Получаване на подаръците - накуп на Коледа или "разсрочено"

• 3 623
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • София / Пловдив
С подаръците се почна още седмицата преди Коледа - парти в градината, после в мойта работа...   Crazy
На самата Бъдни вечер подаръци нямаше. Стигат ни емоциите около питки, късметчета и т.н. Пък и с кеф си ляга рано, че няма търпение за следващата сутрин.
Под елхата на 25-ти сутринта намери подаръка, който си беше пожелала в писмото.
Едната баба даде парички, детето само да си избере каквото иска. Другата донесе вчера още един от поръчаните подаръци + малка изненада.

П.П. Сори за офф-а, ама не се сдържах:

Преди да взема страха на мъжа си, взех страха на свекърите. /Това е в кръга на шегата/.

и аз така, то шега, шега, ама нали знаеш  Joy......

Може ли догодина и през нас да наминете за малко?
 Mr. Green

# 31
 В нашето семейство сме за разсроченото даване на подаръци. Така Коледата продължава дългоооо, чак до след Нова година! Децата също харесват така.

# 32
Хахаха, темата определено ме разсмя. )
Каква драма, какво чудо за едни подаръци....)

Дъщеря ми започна да пита и да си чака подаръците 2седмици преди да дойде Коледа.)
Естествено, че изобщо не съм се чудила, и още в 21ч на Бъдни вечер подаръците и бяха под елхата. Много разбира детето от Бъдни вечер, Коледа, подаръците на сутринта и дрън, дрън глупости.
И до сега, както и до НГ ще продължи да получава подаръци почти всеки ден, докато обиколим приятелските деца.

# 33
  • Пловдив
Тази година и ние празнувахме при свекървата и свекъра. Подаръците и от нас и от тях бяха под елхата и всичко мина чудесно до другия ден в който свекървата все пак реши да каже, че тя му е купила единия подарък а другия мама и тати. Синът ми тази година се прости с илюзията за Дядо Коледа, но аз съвсем в коледен дух реших, че няма да си развалям празниците и каквото било било. Нали трябва да си прощаваме, а и те хората като остаряват стават като децата, искат да се похвалят, не може да им се сърди дълго човек  Simple Smile

# 34
А пък моите свекър и свекърва до сега не са купували на децата ми подаръци за Коледа. Така че според мен по-добре на Бъдни вечер, отколкото никога.

# 35
"Разсроченото" подаряване е по-добрия вариант. Детето си избира 1-2 подаръка и зарязва всички останали. При това положение винаги има  обидени, че детето не е харесало "нашия" подарък. Нашето решение е Коледа, Нова година, сурвакане. Така няма обидени баби, дядовци, лели и чичовци.
  За традицията всички подаръци под елхата: тази традиция идва от времето, когато децата са получавали един( с много късмет два) подаръка, и не е имало Нова година, а е била само Коледа. Всяко нещо с времето си.

# 36
  • София
Ох, да ти имам проблемите. Laughing
Радвай се, че имате баби и подаръци за подаряване.
Кога и как, няма значение, щом има желание и щом ще донесе на детето радост.
Нали това е смисълът? Rolling Eyes
В нашето семейство предпочитаме да ги даваме НЕ в рамките на един ден, защото така се пресищат и в крайна сметка не обръщат внимание почти на нищо.
Първият подарък дадохме на 24-ти през деня, после по един на ден, и така до НГ. Crazy На първи получиха последните закъснели подаръци от Дядо Мраз Simple Smile, които е забравил другият Беловлас Старец... Laughing

# 37
Определено не бих се впечатлила от нещо такова, нито ще е повод за драми и сръдни, но при нас няма как да се случи.
На Бъдни вечер винаги сме си у дома, само четиримата. Обикновено децата не дочакват Коледа, така че сутринта си отварят подаръците и това е първото, което правят след събуждане, още с подпухнали от съня очи.
След това отиваме в свекърите на традиционен (и обилен  Laughing) коледен обяд и под тяхната елха също има подаръци, които обаче не са от Дядо Коледа, а от баба и дядо (във всеки случай, тази година стана ясно, че е от тях).
Получават подаръци още от много роднини и приятели, разсрочено, но не по-рано от Коледа. За НГ обикновено имат торбички с лакомства и по-скромни подаръци, ние им ги дадохме предварително, а бабите на 1-ви, преди сурва.

# 38
  • София
Ние сме "улеснени" т.к. дъщеря ми има имен ден на Бъдни вечер и получава Коледните подаръци в навечерието на Коледа. Драма обаче настъпва ако някой пропусне да я поздрави и се сърди, че нашите именни дни са по-специални, защото не били на Бъдни вечер Crazy

# 39
Често казано и аз смятам ,че е по-добре да се разсрочват подаръците. Моето момченце толкова се превъзбужда от всички подаръци накуп, че изобщо не може да им се порадва. Тази година започна да получава подаръците един по един/ просто така се падаха тържествата в моя офис и в неговата детска градина/ още от 20 декември та чак до Новата година. Така всеки ден му беше " Коледа" и успя да им се порадва.

# 40
  • София
Като се замисля, моите като бяха съвсем малки, имаха от всяко семейство по един подарък. Обаче колкото повече порастват, толкова повече бройки има!

# 41
Да ти имам проблемите CrazyПроблемът май не е в подаръците а в отношенията между теб и свекървата Rolling Eyes Какво значение има? При подаръците и децата важи принципа на Мечо Пух: колкото повече, толкова повече. На моя син не му пука къде и кога си отваря подаръците по Коледа - от там е минала шейната на Дядо Коледа, там ги е стоварила. Не асоциира мястото с подарък от съответния човек. Всички са от Дядо Коледа.

# 42
  • София
Да ти имам проблемите CrazyПроблемът май не е в подаръците а в отношенията между теб и свекървата Rolling Eyes Какво значение има? При подаръците и децата важи принципа на Мечо Пух: колкото повече, толкова повече. На моя син не му пука къде и кога си отваря подаръците по Коледа - от там е минала шейната на Дядо Коледа, там ги е стоварила. Не асоциира мястото с подарък от съответния човек. Всички са от Дядо Коледа.

АнджЕк! Peace Crazy Grinning

Общи условия

Активация на акаунт