Получаване на подаръците - накуп на Коледа или "разсрочено"

• 3 625
  • 42
  •   1
Отговори
Голяма драма е днес в нашето семейство, а свекървите са ужасна напаст, но да не се отклонявам, а направо на въпроса:

Редно ли е според вас, ако детето има да получава много подаръци от различните баби, да си получи някои от тях предварително на Бъдни вечер?

Бясна съм, защото довечера сме на гости у свекървата и тя иска детето да получи вечерта подаръците от тях под тяхната елха, под предтекста, че били много и ако ги получи накуп на Коледа (утре) няма да им се зарадва.
Горкото дете какво щяло да прави цяла вечер сега да си чака подаръците, затова някое джудже да мине да ги остави по-рано.
Зора е да получи първо нейните подаръци.

Аз от своя страна държа на традицията да си намери подаръците утре сутрин под нашата елха, а след това да ходи да търси другите под елхите на бабите.
Мъжа ми е по средата (демек - разберете се вие двете), а аз съм на ръба на нервна криза.

Очаквам "за" и "против", че дуела тепърва предстои.

# 1
Ти сериозно ли?

# 2
Не си разваляй сега празника. Мисля, че няма какво да направиш, защото ще ходите у тях на Бъдни вечер и освен да ги скриеш или завържеш свекърва си Laughing , няма как да предотвратиш даването на подаръците. За в бъдеще ходете при бабите и дядовците на самата Коледа. така правим ние - всеки си празнува Бъдни вечер вкъщи, на сутринта на Коледа отваряме подаръците вкъщи и след това отиваме на обяд при бабите.  така детето много се радва, защото разбира, че Дядо Коледа е оставил подаръци не само вкъщи, но и при двете баби.

# 3
Спри да празнуваш Коледа, здравето ти е най- важно.

# 4
В четвъртък  се представи училищният Дядо Коледа и австрийският му колега,
следобяд е на ред този,който оставя подаръците при родителите на съпруга ми,
утре сутринта е  ред на "семейния" Дядо Коледа,а на обяд- на този при моите родители,баба ми и семейството на брат ми,
драма на виждам ,децата са щастливи,роднините също,
отдавна тълкувам его-то си по друг начин....,

Усмихната и спокойна вечер,момичета.... 

# 5
Ох, истериите между роднини покрай Коледа ми напомнят драмите при избиране име на детето. Все някакви зли свекърви си налагат мнението и се цупят обидено.
Преди да взема страха на мъжа си, взех страха на свекърите. /Това е в кръга на шегата/. Но така или иначе, за нашите деца и за нашия дом единствено думата имаме съпруга ми и аз. Първо обсъждаме, а после изказваме становището си. Първо трябва с мъжа ти да сте на едно мнение, а след това да известите останалите какво мислите по въпроса и как точно желаете нещата да се случват.
В конкретната ситуация е ясно, че детето ще получи подаръци под елхата на баба си първо. Но не мисля, че това е болка за умиране. Децата обичат винаги и навсякъде да получават подаръци. Едва ли ще му се "развали" празникът.

# 6
колкото повече подаръци - толково по добре.
особено, в нашето семейство, което празнуваме Коледа и на 24 декември и на 6 януари - да има пари за подаръци - пък поводи (демек Коледи ) винаги ще направим

# 7
Не прави нищо! Изчакай докато всички се съберете около масата и 20 мин по-късно започни с хапливи забележки и го доведи до грозен скандал! Съвсем в духа на християнството остави твоя егоизъм да води "веселбата", настоявай всички да се съобразят с желанията ти и им скапИ насторението. Коледа е! Какво може да е по-важно от това да се концентрираш върху няколко играчки и нервна криза?! 

# 8
Изобщо не ме интересува кой кога ще подари подаръците на моите деца. Тези, които са от нас, ще ги намерят утре сутринта под елхата. Като си помисля, че има родители, които едва са заделили някой лев за подаръци, а и такива, при които Дядо Коледа изобщо няма да дойде, подобни терзания ми се струват нелепи.

# 9
Моят син има рожден ден на 17.12 и от една седмица не е спрял да получава подаръци.  За Коледа от моите родители ще си намери подаръка тази вечер под тяхната елха, утре сутринта ще намери нашия подарък под нашата елха. На подаръка на родителите ми ще се радва повече, не само защото ще е първи, а и защото отдавна го иска. Радвам се, че те предложиха да го купят, защото на нас ни идва над финансовите възможности в момента, а и по принцип.

На мен не ми пречи да получава и по-рано подаръци, така или иначе вече идва дядо Коледа в детската градина преди празника.

# 10
Мда, човек като се поуспокои вижда нещата под друг ъгъл, приготовленията около празниците явно са ми изопнали нервите....
Слагам край на темата  Peace

Пожелавам ви весели празници на всички  Hug

# 11
  • София
За да не си друга година бясна на Бъдни вечер си стой у дома. Не ходи на гости. Този празник е семеен, което значи, че трябва да го прекараш у дома. Което в твоя случай е различно от дома на свекърва ти.
Колкото до нервната криза - вероятно причината за нея далеч не са детските подаръци.

# 12
  • Пловдив
Nadia79 ,разбирам че ти е гадно.Но ще трябва да се разберете някак.А пък и като сте на тяхна територия,трудно ще й казваш какво да прави

Ние празнуваме Коледа на 6 януари,свекърите на 24 декември
та щерката започва с техните подаръци първо и така ще е занапред,защото тяхната Коледа е първа-засега не ми е проблем

# 13
Аз пък не се ядосвам за такива неща.Какво по-хубаво от това,че бабите  и дядовците са уважили детето,купили са му подарък,искат да го зарадват,да внесат настроение.
И при нас на Бъдни вечер свекърите дават подаръци на сина ми,майка ми пък му ги дава на Нова година,при сурвакането-не виждам нищо лошо в това.Не смятам,че традицията е нарушена,на Коледа детето намира подарък в нас под елхата от дядо Коледа.
Да си разваляш настроението и да се готвиш за дуел на толкова хубави ,християнски празници,символизиращи хармония,спокойствие,ново начало, и то заради подаръци от близки хора за твоето дете направо е смешно.

# 14
"Колкото повече, толкова повече."  Peace

Общи условия

Активация на акаунт