СЕПТЕМВРИ - тема 33 - Коледна

• 26 069
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ами карах я Кати да се прави, че суче...ама тя се хили като кифла и ми обяснява, че е голяма...Кърмещи около мен няма...Ще се пробвам пак с Кати...щото и днеска гърдата ми е натежала, явно добре си е поцоквал...и ем ме е яд, ем незнам какво да правя, защото го виждам, че иска, а и се прави на по-голям покрай сестра си...

# 331
 Сигурно не си привърженик, ама да изцедиш малко, колкото да облекчиш гърдата и да дадеш с шише  newsm78

# 332
Добро утро!
Тихичко да се похваля, че Преслав вече е добре. От вчера не съм го чувала да кашли. Иначе в понеделник ни изписаха зинат за опашка на лечението. Ще го давам до петък и се надявам скоро да не чувам за никакви лекарства. Много се наплаших и само истерясвам като слушам за този бум на хепатит в югоизточна България, както и за предстоящата грипна епидемия. В четвъртък пак ни вика педката, но като виждам, че детето е добре, смятам да му спестя срещата с една камара кихащи и кашлящи по коридорите на поликлиниката.
За кърменето-аз съм по-скоро от групата на майките с пристрастени кърмачета. На моменти ми писва, но и мен ме крепи мисълта, че няма нищо вечно и сигурно след време ще се сещам с умиление за този период. А и няма как да пренебрегна факта, че сукането е прекрасно успокоително-това ни беше спасението след всяка инжекция. Когато е неразположен много често отказва друга храна, но кърма-никога.
На нас от детската кухня от днес ни връщат пак бурканите-бяхме с пластмасови кутии. Общината нямала пари и пак ще дрънчим с амбалажа.

# 333
  • София
Ами аз цедих, колкото да облекча...немога да цедя количества, защото гърдата не е свикнала на тази стиумулация...С Кати цедях доста по-дълго време и там нямах проблеми...с количеството, но тук отдавна имам проблеми...дори още в началото като беше само на кърма, ми трябваше цял ден да цедя за да оставя необходимото количество...Карай...да не ви занимавам повече, но определено ми се искаше да кърмя повече, защото трето дете няма да имам...и някакси ми е тъпо...

# 334
  • До хладилника, който обичам
Ами карах я Кати да се прави, че суче...ама тя се хили като кифла и ми обяснява, че е голяма...Кърмещи около мен няма...Ще се пробвам пак с Кати...щото и днеска гърдата ми е натежала, явно добре си е поцоквал...и ем ме е яд, ем незнам какво да правя, защото го виждам, че иска, а и се прави на по-голям покрай сестра си...

Не знам в кой квартал живееш, но ето идея:

Неформални кърмачески срещи

Тема: „Следпразнично пристягане на коланите – кърмене и хранене, спорт и отслабване, почивка и добро настроение”
Кога: 09 януари 2011, неделя, 11:00 часа
Къде: гр. София, “Made in Home”, ул. “Ангел Кънчев” № 30А
*
Тема: всичко за бебеносене, кърмене, приспиване в слинг, както и зимна ЛЛЛ модна серия с участието на Шоши и Шаманката
Кога: 16 януари 2011, събота, 11:00 часа
Къде: гр. София, "Тук-таме", ул. Гео Милев 22

на тези срещи обичайно има изобилно количество кърмещи майки Simple Smile

# 335
  • sofia
Привет!
 d34, радвам се , че мънинкия е по-добре!
Бррр, ама навън е адски студ. Има и един такъв противен вятър...
Май няма с какво да ви се похваля-оплача, а да се изфукам, че ще си имам по-късно приятелка, с която традиционно се събираме на биричка. Та понеже е зима, ще е тъмна. Но ще се навъртам наоколо, таще ви хвърлям по око-две!

# 336
Ууу, Кришка завидях ти не лекинко, а многинко.... Hug

Дебелият Боб спи, баткото гледа филмче някакво, а аз ще се ровя из сайтовете да видим какво има за купуване....

# 337
Здравейте и за много години!
Аз едва днес намерих време да седна да пиша. Иначе прочетох последните странички, да се информирам  Mr. Green
Новата година я посрещнахме добре, доволно яли и пили, добре ми се отразиха 3 дни без деца, няма какво да лъжа...
Александър вече тръгна на ясла, сутрин яко реве, но няма начин, ще свикне. Засега не е оставал да спи там, от другата седмица. Е, спи по малко преди обяд, но не като вкъщи по 2 часа  Mr. Green Днес, например, не беше спал и само дето не климна на рамото ми докато се приберем. От вратата - в кревата, отнесе за секунди  Mr. Green Сега ще видим кога ще стане и какво ще го правя до довечера...
Дано болничките да се оправят по-бързо, а на Габи категорично му забранявам вече да хърка/свирка и прочие!
Мая, няма ли покрай вас други дечица? Защо да е десоциализиран Валери? Или не иска да си играе с тях? Дано да е само период и да отмине  Hug
Кришка, наздраве! Ние вчера се разбрахме тука с две-три майки от ДГ в събота да оставим децата на татковците и да излезем по женски. Ей, на какви дребни неща се радвам вече....

# 338
Неформални кърмачески срещи

Тема: „Следпразнично пристягане на коланите – кърмене и хранене, спорт и отслабване, почивка и добро настроение”
Кога: 09 януари 2011, неделя, 11:00 часа
Къде: гр. София, “Made in Home”, ул. “Ангел Кънчев” № 30А

Охоооо Made in Home ми е любимо място, направено от мои приятели. Мислех, че срещите на "Кърмачките" там са някакви такива частни и ми е било неудобно да отида, но ако не сме на ски в неделя, непременно ще посетя Wink

# 339
И Ади се опитва да се отбие, но от АМ. Mr. Green Вечерната доза вече я пропускаме. Ако случайно го насиля да изпие малко обикновено ми го връща под формата на фонтан и вече не настоявам. Но така минаваме само на 4 хранения и ми се струват малко, макар да не проявява никакви признаци на глад и да спи непробудно нощем.
Тази година не ми тръгва на добре. Още на 1ян. развозвах една бабка по дежурни зъболекарски кабинети. Снощи правиха операция с пълна упойка на дъщеря ми в Пирогов - на огромен цирей на крака. Всичко мина успешно, дават антибиотици и до петък ще я изпишат. Беше ми много мъчно да я гледам как плаче излизайки от упойката. Обади се на бабите , дядовците, баща си да им каже, че много ги обича през сълзи.. След туй като се прибрах 2 часа не можах да заспя - явно от вълнението. Абе детето си е дете,  дори и на 100г. да е  му трепериш.
 Айде тази година децата ни да са здрави, а всички останали дребни проблемчета ще ги посрещаме с усмивка!  Praynig

# 340
# 341
Щях да напиша нещо за възрастта, до която се надявам девойката да се е отказала от сученето, но си прехапвам езика. Бях категорична, че до 1 година ще кърмя, но ей ме на. И ставите ме болят вече и кг не качвам.

Есим, цялото зло зад гърба ви да е Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 21:43 от Niki1

# 342
  • София
Бу мерси...къщата "Тук-таме" ми е близко...но не се бях сетила, че там се организират срещи...
d34 браво на Преслав...
Кришка добре ме подсети за тъмната бира и аз обичам... Grinning
есим Hug гадно, да минава бързо и дано сте нацелили верния антибиотик...Имала съм подобен проблем, но не с цирей, а стафилококова инфекция....такава дупка в крака ми беше заработил златистия стафилокок, чееее имам огромен белег...Дано са ви пуснали микробиология...
Niki1 аз с Кати така се заричах, да изкарам 6 месеца, 1 година пък ги докарах до 2, така че не се заричай...И ако не бях забременяла и нямах зацапване, кой знаеше до кога щях да я кърмя...

# 343
Здравейтееее:)
Днес ни изписаха  Flutter.Влизам да ви покажа Тея и да ви разкажа накрадко за раждането.
В 5:30 на 3.01 ми започнаха контракции на 4 мин. В 6 ми се пукнаха водите. За щастие горе и не изтекоха много. В 8:17 както знаете се роди Тея. Не са ме проверявали за разкритие, не ми сложиха и абокат. Бързо,леко и много готино раждане. Препоръчвам на родилите веднъж нормално, задължително да родят втори път- въобще не го усетих това раждане Simple Smile

# 344
  • sofia
Ех, че било хубаво да си поговориш с приятелка, която няма бебе за което да приказва, на теми различни от обичайните за мен напоследък! Мда...Колко ми липсват подобни развлечения...
  Бебешондел , Тея е върха!!! Да я нацелуваш мнооогооо!

Общи условия

Активация на акаунт