Предложението за брак - не се случва на всяка

• 77 017
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 600
Ирис,
ти ли беше писала някъде, че обикновено оставаш неразбрана? Ако да, да знаеш, че аз пък съм ти фен Wink Ако не, пак ме кефиш!

# 601
  • София
   Всеки има право да се стреми към световните стандарти на клишето, та ако ще да е от Обеля.

Абсолютно  Peace Тъжно е, когато това вече не е стандарт за предложение, стандарт за сватба и т.н., а стандарт за любов. Момичетата объркват мечтата за сватба с мечтата за партньор. И заместват избора си на партньор с избор на пръстен, избор на празненство. Вярват, че това е любовта, това е Човекът с главно Ч - оня, който извади пръстена и уреди 200 гости за сватбения ден. Защото от малки вярват, че това е начинът да изразиш любовта си и че ако тези неща ги няма, значи не са обичани.

Там е големият проблем, не в пръстена, жеста или традицията сами по себе си.

# 602
Всички искат най-доброто и се надяват на него, но повечето се задоволяваме скромно с това, което ни поднесе съдбата.
По възможност да е диамант, ама като няма диамант, посмекчаваме свободния летеж на въображението и си сядаме на дупето със скромно златно пръстенче.  hahaha

# 603
Човек може да бъде щастлив с това, което има, или нещастен - с това, което няма. Това е личен избор, който няма абсолютно нищо общо с материалната обезпеченост на щастливеца/нещастника.

# 604
Абсолютно  Peace Тъжно е, когато това вече не е стандарт за предложение, стандарт за сватба и т.н., а стандарт за любов. Момичетата объркват мечтата за сватба с мечтата за партньор. И заместват избора си на партньор с избор на пръстен, избор на празненство. Вярват, че това е любовта, това е Човекът с главно Ч - оня, който извади пръстена и уреди 200 гости за сватбения ден. Защото от малки вярват, че това е начинът да изразиш любовта си и че ако тези неща ги няма, значи не са обичани.
О, да.
Всички тези жестове се тълкуват като безпрекословни знаци за любов. Когато същинската любов се корени другаде.

# 605
Всички искат най-доброто и се надяват на него, но повечето се задоволяваме скромно с това, което ни поднесе съдбата.
...

Въпросът е докъде сме склонни да правим компромиси - ако е за пърстен, добре. Но в духа на темата - ако е за връзка или предложение, което не ни удовлетворява, обаче съдбата ги е поднесла, а не се знае дали ще има следващи... вече не е много добре. Та зависи и с какво сме склонни да се задоволим.

# 606
Забелязвам,че много от жените,живеещи без брак с партньора си,някак неуважително се отнасят към това да си омъжена.Слава богу,че нямам брак...бракът е отживелица...-все такива наострени заключения,през които издайнически  прозира едно слабо място.Аз мисля,че има живеещи без брак,защото има мъже,които не искат да сключват брак..
Темата е много страници и нямам време да я чета, и отговарям направо на първия пост Simple Smile
Може да има и такива жени както сигурно има и жени съжаляващи,  че са сключили брак. Има и хора като мен , които живеят без брак, но имат и предложение и пръстен. Не ни пречи от 3 години да си живеем и без да сме подписали. Не ни е от приоритетите сватбата. Wink Важното е, че съм казала ДА на мъжа ми, пък това, че не съм го казала пред държавните институции, не е от значение за мен. Peace

# 607
Не може да искаш диамант, а зестрата ти да е една поличка на каренца!

Ееее, тя снахата няма да заменя поличка за диамант, а това, което е под нея.  Mr. Green

# 608
  • София
за това, което е под поличката има друга приказка - каквото у царица, такова и у магарица!  Wink

# 609
за това, което е под поличката има друга приказка - каквото у царица, такова и у магарица!  Wink

запознати сме  Peace

# 610
  • София
Ази, защо намесваш т.нар. упадък? Нима и преди девети масово да са имали пари за диамантени пръстени? или пък сега? За мен източникът на тази мода с диамантенит (?) пръстени е от сапунките. я разпитай чужденците, винаги ли се женят с дииамантени пръстени? Просто е поредното художествено преувеличение в киното (защото в литературата май не се среща това с диамантения пръстен)!

А колкото до пръстена на баба ти, той е точно на баба ти, а не твой! освен ако не си го дала на годеника си да ти го сложи на пръста като годежен. Интересното е дали твой годеник ти е предлагал с диамантен пръстен и ако да, дали си го задържала и какъв е бил.

Годежният пръстен със скъпоценен камък е нещо толкова старо, консервативно и непреходно, че да бъде наречено "мода" е меко казано неподходящо.
За твое сведение само, в класическата литература точно в момента се сещам поне за десет описания на предложения за брак с пръстен и това без да се замисля изобщо. А, ако се замисля може би ще стигнат и до сто, но все пак аз много повече чета, отколкото да гледам филми.

Пръстенът на баба ми е мой скъп спомен, по чисто сантиментални причини, освен нетната му стойност в материален аспект, която виждам, че много е развълнувала част от аудиторията.
Аз, лично нямам годеник, поради простата причина, че никога не съм приемала нечие предложение за брак, но действително имам халка с брилянти, подарък от любимия, която той ми подари като символ на любовта му към мен и настоява да я нося. Е, аз действително я загубих веднъж и той много се ядоса, защото реши, че го правя нарочно, но после ми купи същата.
Надявам се задоволих любоптството ти.

# 611
  • София
Хайде де, кои са толкова тези поне десет произведения, в които се прави предложение за брак с пръстен (хайде да не издребняваме дали е диамантен)? И то в художествената литература тип класика, а не някакви книжлета на Арлекин! малко е смешно, че се опитваш да се изкараш суперчетяща и косвено мен ужасно нечетяща, ама нейсе! Определено предизвика любопитството ми кои са литературните произведения.

Не става въпрос за това ти колко филми гледаш, а че моделът по филмите просто те настига, защото се умножава (да не употребявам хубавата думичка мултиплицира).

# 612
  • София
Аз намирам, че и си забавна с опитите си да ми обясняваш как предложението за брак, придружено с пръстен е плод на сапунките в последните години или роамните на АРлекин.
Нямам нищо пртив да страдаш от подобно убеждение.
Не се опитвай да ме въвличаш в литературни дискусии на тема класическа литература, дори децата в гимназията познават класиката, остава да си я припомниш и ти и съм сигурна, че ще достигнеш до подобно заключение съвсем сама, без моя помощ. Simple Smile

# 613
  • София

Ааааа, да си ги нямаме такива!  Naughty Ти сама се въвлече в литературна дискусия! Хайде сега, доказвай, като толкова знаеш! Нали написа, че

За твое сведение само, в класическата литература точно в момента се сещам поне за десет описания на предложения за брак с пръстен и това без да се замисля изобщо. А, ако се замисля може би ще стигнат и до сто, но все пак аз много повече чета, отколкото да гледам филми.
Какво се дърпаш сега? Блъфираш, ама не ФърФи!

Колкото до заключенията, аз ти чета мислите и много точно разбирам какво се опитваш да внушиш! Както се казваше в един филм, "пет минути преди да си го помислиш, аз вече го знам!".

# 614
  • София
Аз именно с тази цел си споделям мислите, за да се прочетат.
С тази разлика, че тонът с който пишеш започва да става застрашително ултимативен, Радостина.
Какво да пиша, все още решавам аз.

Общи условия

Активация на акаунт