Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 566
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 855
  • Бургас
Самотна майка се водиш, ако не е припознато детето.  Peace Доколкото разбрах, такива тук в темата няма.  Simple Smile

# 856

За теб, Сийке, специално го написах това. Госпойца Х от примера ти ще ги взима тези рогове от изобилие само ако благоверния й откаже да припознае детето. Липсата на подпис не е достатъчна.

Сигурна ли си?
Защо си мисля, че жена без брак, но с 1-2 деца се води отделно семейство с децата, а баща им - друго. И при изчисляване на доходите, за да се реши дали да взима или не помощи за отглеждане на дете, се взимат само нейните, не и доходите на бащата?  Thinking
Ако подаде декларация, естествено. Някои имат право да получават, но не го правят по морални причини.  Peace
Поне доскоро беше така, ако има междувременно някаква промяна - моля за извинение!

А пък да не си признаеш детето заради мизерните левчета от държавата ми се струва направо като идея на болен мозък.

Отскоро си във форума, кака. Тази тема колко години е претъркаляна...  Joy Един от първите ми спомени в този подфорум е, как споря по точно този въпрос. И милите съфорумки с нокти и зъби защитаваха правото си на безплатна градина, защото по него време под "самотна майка" се разбираше жена без брак. Да не говорим, че имаше и изцепки от рода на: "Вие като сте получили пръстени, ние за компенсация имаме право на детски!  Crossing Arms".  Laughing
Слаба бира е тази тема, какви теми имаше едно време, какви разпалени съфорумки, какви картинки на надупени задници се пляскаха като доводи...  Mr. Green

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 16:26 от Как` Сийка

# 857
Ами ние нямаме брак, той е припознал детето да, но кой може да докаже че се грижи за нас... Аз съм безработна, нямам доход на теория. Не се ли водя самотна майка по закон?

Joy Не! Пък и ти с твоите тоалети и седем степенни менюта - не можеш да заблудиш никога мен ако питаш....
 JoyТи представяш ли си да се изплескам в социалните... Ми те ще мие изгонят с пръчка от там newsm43.
Не, не съм толкова нагла чак... Simple Smile
П.П Аз мислех че като нямам брак и се водя самотна майка Rolling Eyes

Ем не си пък  Laughing
А иначе сега е смешно, но пък не е лесно съвсем сама да гледаш дете, нито на работа те искат с тия отсъствия, нито дохода доход...

Сийко - обяснението беше "Що е то самотна майка", а не как се взимат детските  Crazy

# 858
Айде сега, детски та детски. Аз все си мислих,
че в тази тема си мерим ... диамантите, а не
размера на 35лв или колкото там, идея нямам.

# 859
  • София
Сийке, понеже документи не съм подавала, не знам как се изчислява, но когато се развеждах навремето, адвокатът ми каза да не си мисля, че сега се водя самотна майка, защото такава съм само ако в акта за раждане на детето бащата е неизвестен.
Ако е известен, допускам, че при пресмятане на дохода се взима предвид поне издръжка, която се дължи от него за детето. Наистина не съм наясно със сметките, а само със статута "самотна майка".

# 860
За да има издръжка - трябва да има развод. При липса на брак - каква издръжка?
Иначе да - само на майката дохода се взима впредвид, ако няма брак. Това няма общо обаче със "самотна майка".

# 861
  • София
И без развод има издръжка, ако бащата е припознал детето.

# 862
  • София
П.П Аз мислех че като нямам брак и се водя самотна майка Rolling Eyes
Има доста критерии, върху които трябва да се бъхтиш, че да се изкараш самотна майка  Wink
Това е запазено право на ромките  Peace

# 863
Айде сега, детски та детски. Аз все си мислих,
че в тази тема си мерим ... диамантите, а не
размера на 35лв или колкото там, идея нямам.

smile3521 Предложението  за   диамантите  е супер. Ама   да се цитират   карати, вид  на  диаманта,  чистота  ,  форма и ,  страна  на произход   и прочие .  Абе  с  една   дума  както  си е  там   по картата  за  оценка .

# 864
  • Бургас
Както е възможно мъжът да няма никакъв доход или пък минимален такъв и съответно жена му да поема почти цялата издръжка.  Wink Или пък парите му да отиват за лични нужди, хора всякакви.
Нещата не са толкова прости. Това, че една майка, която не е омъжена за бащата на детето си, подава документи за детски и взима такива, не означава, че задължително прецаква държавата. Подобен тип казуси са сложни и не е коректно да се правят прибързани заключения.  Peace
Бърди, трябва да са се съдили за целта и тя да е законово постановена.

# 865
  • София
Бърди, трябва да са се съдили за целта и тя да е законово постановена.

Да, така е.

# 866
Колкото и да ненавиждам парадирането - може би е по-интересно за диаманти да поговорим, отколкото за нещастието да си самотна майка...

# 867
  • София
Ми да говорим, ама аз като нямам диаманти...

# 868
Ми да говорим, ама аз като нямам диаманти...
Аз имам - имитация.
Моя мухльо не само, че не ми предложи брак,ами и диаманта пропусна, за какво ли живея   Crossing Arms

# 869
tonkabonka, ето, видя ли, че си има плюсове бракът Simple Smile

Леко съм смутена, нямах идея, че за диамантите мо-
же да се говори (пише) толкова много. Пак съм непод-
готвена, колкото и по темата за детските.

Имало традиция (не знам корените ѝ), че по ръцете
на жената трябвало да има следните пръстени: един
годежен, една брачна халка и по един пръстен за
всяко от децата. Харесва ми като идея - поглеждаш,
броиш и всичко ти става ясно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт