно, Сийке! Щом толкова му се е заженило на младежа и да играе глава на семейство, опора, закрилник и прочие, нека да има доблестта да застане лице в лице с родителите на момичето и да заяви намеренията си! То е ясно, че щом се е стигнало дотам да го води при родителите си, момата вече се е съгласила или направо пристанала, та само в редки случаи може да има отказ и позорно изгонване на кандидат-зетя! Та, на днешните мъже дори им е по-лесно, на макар и протоколно, искането и благословията от родителите иска смелост и твърдост!

# 643
...Такива вметнати из между завивките...Който ги е чувал поне 2 пъти не им вярва....

Хаха, така е, след секс и след алкохол се правят най-много предложения. Но все пак това са оневиняващи обстоятелства.

Како,
поставяш твърде високи летви пред българските младежи. Като чета, по-скоро момъкът ще иска зестра от бащата, отколкото да отиде при него и да пита може ли да вземе момичето.

# 644
Сийо, ти вече ни вкарваш във филм на ужасите - искат й ръката, бащата вади ножа, реже и дава... Ужас!

Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт