Кухните - 35 тема

• 79 175
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
И последен въпрос... колко са ви високи цоклите под долния ред шкафове? Като гледам нови кухни и се втрещих от тея високи цокли. Във фирмата работели с 12см, но щели да почват да слагат 14см. За мен това изглежда супер грозно, а и все пак не си купувам цокъл, а кухня... Как е при вас положението и от какъв материал е цокъла?
10 см., от ПДЧ е.

# 376
Така, проекта пак беше тотално променен, по-късно ще сложа снимки. А това ПДЧ за цокъл ще издържи ли на миенето и мокрото около мивката. Да не цъфне като майска роза след някой месец. Гледам по сайтовете, че има и ПВЦ цокъл.. и алуминиев. Но явно повечето фирми не са и чували...

# 377
Така, проекта пак беше тотално променен, по-късно ще сложа снимки. А това ПДЧ за цокъл ще издържи ли на миенето и мокрото около мивката. Да не цъфне като майска роза след някой месец. Гледам по сайтовете, че има и ПВЦ цокъл.. и алуминиев. Но явно повечето фирми не са и чували...

Не само че са чували фирмите за алуминиев и пвц цокъл, а даже ги и използват.За да ти предложат обаче, проектът се изготвя от тяхна страна и би трябвало след това проектантът да ти го предложи като опция понеже той се води за допълнителна екстра.
Така като гледам проектът който си качила, визията на кухнята позволява такъв да се използва и според мен ефектът от него ще е положителен.
Не мисли за ПВЦ цокъл, бели се фолиото а и цената между двата е горе доло еднаква.

# 378
За цоклите добре, че попитах иначе никой нищо не ти казва. Казаха, че имат алуминиеви цокли, но 15см. А проекта го дават чак ако се сключи договор, затова седнах и си направих същия като този, който ми показаха на компютъра им. Не е чак толкова сложно да запомниш широчината на 10-15 вратички Simple Smile
След промените ще изглежда нещо такова:

А тези ПДЧ цокли издържат ли на влага?

# 379
Зле е работата.
1. Защо такова огромно разстояние в нишата за хладилника?
2. Симетрия може да няма, но трябва да се спазват вертикалите поне, за да не изглеждат хаотични шкафовете както е в случая.
3. Този шкаф от ляво на фурната на чертежа и на 3д-то не е еднакъв. На чертежите изглежда в дясно от комина, а на картинката пред него.Кое е вярното? В тази част има нещо сбъркано и в горните шкафове.
Микровълновата там  не е много удобно. Да няма заляти с гореща супа...

# 380
  • sofia
Аз много се чудя за цветовете-харесвам белите кухни принципно. Решила съм,че горните шкафове ще са бели, но за долните ми е много трудно. Харесвам вариант с лилаво, сиво или дървесно. Или отново бяло...Не искам да се натрапва кухнята, но искам да има характер. Някакви препоръки? Константите са - шоколадов паркет навсякъде (хол+бокс), стенна холна композиция в бяло и сиво лак, пясъчен диван (клони към сиво,а не към жълто). Кухнята също ще е лак - и долу, и горе и това е. Представям си я изцяло бяла с дървесен плот и някакви ярки "pop" столове (ще има широк плот за хранене) - лилави,зелени,прозрачни, за "цвят". И все пак ме е страх да не седи белезникаво.. Rolling Eyes.

# 381
А тези ПДЧ цокли издържат ли на влага?
Ама какво те е затресла тази влага? Няма с маркуч да миеш...   Peace

# 382
Не, ПДЧ цоклите не издържат на влага.  Като миеш с парцала постепенно ПДЧ-то на цокъла се раздува. Може обаче да се сложи силиконова лента за цокъл и тогава няма проблем.

# 383
харесах си един смесител, който адски ще подхожда на избраната  от мен мивка, но се чудя дали ще ми удобен, че ръкохватката му е нагоре?  newsm78 или в крайна сметка всичко е въпрос на навик. И още нещо - мислите ли, че при височина 23см ще пръска много настрани newsm78

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 09:52 от цъфка

# 384
  • Пловдив
Да питам и тук.
От какъв магазин се взимат въздуховоди - от правоъгълните за аспиратор? Трябват ми Г-образни сгъвки, но по късата страна.
Проблема е, че там, където трябва да влезне тръбата на аспиратора в стената на шкафа, се намира кутията на авентоса. И единствения начин е да мине зад кутията, но трябва да е изправена тръбата.
Иначе... авентоса ще трябва да го заменим с обикновен амортисьор. Confused Rolling Eyes

# 385
dwrbudr, не знам колко ще са ти високи горните шкафове, но предвиди някъде място да събереш изправени чаши за вино, че при височина 80 см това е проблем.
Аз бих преместила мивката  до миялната, но отцедника да е наляво че да не губиш от плот и това шкафче да е за бутилки, а двете малки шкафчета до фурната бих ги махнала и бих сложила шкаф със чекмеджета, но така че да е със същата големина като другия такъв. така този шкаф 6те ти стане сигурно някаде кум 60см и няма да се притесняваш дали ще издържи тежестта. А от там нататък ще измислиш горните шкафове да следват линията на долните, както ти е казала Миоки. Прати ми ако искаш проекта на лични (файла от Алното), да го разцъкам и аз

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 11:09 от цъфка

# 386
Да питам и тук.
От какъв магазин се взимат въздуховоди - от правоъгълните за аспиратор? Трябват ми Г-образни сгъвки, но по късата страна.

http://www.tekastill.com/Vazduhovodi.html
ПЛОВДИВ   

Магазин "ТЕКА" ООД
ул. "Константин Величков" 2
тел./факс: 032/65 51 36

# 387

Ние съчетахме плота от технически камък с гръб от плочки. Доста време ми отне да намеря почти същия цвят, но финално стана много добре. Ето тук общо взето се вижда http://asjuta.snimka.bg/daily/kuhnya.562910.22038024
За разликата в цената няма да говоря.... за гърба ни искаха 2200лв, плочките по-малко към 300лв с поставянето.

asjuta
, много ми харесва кухнята! Би ли споделила какви точно са цветовете на горните и долните шкафове?

# 388
Момичета меламина като синоним на ПДЧ ли е newsm78 Много се чудя от какво да бъде кухнята. МДФ или ПДЧ и какви са плюсовете и минусите на двете.

# 389
  • Ямбол
Момичета, този смесител го пишат, че  е с изтеглящ чучур, но според мен не е, вие как мислите и ако някой го има да сподели мнение

Общи условия

Активация на акаунт