Кухните - 35 тема

• 79 121
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Ral_p, и аз си мислих за нещо такова, но пак ще разделят помещението...не знам дали има оптимален вариант за мен...хем да не мирише, хем да си запазя простора.. Rolling Eyes

Еми всички варианти вече ти ги предложихме...
С аспиратор остава малка миризма
Със стъклени врати затваряш помещението, макар че има варианти  които са без рамки (като тези остъкления които ти показах) и седят много добре.

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 22:19 от Анонимен

# 271
  • Варна
Еми всички варианти вече ти ги преложихме...
...

... и багодаря, за което   bouquet

# 272
  • София
Jorjeta, имай предвид, че такова стъклено преграждане може и да е опасно, особено за по-малки дечица, ако се затича може да не види стъклото и да се спре в него. Дъщеря ми преди време се блъсна у едни приятели в стъклена врата от матирано стъкло, но детето се беше затичало и не я видя. Тя не беше първият случай, имало и пострадали възрастни хора. Тогава собствениците решиха да залепят фолио, което да дава индикации, че пред теб има преграда. Помисли! Все пак не едно модерно жилище е с обединен общ тракт.  Peace   

# 273
Жоржета, едно приятелско семейство в България наскоро имаше аналогичен проблем. Тераса, почти колкото хола, миниатюрна кухничка - преместиха готвенето на терасата. Остъклиха терасата, махнаха прозореца и врата на стената към терасата, оставиха само частта от стената под прозореца и го оформиха като малък барплот. Проблемът с миризмата се реши с много здрав абсорбатор, който "ти изсмуква и парфюма", както приятелката ми казва. Допълнително тя отваря прозорци на терасата като е хубаво времето и нямат проблем с омирисване на хола си.
Дано го обясних разбираемо.

# 274
  • София
Здравейте! И на нас ни предстои да правим кухня. Днес получих двата варианта. Все още се чудя кой ми харесва повече. Ще съм ви благодарна ако дадете мнение  Hug
http://galana.snimka.bg/family/kuhnya.562893
Парола:9999

И аз те съветвам варианта с масичка и столове.Страшно ми хареса идеята за "вградена" масичка.Ние се подлъгахме и си направихме плот със столчета,ето:
http://vladislav2006.multiply.com/photos/album/68/68#photo=1
Оказа се,че никак не са удобни Confused.Хубаво,че имаме място,та сега си търсим маса и столове.

Иначе и аз чакам шкафчета за отгоре и един черен плот-решихме да е от черен гранит.Поне знам,че ще е вечно,предния ми плот окапа отвсякъде.Долните ми шкафове са бели,но още нямат дръжки,чакам майстори...та така,много ме е яд,че не влязох в темата по-рано-толкова неща ми харесаха,а вече сме купили други...направо полудях по батерията за мивка на asjuta Grinning,нищо-другия път Simple Smile.
Кухните ви са страхотни,браво!

Teresa of the Faint Smile -аз те разбрах,защото и при нас е така донякъде/не сме избивали прозорци и стени/.Сложила съм си печката на терасата и готвя там,за да не умирисвам хола,който е свързан с кухнята.ОБАЧЕ зимата е страшен студ и затова с новите шкафове и плот си поръчах и два котлона и силен абсорбатор,има най-различни мощности-водят се по квадратура.

# 275
Galana, ако трябва да избирам от двата модела - първия с малката масичка ми харесва повече, защото тези високи столове ми изглеждат супернеудобни. Но пък в модела с масичката не ми харесва този остър ъгъл, който се е забил в средата на масата  Rolling Eyes Това ли ще ви е основната маса за хранене? Ако мястото позволява, защо не обмислите да обособите трапезария в хола? Маса със столове, където да се храните на по-широкичко и без такива чупки в масата.

Дидито, те си изолираха терасата отвън и отопляват терасата чрез отоплението в хола + една малка тип "духалка" на терасата при нужда през зимата.

# 276
  • Варна
Teresa of the Faint Smile, и това си го мислих, но не ми се стори, че решава проблема с миризмата  Tired
Герката, и ти си права...опасно си е.
Благодаря, момичета...може би ще заложа на хубав аспиратор и отворени прозорци...а ако не съм доволна винаги мога да сложа стъклени врати... Rolling Eyes

# 277
  • Стара Загора
Galana,,лично на мен този вариант с този висок плот и 2 стола не ми допада,по красиво и практично ще е с масичка ,няколко години бяхме с висок плот,и според мен е доста неудобно за сядане .

по-добре е ако имате възможност за отделна трап.маса,или има варианти маса да е допряна до стената ,нещо подобно на това ,точно сега не мога да намеря подходяща снимка
http://img46.imageshack.us/i/rain11.jpg/

# 278
  • София
Teresa of the Faint Smile, и това си го мислих, но не ми се стори, че решава проблема с миризмата  Tired
Герката, и ти си права...опасно си е.
Благодаря, момичета...може би ще заложа на хубав аспиратор и отворени прозорци...а ако не съм доволна винаги мога да сложа стъклени врати... Rolling Eyes
Нашият хол-кухня е малко под 40кв. и сме с много хубав абсорбатор и смея да твърдя, че не мирише. Забелязала съм, че като е отворена вратата на хола към коридора, понякога миризмата отива каъм другите стаи, ако и те са отворени.
Но вече я затварям, като готвя, открехвам леко прозореца, пускам абсорбатора и не мирише.
Ако не отворя, започва да смуче от канала на мивката.
При тебе по-скоро проблем би възникнал с мощността на абсорбатора. Защото ще ти е необходим около 1200-1400м3. Моят беше 900 или 1000, забравих. Незнам предлагат ли се толкова мощни  newsm78, като се абстрахирам от цената, която също няма да е ниска.
Ако решиш да го преграгиш би могла да го съобразиш със стила на ьилището.

# 279
  • Русе
Галана, аз от цялата работа не разбрах ще имате ли отделна маса за хранене или това ще се ползва основно. Защото мисля, че от това зависи до голяма степен кой вариант би избрала. Ако ще я ползвате често за хранене, наистина по-добре да е с ниската масичка, а ако е просто някой да приседне да си говори с теб, примерно, да пие кафе, по-добре с бар-столчетата, ще заемат по-малко място. А столчетата евентуално, може би не точно тези, както някой бе споменал, мисля, че ще се спъва човек Simple Smile.

# 280
  • Пловдив
Аз пък ще помоля за по някой коментар тук  Mr. Green http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=556079.msg17462227#msg17462227  Blush

# 281
Галана, аз от цялата работа не разбрах ще имате ли отделна маса за хранене или това ще се ползва основно. Защото мисля, че от това зависи до голяма степен кой вариант би избрала. Ако ще я ползвате често за хранене, наистина по-добре да е с ниската масичка, а ако е просто някой да приседне да си говори с теб, примерно, да пие кафе, по-добре с бар-столчетата, ще заемат по-малко място. А столчетата евентуално, може би не точно тези, както някой бе споменал, мисля, че ще се спъва човек Simple Smile.

Не ще имаме отделно трапезарна маса в хола. Тази мъничката в кухнята ще се ползва евентуално за закуска или за кафе с цигара  Laughing Аз пък много ги харесах тези столчета Heart Eyes Те не са толкова големи Wink

# 282
galana_s ,
на мен много ми допада стила ти - има ли вариант да разгледам всички албумчета с направено и проектирано по къщата ви?  Embarassed

# 283
  • Русе
Ами щом си ги харесала, значи избора мисля, че е предрешен  Peace.

# 284
  • Тракийка в Софийското равно поле....
galana_s ,
на мен много ми допада стила ти - има ли вариант да разгледам всички албумчета с направено и проектирано по къщата ви?  Embarassed
Peace Blush и аз

Общи условия

Активация на акаунт