Предложението за брак - не се случва на всяка

• 77 026
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 585
  • София
ЛибоФта, викаш, Ирис!  LaughingМного просто - когато се очакват диаманти за здрасти, либоФта вече я няма!
Свекърва, викаш, Сийке!  Laughing Ами, ако с бъдещата снаха ще се започва от диамантите, значи става въпрос за имАне. Щом иска диаманти, хайде да видим на нея каква й е зестрата! Мчи, тъй де, да са наравно! Не може да искаш диамант, а зестрата ти да е една поличка на каренца!

# 586
Освен да почнем да спестяваме от закуските на детето, за да ми купи диамант и да ми предложи най-после тоя човек като хората, та да станем и ние семейство най-накрая...

В никакъв случай! Какви са тия компромиси? Щом не го направил досега, значи не те обича! Зарежи го! Wink

# 587
Ето, само аз изпълнявам изискванията на Уилма - отхвърлих го форевър. Едва наскоро го добавих във ФБ, но чак след като видях, че е сериозно обвързан.

Моите "изисквания" бяха да е отхвърлен единствено поради липса на пръстен или поради неправилен такъв. Така ли беше?

В първия пост не е казано, че това е единственото изискване, а съм отговорила именно на него  Laughing Но като помня какъв разклад ми беше направил този младеж, пръстенът нямаше да е без диамант, сори, не се вписвам в българската традиция.

# 588
Искам да чуя колко са отказали предложение от подходящ мъж - искрено, а не с половин уста, но без пръстен или с пръстен, но без диамант.
Също и колко бременни са отказали по горните причини Wink

Това е постът. Това е единственото изискване, както ти го наричаш Wink Мъжът е ОК, предложението е без принуда, но пръстенът не е "по стандарт". И го отсвирваме. Ето че не се наложи да записвам Wink Няма такива, каквото и да се говори за диаманти, пръстени, стандарти, филми, романитика, традиции,... кой за каквото се стиснал и напира да убеди другите, че всичко друго е плява.

Иначе съм мн.далеч от мисълта, че всяка приема всяко предложение - сакън да не се окаже единственото. Боже, опази! Надявам се от сърце да са все по-малко тия.

# 589
Да, стана ясно, че не само аз не съм по БДС, ами и мъжете, на които попадам са все едни такива романтични и нестиснати, че най-вероятно не са и българи  Laughing А, да, и свекърва ми също - каквото и да направи мъжът ми, тя пита дали на мен ми харесва и дали съм доволна. И един път не ме е питала за чеиз.
Купон да става.

# 590
argun,
след като си толкова щастлива и успешна в живота си, защо си винаги толкова крива и заядлива?
Повтори БДС поне 5 пъти (явно хрумването ти те опиянява), а веднъж не каза какво мислиш ти самата по конкретната тема и разклоненията й.
Обясни на всички колко са прости, ограничени, задръстени и завистливи, но не даде свое мнение - кое как виждаш ти самата.

# 591
Да, стана ясно, че не само аз не съм по БДС, ами и мъжете, на които попадам са все едни такива романтични и нестиснати, че най-вероятно не са и българи  Laughing А, да, и свекърва ми също - каквото и да направи мъжът ми, тя пита дали на мен ми харесва и дали съм доволна. И един път не ме е питала за чеиз.
Купон да става.

Спечелихте си благородната завист на всички  Peace

# 592
Ако някоя е решила, че говоря за нея като за проста, най-вероятно проектира своите комплекси, защото аз не помня да съм я нарекла така  Laughing Виждаш заяждане там, където го няма. И обратното - не виждаш грозните думи на жени, с които си на една позиция. Доста избирателно зрение.

Немо, за това, че не ме пита за чеиза ми завиждат, знам. И даже твоят хейт придоби измеренията на пасивна агресия, толкова си впечатлен.

# 593
Е, онова за мотиките не беше и особено изискано, нали? Wink
Виждам грозните думи и от 2-те страни и отдавна ти казах - лично на теб, че намирам за откровено жалки и 2-те крайни позиции. И не ти подхожда точно ти да ми говориш за избирателност.

# 594
Какво те притеснява в мотиките? Попитах как е правилно да бъде ухажвана българката. Не американката, не французойката, а българката. Защото тя е българка и не й се полагат вносни романтики, те са за чужденките. Всяка да си знае границата.

# 595
Немо, за това, че не ме пита за чеиза ми завиждат, знам. И даже твоят хейт придоби измеренията на пасивна агресия, толкова си впечатлен.

Смирено свеждам глава пред Вас  bowuu - най-красивото и ароматно цвете в градината на този форумммммм  Peace

# 596
  • София
 Crazy Joy Ох, намесихме и проектирането на комплексите!  Joy Един обвинява друг в проектиране на собствените си комплекси, а прави същото! 
Разбира се, не е трябвалло да се навивам на брак без диамант! Ей на, сега като съм тъпа, ще връча на снахата мотиката! а, разбира се, щерката е цял един диамант, за нея само най-доброто!  Joy

# 597
Радостина,
кой ти е казал, че не трябва да се навиваш на брак без диамант? Вероятно имаш предвид мен, но аз със сигурност не съм писала такова нещо.

Уилма,
ти се оплакваш от крайностите, не аз.

# 598
Какво те притеснява в мотиките? Попитах как е правилно да бъде ухажвана българката. Не американката, не французойката, а българката. Защото тя е българка и не й се полагат вносни романтики, те са за чужденките. Всяка да си знае границата.

Това не е ли крайност? Ако не са диаманти, то ще е мотика? Ми не, съвсем не мисля така. И защо правилно? Защо стандарт? Ти ги намеси тези категории. Аз казвам, че е добре всеки да живее според разбиранията, вкусовете и възможностите си, като подчертавам "добре е", а пък всеки постъпва според каквото го учи главата. Но да ме убеждава някой, че само неговото е добро (каквото и да е то), малко, съвсееем мъничко не ме кефи.
Сега ще ми споделиш ли своята собствена гледна точка, след като аз (специално за теб) обобщих своята.

# 599
   Ами практиката показва, че от чуждите традиции се приемат тези, които са привлекателни и приложими. Това не става насилствено... Както със Свети Валентин.
   Сега много от сватбите протичат по модела на тези в англоезичния свят, разбира се под давлението на филмите, но какво от това...
   Който предпочита моми в народни носии да му припяват виещи напеви - може, който иска да смъква жартиер със зъби -  пак може. Някой път ги и съчетават в страшна еклектика...  но какво да се прави, и кичът си има почитатели.
   Всичко е въпрос на пари. Който може ще предложи на любимата с диамант, който не - с един гол... букет...
   Всеки има право да се стреми към световните стандарти на клишето, та ако ще да е от Обеля.

Общи условия

Активация на акаунт