Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 604
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 840
   Намекът, че децата на семейства които нямат сключен брак са по-различни от тези на имащите, и са деца на самотни майки не прави чест на никого.

Пак има неразбрали! Има родители без брак, които лъжат държавата, като мъжът не припознава детето, въпреки че живеят заедно, за да може жената като "самотна майка" да взима някакви помощи, които явно не и се полагат. Дали стана ясно сега?

# 841
 Дано да е така. Дано не се появи и на следващите страници.  Това е нещо, което наистина би ме ощипало, ако го срещна в реалността, а от тоя форум няма да ме учуди особено.

# 842
  • София
По реакциите на ощипаните госпожици човек може да си направи много изводи.  Laughing
А тия дето щипят са росни китки. Ай стига се излагахте.
Пак повтарям - темата иначе е полезна.
П.П. Сийке, благодаря ти за определението "госпожица", па макар и ощипана   bouquet

Оставям ви засега, госпойци и госпожи, че трябва да обърна по-специално внимание на мъжа ми/приятеля ми/гаджето-или-както-там-искате  Mr. Green

# 843
Дано да е така. Дано не се появи и на следващите страници.  Това е нещо, което наистина би ме ощипало, ако го срещна в реалността, а от тоя форум няма да ме учуди особено.

Пиша бавно, за да ме разбереш по-добре. Ако трябва и ще го нарисувам.  Peace

Имаме госпожица Х, която живее на семейни начала с господин Y и си имат детенце Z.
На госпожица Х никак не ѝ е важно наличието на подпис, който разваля брака, но пък ѝ е много важна липсата му, за да може да си получи детските и другите евентуални помощи (доскоро и таксите в градините на такива семейства? съжителства?  Rolling Eyes бяха символични).
Същата госпожица Х е абонирана за темите от рода на "Що ми бавят децките пак??!!!", защото е абсолютно убедена, че ѝ се полагат по рождение и заслуги, нищо, че доходите ѝ са завидно високи.
Ей-това ми е болката на мен, а не кой как си живее живота - с брак или без брак. Ако по мое време я имаше опцията "без брак", може би също щях да я избера.
Но не забравяйте, че  "децките" на вашите деца идват от нас - будалите с подписите, които са лишени от тях. То не стига, че бродим с убита от подписите любов, ами и без "децки"...   Mr. Green

# 844
   Ааааа, е щом децките те тормозят, ясно. То затова трябва да дават детски на всички деца, да няма такива проблеми.
   Те и без това такива доходи искат за тия децки, че всеки ги надвишава, независимо признат или непризнат, и май ги дават само по малцинствата.

# 845
Аз какво мога да получа от държавата като полза newsm78. Не съм се интересувала. Нямаме брак.

# 846
Аз какво мога да получа от държавата като полза newsm78. Не съм се интересувала. Нямаме брак.
35лв месечно детски надбавки. С м алко повече напъни - може и колко бяха - стотина лева за почване на училище, нещо май с тока едн овреме помагаха или за кюмюр беше...Абе има какво да намажеш. Но не знам ще може ли твоя да се откаже от детето законово, тогава ще си самотна майка вече. Знам че те вълнува  Joy

# 847

Поощрение, че си красива и раждаш красиво дете. За бащата не разбрахме.

# 848
Ами ние нямаме брак, той е припознал детето да, но кой може да докаже че се грижи за нас... Аз съм безработна, нямам доход на теория. Не се ли водя самотна майка по закон?

# 849
Ами ние нямаме брак, той е припознал детето да, но кой може да докаже че се грижи за нас... Аз съм безработна, нямам доход на теория. Не се ли водя самотна майка по закон?

Joy Не! Пък и ти с твоите тоалети и седем степенни менюта - не можеш да заблудиш никога мен ако питаш....

# 850

Засега  се водиш  гъска.  Защото толкова ти е акълът.

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 16:24 от Трещерица

# 851
  • София

Абсолютно нищо не можеш да получиш, ако бащата фигурира в акта за раждане на детето.
Не знам откъде тази убеденост, че самотна майка е жена без брак. Самотна майка е жена, в акта за раждане на чието дете, няма баща. Пише баща неизвестен или слагат чертички, според това колко са либерални лелките дето издават актовете. Има ли баща, приема се, че той плаща издръжка.

За теб, Сийке, специално го написах това. Госпойца Х от примера ти ще ги взима тези рогове от изобилие само ако благоверния й откаже да припознае детето. Липсата на подпис не е достатъчна.

# 852

Засега  се водиш  гъска.

Големите претенции  ooooh!

# 853
  • Бургас
Ами ние нямаме брак и съответно за детските се взимат предвид само моите доходи и се делят на две - за мен и детето. Пак превишават лимита. Взима се предвид дохода преди удръжките за данъци и осигуровки, което е абсурдно, но както и да е - Булгаристан, майка!
Не вярвам човек, който има прилични доходи да е "умрял" за 35-тте лева детски, тъй че Как` Сийка, струва ми се, че преувеличаваш - такива случаи като описаните от теб не са масово явление. Хората не сключват брак по-често поради други причини, а не за да прецакват държавта и данъкоплатеца, а по-скоро поради лични убеждения и мотиви. А пък да не си признаеш детето заради мизерните левчета от държавата ми се струва направо като идея на болен мозък.

# 854

Joy Не! Пък и ти с твоите тоалети и седем степенни менюта - не можеш да заблудиш никога мен ако питаш....
 JoyТи представяш ли си да се изплескам в социалните... Ми те ще мие изгонят с пръчка от там newsm43.
Не, не съм толкова нагла чак... Simple Smile
П.П Аз мислех че като нямам брак и се водя самотна майка Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт