Предложението за брак - не се случва на всяка

• 77 045
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 555
  • София
На мен лично  нищо не ми пречи, а ме разсмива! Колкото и да му се иска на човек да има всичко, все пак трябва да има някаква мярка. Смешно за мен е това, че повечето момичета и жени не са дори от средната класа, защото такава по нашенско почти няма, за скъпотата на бижуто масово и съвсем по ориенталски, повече се мери грамажа на златото, а не дали камъкът е истински и колко е голям. Обаче като се заженят очакват пръстен поне с диамант. Разбирам бащите им да са им подарявали истински диамант на абитуриентския бал и просто да са свикнали на много висок стандарт, ама случаят рядко е такъв! Та, накратко - не им отговаря на стандарта! Диамантът е само лек акцент върху наличното богатство, а не единствен напън! А когато някой се напъва да живее и да изисква от околните много над стандарта си, той просто става смешен и дори жалък!

# 556
Искам да чуя колко са отказали предложение от подходящ мъж - искрено, а не с половин уста, но без пръстен или с пръстен, но без диамант.
Също и колко бременни са отказали по горните причини Wink

# 557
  • Бургас
Всъщност вероятно и пречи това, че у потенциалните снахи се създават някакви очаквания, при които ако момъкът не може да извади достатъчно голям...   диамант, вероятно би бил отхвърлен, или пък още по-лошо, у бъдещата му съпрута да остане едно лошо чувство, че не е била поискана както трябва, според едни новонавлезли стандарти.
Еми хора всякакви. На дали момата ще си търси диаманта от Пешо от някъде си. Ще го търси от баце Гого от еди къде си. Мъжете, които купуват големи диаманти се познават  Joy
Andariel, много си права.
Брех добре, че не обичам пръстени...Спасила съм се от тази драма.

# 558
  • София
Ирис, тези стандарти са продобивка от поамериканчването ни. Не може да предложиш без диамант, и то хубав. Не може да се ожениш без голяма сватба, бяла рокля, суинг-бенд и скъпи украси от цветя за масите. Да не можеш или да не искаш да оформиш нещата по този начин, е равно на липса на любов. Тоест за количеството любов си има материално изражение - по-скъп диамант=повече любов от евтин диамант; сватба за 200 души=повече любов от сватба за 80, и така нататък...

Само в тази тема имаше няколко примера - Креолка например обясни как е излагация да се жени без скъпа сватба... Щото къде отива любовта тогаз? Имаше тема пак в СО - "Аз искам сватба за 50 човека, а той за 8!!!". Изводът на ССФ в оная тема беше (съмняваш ли се) "Той не те обича!". Е това не е ли стандарт  Laughing

# 559
Искам да чуя колко са отказали предложение от подходящ мъж - искрено, а не с половин уста, но без пръстен или с пръстен, но без диамант.

Аз - записвай, да се преброим!

# 560
  • София
Да, момата няма да е за нас по много причини. И най-важната е алчността. Защото днес ще поиска годежен пръстен с диамат, а утре всичко, каквото й хване окото! Че то, такава разсипия на кого му трябва! Алчността няма насищане приживе! А и има нещо друго - хубаво ще иска диамант, ама тя какво ще може да предложи? Определено няма да стане някоя парцалеса, израстнала в бащината си гарсониера в Обеля и с нищо като наследство да ми се прави на голямата работа! Да си вземе някой Пешо от Обеля и да си живеят щастливо1
Специално към жителите на Обеля - нищо лично, там живеят всякакви хора. По моята скала Обеля е симмвол на най-отдалечения смоотан квартал на София. Може би единствено по-лошо е Орландовци.

# 561
Уф, хайде стига с тези диаманти. Ще каже човек, че в България няма хора, които да ги носят.
А аз познавам доста ценители на бижутата. Сега някоя да не викне гръмко "златотърсачки". Повечето дами сами са си ги закупили; нямам предвид годежен пръстен.

Уилма, пиши и мен. Simple Smile
Първият пръстен, с който ми предложи моят мъж, не е бил с диамант.

П.П. Т.е. не ме пиши. Аз приех.

# 562

Аз - записвай, да се преброим!

Убедена съм, че едва ли ще се наложи да записвам Wink
Впрочем, той голямата ти любов ли беше? И ти я отхвърли заради пръстен? Признавам, че не бих могла. Човек може да има много предложения в живота си, но няма много истински любови, според мен. Но аз нямам отношение към бижутата Simple Smile

# 563
И най-важната е алчността. Защото днес ще поиска годежен пръстен с диамат, а утре всичко, каквото й хване окото!

Много точно  Peace

Аз като предложих на жена си - правихме секс ... сега и да си го поиска обратно - нЕма проблем  Peace

# 564
Да, момата няма да е за нас по много причини. И най-важната е алчността. Защото днес ще поиска годежен пръстен с диамат, а утре всичко, каквото й хване окото! Че то, такава разсипия на кого му трябва! Алчността няма насищане приживе! А и има нещо друго - хубаво ще иска диамант, ама тя какво ще може да предложи? Определено няма да стане някоя парцалеса, израстнала в бащината си гарсониера в Обеля и с нищо като наследство да ми се прави на голямата работа! Да си вземе някой Пешо от Обеля и да си живеят щастливо1
Специално към жителите на Обеля - нищо лично, там живеят всякакви хора. По моята скала Обеля е симмвол на най-отдалечения смоотан квартал на София. Може би единствено по-лошо е Орландовци.

Чакай, чакай...  ти тогава и зестра ще искаш от тая мома...   а къде остава лИбофта?

# 565
Уф, хайде стига с тези диаманти. Ще каже човек, че в България няма хора, които да ги носят.
А аз познавам доста ценители на бижутата. Сега някоя да не викне гръмко "златотърсачки". Повечето дами сами са си ги закупили; нямам предвид годежен пръстен.

Уилма, пиши и мен. Simple Smile
Първият пръстен, с който ми предложи моят мъж, не е бил с диамант.

Не че няма такива, дето носят. Но тук като чета, оставам с впечатление, че едва ли не съм от единиците, дето не носят. А извън "тук" имам др.впечатления Wink

Второто не го разбрах.

# 566
Уилма, сигур аз криво те разбрах... LaughingОтхвърлих предложението да се бракуваме./Беше с пръстен, ама без диамант/.
А него/мъжа/ и до сега го имам. Барабар с двете ни девойки.

# 567
Уилма, сигур аз криво те разбрах... LaughingОтхвърлих предложението да се бракуваме./Беше с пръстен, ама без диамант/.
А него/мъжа/ и до сега го имам. Барабар с двете ни девойки.

Усещам, че ще са разберем Wink
А ако имаше диамант, щеше да има брак, така ли?

# 568

Аз. Последния път вече бях женена. Искрено отказах.

Продължавам да очаквам БДС за женене на българката.

# 569

Ами приех т.е. не ме записвай в списъка на отхвърлилите брак заради пръстена без диамант.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт