Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 536
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 945
И друг пример:
Домът,в който живеем сега, е на съпруга ми,отпреди брака.
Ако тръгнем да се развеждаме,аз нямам никакви права върху този дом.Поне доколкото знам,че то нещата в тази посока се сменяха поне три пъти последните 20 години....
Ако обаче,не дай си Боже,нещо му се случи ,като законна съпруга се явявам наследник.
Ако обаче нямаме законен брак ,родата му с право могат да ме изритат от тук....
Наследници ще са само децата му,ако ги е припознал...

Не че съм знаела това ,като сме се женили ,де.....   Laughing или ме вълнува.

Колкото до съжителството.....Причината да се гледа все още така негативно на него ,е,че 1.няма законово положение ,което да решава  всички възникващи  проблеми , и 2.масово младите хора не гледат на подобно съжителство като абсолютно задължаващо и налагащо отговорности.
И много мнения ,които прочетох в този форум ,го доказват.
Повечето съжителстващи без брак живеят с мисълта,че са една идея по-свободни,отколкото ако са подписали.Т.е.,ако решат да си тръгват ,нищо не ги спира....

# 946
Вилико, и с какво би ти попречил подписът?

Този формален критерий променя чувствения. Не може да му бъде любовница, защото ще е съпруга. Колкото и да се напъва човек, обстоятелствата са променени.

И не разбирам защо са тия нападки - не обичал достатъчно мъжа, можел да се изниже винаги, пред хората какви сме били, нямала съм права освен като любовница и тн...Звучи някак злобно - да поставяш себе си на по-висшо ниво, само защото имаш един документ  Wink

Не се ядосвай! Това са норми на обществото. Може да е беден граф, но е граф.  Wink

# 947
Вилико, и с какво би ти попречил подписът?

Не й пречи, просто никой не й го предлага  Mr. Green

О, аз съм предлагала също  Joy Веднъж се бях напила и му предложих, а той прие. На другия ден много се смяхме. Той предложение не ми е правил - на колене с пръстен, но ме е питал - искам ли. Е, казах - искам само теб, другото не ми пука особено. Това е.

# 948
Верно рече, Андариел, огромна е разликата между брак и сватба,
но и венчавка. Трите са съвсем различни неща. Първото има две
страни - емоционална и формална. Останалите две са опция, не
вървят в задължителен комплект. Та ние тук си говорим за кое от
трите?
За брака. И аз не разбирам защо толкова се драматизира,
най-вече от небракуваните.
За мен и трите са важни. Peace
Сватбата най-малко,като надделява църковната венчавка,нея чаках с голямо нетърпение и много се вълнувах.
Но , за предложението за брак е тамата,не за брака или съжителството.
Малко по-различно е само да живееш с някого =съквартирант ,или да споделяш живота си с човек,който в заявил,че си много по специална от предишните му приятелки,че  е избрал теб и ти е предложил  за да си му спътница в дългосрочен план както се прави.
Сериозността на отношенията е различна ,както и предложението направено с пръстен,и пред родителите ти отколкото мо ние сме заедно,или си живеем заедно.
А гаранциите са еднакво несигурни,но тук говорим за сериозността на предложението и желание за обвързване ,което е една единица по-голямо от това да си стегна багажа и да отида при някого за няколко години и като ми омръзне-да си взема багажчето отново и кой откъдето е .

# 949
tanyatais - няма разлика, вече наистина се дивя как наричате тия "наши" мъже съквартиранти чак  Joy

А ако твоя си вдигне багажчето и иска да се изнесе - да не мислиш, че ще го разубеди само като види брачното ви свидетелство? Или ще предпочетеш да ти изневерява, щото подписа го вързал за теб...

# 950
И не разбирам защо са тия нападки - не обичал достатъчно мъжа, можел да се изниже винаги, пред хората какви сме били, нямала съм права освен като любовница и тн...Звучи някак злобно - да поставяш себе си на по-висшо ниво, само защото имаш един документ  Wink

Всъщност не са нападки, а мнения, които, както гласят няколко
форумски подписа, са като задници - всеки си ги има Simple Smile А това,
че ти ги възприемаш като такива, си е лично твоя работа. Зато-
ва е интересно, че всичко казано по повод безбрачието, най-
често се възприема твърде (по мое скромно мнение) емоционал-
но Simple Smile

# 951

Е, това вече е друго. При мен винаги са били мноого голи.  Peace

Колкото и да са голи, човек трябва да мисли по-отговорно, особено, когато има дете.
Сигурно много си харесваш и обичаш колата, но я застраховаш, нали? Чувствата нямат нищо общо с вероятните проблеми, които могат да възникнат. Затова гледаш да се застраховаш своевременно, да направиш това, което зависи от теб, пък какво ще стане нататък... Божа работа.
Поне засега законът дава повече права и екстри на хората, които са сключили брак. Докато не бъде законово уредено съжителството на семейни начала, участващите в него винаги ще бъдат прецакани, ако, недай си боже, стане нещо. А за това трябва да се мисли, колкото и да е неприятно. Гадно, но факт - животът не е само "цветя и рози".
От друга страна пък, узаконяването на съжителството, така, както го бяха замислили - с подпис в общината ( Mr. Green) е безсмислено - тогава каква е разликата със сключването на брак? Все подписи, все убити любови, все муньовци на кръстопът...  Laughing

ПП Но пък е нова пазарна ниша! Да!!! Направо си представям как ще живне икономиката с въвеждането на новите традиции: извеждане на съжителката с тъпан и кларинет от майчиния дом, узаконяване на съжителство с хор и видеозаснемане, пищен банкет по случая в луксозен ресторант, изнесен ритуал по села и паланки и т. н., и т. н.  Joy
Няма лошо!  Peace

# 952
И не разбирам защо са тия нападки - не обичал достатъчно мъжа, можел да се изниже винаги, пред хората какви сме били, нямала съм права освен като любовница и тн...Звучи някак злобно - да поставяш себе си на по-висшо ниво, само защото имаш един документ  Wink

Всъщност не са нападки, а мнения, които, както гласят няколко
форумски подписа, са като задници - всеки си ги има Simple Smile А това,
че ти ги възприемаш като такива, си е лично твоя работа. Зато-
ва е интересно, че всичко казано по повод безбрачието, най-
често се възприема твърде (по мое скромно мнение) емоционал-
но Simple Smile

Аз приемам емоционално целия си живот, живея за мига в повечето пъти, това е точно така  Peace
Затова съм изключително щастлива в момента, с моя мъж и още по-прекрасния си син. Не се вкарвам в драми, че утре може да ме бутне кола или мъжа ми да изпадне в кома. Не се втелявам - ако някой умре - какво ще стане с имотите - и аз, и той - имаме наследствени къщи. Живот и здраве - да имаме и наша лична и обща. Пожелавам на всички от темата - такова семейно щастие. И силно вярвам - че дори да имаш в шкафа - едно брачно - пак така щях да се чувствам. Това ми е достатъчно   Laughing

П.П. нищо никога не съм застраховала, кола нямаме.
И още нещо - тоя път Краси е много точна и искрена  Peace

# 953
Да, точно - на мен не ми пука дали като той умре - ще взимам 50-100лв. Вълнува ме моята заплата колко е обаче - за да взимам аз нормална пенсия.

Е, едно време нямаше кой знае каква възможност за подсигуряване с голяма заплата и съответно такава пенсия. Дано да сме живи и здрави ние-децата, за да й помагаме, защото има доста, които са сам сами ( надживели децата си ) и мизерията е неописуема.

# 954
Да, точно - на мен не ми пука дали като той умре - ще взимам 50-100лв. Вълнува ме моята заплата колко е обаче - за да взимам аз нормална пенсия.

Е, едно време нямаше кой знае каква възможност за подсигуряване с голяма заплата и съответно такава пенсия. Дано да сме живи и здрави ние-децата, за да й помагаме, защото има доста, които са сам сами ( надживели децата си ) и мизерията е неописуема.

Знам - и аз гледам баба  Peace

# 955
  • София
Малко с риск съвсем да разлая кучетата, ама да си кажа! Интересно, защо все пак, богатите и известни хора, дори царските особи, гледат да се оженят съвсем официално! Нали и за тях любовта е все силна, защо им е да се подписват? Например, за какво бяха тези кралски сватби през последната година, още повече, че някои от двойките вече години живееха заедно? Нали тази Кейт и Уйлям мнооого се обичат, толкова ли са тестогръди, че да се женят? За какво им е този подпис?
Ами, нещата са ясни - омъжената жена (че и жененият мъж) има по-висок статус в обществото от неомъжената, но живееща в съжителство. Към омъжената жена отношението е като към омъжена, а към съжителстващата е като към почти свободна.

# 956
Малко с риск съвсем да разлая кучетата, ама да си кажа! Интересно, защо все пак, богатите и известни хора, дори царските особи, гледат да се оженят съвсем официално! Нали и за тях любовта е все силна, защо им е да се подписват? Например, за какво бяха тези кралски сватби през последната година, още повече, че някои от двойките вече години живееха заедно? Нали тази Кейт и Уйлям мнооого се обичат, толкова ли са тестогръди, че да се женят? За какво им е този подпис?
Ами, нещата са ясни - омъжената жена (че и жененият мъж) има по-висок статус в обществото от неомъжената, но живееща в съжителство. Към омъжената жена отношението е като към омъжена, а към съжителстващата е като към почти свободна.
Ами,защотот е така-преди за 3 години живеене заедно бях само приятелката на П., а сега съм негова съпруга и не само мястото ,отговорността ,но и отношението към мен се различава.
Да не говорим за статута пък!

# 957
Andariel - моля ти се, не бъркай Английския двор с твоя дом  Peace
А статуса - това вече е в твоята глава. Аз досега такива негативни мнения относно моя начин на живот - в реалния живот - просто не съм срещала. Днес хората проявяват наистина уважение към чуждия избор, само във форума - е обратното  Wink

# 958

А ваксини на детето слагаш ли, или и там както дойде...  Thinking

# 959

А ваксини на детето слагаш ли, или и там както дойде...  Thinking

Joy
Защо сега намеси медицината? Къде е връзката здравето на детето с това дали с тата му сме подписали?
Слагам - да, защото вярвам на лекарите, назад го казах - ако нещо здравословно се случи - пак на тях ще вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт