Кухните - 35 тема

• 79 105
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Цъфка,
Не слагай ъглова мивка.Имаш достатъчно място за обикновена.На мен почти ми се налагаше да сложа ъглова,но поради всичко което прочетох против тях в разни сайтове и форуми, измислих друг вариант-може би не така ефектен.
Главния недостатък,който изтъкват е,че плотът,от какъвто и да е материал,се снажда точно под мивката.
W, мислих го това, но реших да е в ъгъла понеже ъгловите шкафове са най-неизполваемите, както и тези на мивката и затова реших да комбинирам двата в един. Но наистина ме притеснява снаждането от двете страни на мивката, дано да го направят добре от фирмата, пък и нищо не е вечно, със сигурност ще има нещо което да се скапе преди това Wink

# 181
  • София
Аз искам да попитам възможно ли е изобщо да се намери кухненска мивка за вграждане ПОД плот ДО 300лв.? Blush

едит: И да питам възможно ли е да се вгради абсорбатор в хоризонтален шкаф по-широк от 60см, например 80см, но абсорбаторът да си е по тесен (60)? Не искам вертикален шкаф само заради него...не сикам и да е невграден..
  Ето една - http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=14867
  Моята е 50 на 40 и 20 дълбока от същата серия.

# 182
  • София
Аз искам да попитам възможно ли е изобщо да се намери кухненска мивка за вграждане ПОД плот ДО 300лв.? Blush
Да, на Тека облата от алпака или нещо подобно - около 150-200лв.
От тук е моята, малко над 300лв. http://www.sintor.net/products.php?catID=1&prodID=41&seriaID=57

Цъфка,
Не слагай ъглова мивка.Имаш достатъчно място за обикновена.На мен почти ми се налагаше да сложа ъглова,но поради всичко което прочетох против тях в разни сайтове и форуми, измислих друг вариант-може би не така ефектен.
Главния недостатък,който изтъкват е,че плотът,от какъвто и да е материал,се снажда точно под мивката.
W, мислих го това, но реших да е в ъгъла понеже ъгловите шкафове са най-неизполваемите, както и тези на мивката и затова реших да комбинирам двата в един. Но наистина ме притеснява снаждането от двете страни на мивката, дано да го направят добре от фирмата, пък и нищо не е вечно, със сигурност ще има нещо което да се скапе преди това Wink
Не съм съгласна за ъгловия шкаф. Моят е 30/30см и ми събира всички тенджери, купи, миксер, гювеч и куп други неща. И най-важното мислех си, че ще труден за обслужване, но не е !

# 183
  • София
привет на всички!
гледам че сте на вълна проекти на кухни, можете ли да погледнете моя и да кажете ако имате забележки, че вече трябва да я поръчвам.
http://cyfka.multiply.com/photos/photo/4/19
http://cyfka.multiply.com/photos/photo/4/20
http://cyfka.multiply.com/photos/photo/4/18

забележка: съдомиялната е 45см, вдясно от мивката, напълно вградена

Като ти гледам проекта, в мен веднага възниква въпроса защо не си наредиш кухнята на стената с хладилника? Може мивката да ти е преди хладилника. Така спазваш правилото мивка, хладилник, печка. От другата страна според мен и масата ще седи по добре.
Котлоните и фурната най-добре центрирай, защото така е много не удобно.
И помисли за по-голяма миална. Тази е много малка. Моята е за 13 комплекта и ми е малка. А сме 3-ма.

# 184
  • sofia
Aila, geryger, МНОГО благодаря за бързите отговори!!!  bouquet Точно нещо такова търся!

# 185
  • Шумен
Любо, моята печка е така
http://kiva.snimka.bg/other/kuhnq.425697.16806367
Това са снимки на прясно монтирана кухня. Като ми излиза въздуха от вентилатора и ми се навлажнява стената, ама да е мазна не е. По- скоро ми се разду вратичката на шкафчето отстрани и като готвя разчеквам долното чекмедже и бутилковия шкаф.  Laughing

# 186
  • Русе
Любо, моята печка е така
http://kiva.snimka.bg/other/kuhnq.425697.16806367
Това са снимки на прясно монтирана кухня. Като ми излиза въздуха от вентилатора и ми се навлажнява стената, ама да е мазна не е. По- скоро ми се разду вратичката на шкафчето отстрани и като готвя разчеквам долното чекмедже и бутилковия шкаф.  Laughing

На мен много ми харесва така закътана печка и котлони, но зависи какво е разположението на цялата кухня, не винаги е необходимо. Харесват ми и тези американските, които дори изграждат стенички от двете страни на печката, но айде да не мечтая повече Simple Smile.

geryger,  може ли снимка на ъгъла точно и евентуално на вътрешното разпределение. Много се чудя на моята как да бъде ъгъла, ще имам достатъчно място, П -  образна ще е кухнята и ще има два ъгъла. Единият ми е ясен, ще има шкаф, гледащ към хола и трапезарията, но другия  newsm78?

П.П. Видях ти ъгъла, вътре само плоскост ли е или механизъм?

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 18:42 от Meggysan

# 187
П.П. Видях ти ъгъла, вътре само плоскост ли е или механизъм?

И аз се интересувам.

Аз пак са занимавах, доразвих идеята на Любо и пробвах различни варианти.
Като че ли тази подредба най ми харесва, разбира се с ъгловото решение на Любо и вертикално отваряне на горните шкафове, което не мога да направя с моята програма. Заради коментара на Любо продължих плочките и ъглово на печката, но си ги представям само на височина до горния шкаф, няма обаче такава опция в програмата. Котлоните са два, работния плот така е на-голям. Ако приемем, че фурната е 45см, би останало място за едно тесно шкафче до фурната, тук се вижда.
Отварят ми се няколко въпроса: хладилникът е 60 см, има ли възможност да се оползотворят 10см в неговата ниша от 70см?
Какво говори против вграден/телескопичен аспиратор (мерак ми е за шкафа над него, дори и да е само 10 см дълбок)?
Все още не си представям как се отваря шкафа под мивката, за да даде достъп до цялата ниша навътре?
Някакви против 45см фурна?

Пробвах и този вариант, за да осъзная че плота се смалява до минимум така и се отказах.

# 188
  • София
Само плоскост е – един рафт.
Много мислих дали да не сложа механизъм, но устаноих, че няма да мога да използвам цялото пространство. И ще ми дрънчи. Цената не я коментирам, като фактор.
Утре ще снимам как съм го напълнила.
И аз имах притеснения къде ще побера всичко, но този шкаф надмина очакванията ми.

# 189
  • Русе
Само плоскост е – един рафт.
Много мислих дали да не сложа механизъм, но устаноих, че няма да мога да използвам цялото пространство. И ще ми дрънчи. Цената не я коментирам, като фактор.
Утре ще снимам как съм го напълнила.
И аз имах притеснения къде ще побера всичко, но този шкаф надмина очакванията ми.

OК, мерси, вярно, че събира много един такъв шкаф, но просто самото навиране направо ме побърква. Сега даже в обикновените шкафове, като съм сложила нещо навътре и много се нервирам, че трябва да извадя половината неща,за да взема нещо отзад. Затова в новата кухня, живот и здраве, всичко ще е с чекмеджета.

Аз пак са занимавах, доразвих идеята на Любо и пробвах различни варианти.
Като че ли тази подредба най ми харесва, разбира се с ъгловото решение на Любо и вертикално отваряне на горните шкафове, което не мога да направя с моята програма. Заради коментара на Любо продължих плочките и ъглово на печката, но си ги представям само на височина до горния шкаф, няма обаче такава опция в програмата. Котлоните са два, работния плот така е на-голям.

И на мен май този вариант най-много ми харесва.

# 190
  • София
OК, мерси, вярно, че събира много един такъв шкаф, но просто самото навиране направо ме побърква. Сега даже в обикновените шкафове, като съм сложила нещо навътре и много се нервирам, че трябва да извадя половината неща,за да взема нещо отзад. Затова в новата кухня, живот и здраве, всичко ще е с чекмеджета.
Има и такива чекмеджета http://www.blum.com/popup/slideshow/tandembox/applications_bg.ph … g=bg&pmod=slm
Втората снимка.
В интерес на истината не вадя всичко, като ми трябва нещо от зад. Повдигам го и го вадя. Въпрос на навик.

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 22:34 от geryger

# 191
D ana, щях да коментирам първите ти проекти за абсорбатора да е вграден, но ти си го избрала сама Simple Smile В шкафа покрай комина ми се събират подправките и бурканите със сол, ориз, брашно и т.н. Доста добре се използва мястото. Комина ти, поне според мен, е по-добре да е облицован, за да не бие на очи. Много хубави идеи са ти дали, аз да добавя, че щом няма врата още, защо вместо да я местиш, не я направиш плъзгаща се newsm78 Тогава ще имаш място за масичка там (поне така мисля).

Фурната ми е на ъгъл към шкафове и да, от изпаренията се омазняват. Бърша ги и е ок. Стената е по-добре да е с плочки или облицована.

# 192
от къде се купуват тези блум аксесоари? много готини изглеждат Simple Smile  Аз искам долните ми шкафове да са от тези дълбоките, където се издърпват, а не обикновено шкафче с вратички и рафтове, но се чудя дали това не оскъпява кухнята допълнително при поръчка Thinking

# 193
  • Русе
geryger, офф, този много скъп Simple Smile, иначе супер, но мисля, че с някой от механизмите ще го направя, ще видим.

Dai4eto, в мебелните фирми ги има, те работят с определени марки. И, ДА, оскъпява и то сериозно, особено тези на Блум. Естествено има и по-евтини турски, китайски и т.н. механизми. Аз сигурно няма да сложа от най-скъпите, надявам се, че ще намеря и по-евтини с добро качество, а да се надявам,че няма да съжалявам след това.

# 194
Много хубави идеи са ти дали, аз да добавя, че щом няма врата още, защо вместо да я местиш, не я направиш плъзгаща се newsm78 Тогава ще имаш място за масичка там (поне така мисля).

Мерси, Таня, ти си на дъното.  Wink
Ами врата никога не е имало и май не искам и да има. То е просто един свод, който в момента е в единия ъгъл и който се надявам, че може лесно да се измести в името на масичка. Столовете и сега са сгъваеми и даже се примъкват и отмъкват от друга стая, за да не пречат.

Общи условия

Активация на акаунт