Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 502
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 410
Извинявай ,ама за мен е супер цинична ситуацията:Мъжът ,когото уж обичаш ,готова си да му родиш дете, ти предлага сърцето ,живота си и всичко свое,а ти седиш и мозъкът ти щрака....Ааа,ама как да се оженя за него?!Ами имотите ми?Ами ако се разведем....
За някои може и да е нормален подобен начин на мислене.
Аз обаче не го свързвам с понятия като любов,семейство,деца.
По-скоро лъха на ужасно сметкаджийство:Моето си е мое,твоето-общо!

И да знаеш, че е много хубаво някой да ти предложи и всичко свое, освен сърцето си, пробемът настъпва, ако ти предложи сърцето и ръката си, обаче своето си го запази.
Аз нещо различно ли написах?    Laughing
Нали това казвам,като ми предлага брак,ми предлага всичко:и сърцето си ,и живота си ,и всичко свое.

Противничките на брака написаха ,че не желаят да се женят ,защото не искат другия да се възползва от всичко тяхно.т.е. искат тяхното да си остане тяхно.....пък като се оженят,пък като родят,пък като се разведат,пък мъжа като се ожени пак,пък като му се родят други деца....та ще им вземат скъпоценните имоти....
То май никой още не им предложил ,те направо си направиха разбивка на живота чак до гроб.    Mr. Green
То бива ,бива сметки и далновидност,ама да седна да живея с "Ако"  цял живот....

По тяхната логика не трябва и да излизам от къщи,щото ...Ако ми падне тухла на главата?
Ако ме блъсне кола?
Ако ме нападнат?
Ако.......?
Приемам подобно сметкаджийство ,пресметливост ,далновидност в сферата на бизнеса ,но не и в личните отношения.Там би трябвало да действат други приоритети.
За мен!

Само че това бяха доводите на бракуваните  Laughing
Онези, другите - казваха, че не им пука особено от тия в ъпроси с жилища и коми...

# 1 411
Абе, зависи какво и какъв опит имаш...
Не ми е чудно никак, когато някой подписва предбрачен договор.
Както и да си влюбен и каквото и да мислиш, сигурно има ситуации, които водят до подписването на разни предварителни споразумения.
Всякакви хора има, не може да познаваш някого дотолкова, доколкото познаваш самия себе си.

# 1 412
Абе, зависи какво и какъв опит имаш...
Не ми е чудно никак, когато някой подписва предбрачен договор.
Както и да си влюбен и каквото и да мислиш, сигурно има ситуации, които водят до подписването на разни предварителни споразумения.
Всякакви хора има, не може да познаваш някого дотолкова, доколкото познаваш самия себе си.

Подкрепям!
Необходимост и застраховка го наричат ,нали?Simple Smile

# 1 413
  • Кърджали
Хипотетична ситуация….
Заедно сте, омъжени сте щастливо, или не сте, все тая…
Един прекрасен ден някой от родителите на мъжа ви, се разболява. От начало се смята, че не е нещо сериозно, в последствие се оказва баш сериозно. Мъжа ви ви моли да заминете при тях, за да поемете грижата за болния родител. Само, че има следната уловка. Родителите му живеят на село в някоя от планинските области, селото е изолирано, наблизо няма никакви съвременни удобства.Това дори автобус там не знаят какво е, хипермаркети, молове, просто са фантазия от бъдещето. И Вие трябва да се преселите там за неопределено време с децата си.Може да е за месец, може и за година…. А после, ако поиска да останете там за още известно време, докато другият му родител се съвземе от ситуацията…
Казвам, че ситуацията е хипотетична…. Но бихте ли прежалили собственото си удобство, за да бъдете в помощ на семейството на обичния ви съпруг?
Просто ми хрумна сега…

# 1 414
Никога! Не мога да си представя мъжът ми да поиска от мен такова, а дори и близко на това нещо #Crazy Що за абсурд, тръпки ме побиха направо Whistling

# 1 415
Бях в такава ситуация,съвсем нехипотетична.
Майка ми се разболя от рак.Беше при мен....просто там не можеше да се лекува.
Като си отиде от тоя свят/светла й памет/ и баща ми дойде насам.
Не виждам защо ние трябва да се местим вдън земя,като е по-лесно и за предпочитане възрастните хора да дойдат там, където има адекватна медицинска помощ.

# 1 416
  • Кърджали
Е, аз пък питам дали вие бихте отишли?Ако болестта е нелечима, и единственото желание на сина им, е чисто и просто родителя му да си е в собствения му дом... И нарочно натъртвам на неговите родители, защото знам, че всяка би направила всичко за нейните си родители, обаче за родителите на мъжа си....

# 1 417
  • София
Нали това казвам,като ми предлага брак,ми предлага всичко:и сърцето си ,и живота си ,и всичко свое.
Това добре, а ако ти предложи само ръката и сърцето си, питам аз какво става.
А своето си остане свое, без да го споделя с теб.
Или с течение на годините съвместен живот граденото уж заедно се оказва юридически не общо, а свое.

# 1 418
На това не мога да отговоря,свекърите живеят с същия град.
Но ,чисто хипотетично,понеже моят мъж би отишъл накрай света заради мен и родителите ми /доказал го е/,може би и аз бих направила същото.

# 1 419
Или с течение на годините съвместен живот граденото уж заедно се оказва юридически не общо, а свое.
Не знам,не съм изпадала в ситуация подобна.....    Grinning

# 1 420
Aлекcандрa - при този казус - няма място подписа. Морален е въпросът просто.
Да гледаш възрастен човек е много тежко. И не всеки има в дома си още една свободна стая, та да го настани там.
Пък да отида накрая на света - не, не бих. Дали моят ще го поиска от мен - мисля, че не, защото у нас има едно такова схващане - твоите родители са си твои, моите - мои, тоест най-вероятно той самия би измислил как да ги гледа...

# 1 421
Е, аз пък питам дали вие бихте отишли?Ако болестта е нелечима, и единственото желание на сина им, е чисто и просто родителя му да си е в собствения му дом... И нарочно натъртвам на неговите родители, защото знам, че всяка би направила всичко за нейните си родители, обаче за родителите на мъжа си....

хипотетичната ти ситуация леко издиша, защото дори и при нелечими ситуации, децата правят всичко възможно ДА ИЗДЪРПАТ родителите си в града, да ги лекуват, а не да стоят по чукарите планински. И, да, бих направила каквото е нужно, правя го и сега, когато си е жива и здрава, но под други форми.

Яяяяя, Вилико е на работа, здравей Вилииии, изпи ли кафето ? Laughing

# 1 422
  • София
Аз нещо различно ли написах?    Laughing
Не знам,не съм изпадала в ситуация подобна.....    Grinning

Ами, оказва се, че много хора изобщо не знаят, че са в подобна ситуация,  Красимира.
В най-буквалния смисъл на думата. Мислят си, че автоматично със сватбата стават едно цяло с любимия и до там. После любимия прави фирма, примерно, започва да я разработва, придобивките нарастват, всичко е наред и в един хубав ден -щрак, любимата внезапно разбира, че фирмата не влиза в СИО и любимият по живо по здраво си взима цялото семейно имане и тя остава с пръст в уста, деца и мили спомени. Съвсем примерно.
Но да, тя е роматичка, ще кажеш ти. Не е гадна материалистка, която вместо да се отдаде на любовта и розовите облаци, щрака с мозък. Защо пък и е да щрака с мозък, мозъкът няма място в любовта и романтиката и розовите облаци.
Не на мозъка, казваш ти, твърдо да, казвам аз.
Коя е права от нас двете, в житейската концепция, животът доказва, не аз.

# 1 423
И сега, Ази, ше получиш отговор, че пичът НЕ я е обичал, жената де.

Краси има една торба готови отговори в палитрата черно-бяло. Laughing

# 1 424

хипотетичната ти ситуация леко издиша, защото дори и при нелечими ситуации, децата правят всичко възможно ДА ИЗДЪРПАТ родителите си в града, да ги лекуват, а не да стоят по чукарите планински. И, да, бих направила каквото е нужно, правя го и сега, когато си е жива и здрава, но под други форми.
Яяяяя, Вилико е на работа, здравей Вилииии, изпи ли кафето ? Laughing
Личи си кои не са обвързани:)
Това моето си е мое,вашите са си ваша грижа е за морално и законово необвързаните май.
Говорили сме с мъжа ми и знам ,че родителите му ще се гледат от нас ,та ми е ясно,че на края на света няма да ида,но в Пловдив ще сме или ще ги изтеглим в София при нас.
Ако нямаме възможност за 24 часова грижа както те сега се грижат за баба му ,защото не работят,ще си наемем жена, която да се грижи за тях (мед.сестра) у дома им за да се чувстват добре и когато се върнем от работа да сме сигурни,че ще са добре.
Никак не е хипотетично това което пиша ,а реална ситуация и много разговори по темата:)
Това няма да е толкова добре рехгламентирано ако само си живеехме заедно:)Simple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт