Получаване на подаръците - накуп на Коледа или "разсрочено"

• 3 624
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Под елхата синът ми намери това, което си беше поръчал от дядо Коледа. Съвсем скромно беше искането му, но за него беше важно. Това е подаръка от мен и от баща му. Останалите подаръци не бяха от името на дядо Коледа и не ги намери под елхата, а си ги получи от роднини вчера вечерта и тази сутрин. На всички се радва.

# 16
  • София
Не съм за, нито против.
Но ние сме на "разсрочено".
Моето дете снощи почти нищо не получи. Mr. Green
Само три шоколадови яйца и един шоколадов Дядо Коледа.
Свеки даде подаръка още миналата седмица.
Вчера детето си хареса едно куче в магазина.
Едва днес поръчах основния подарък, който вероятно ще дойде след Нова Година.
На рождения и ден ще видим какво ще има.
И още хора има да се "отчитат".
Важното е да е весело!

# 17
  • София
Божкеее, да ви имам проблемите!  Crazy
Какво толкова лошо има, че свекървата иска техният Дядо Коледа да мине на Бъдни вечер? Нормално, дай сега, да се разкарва детето пак дотам,че да не скърши хатъра на майка си! Дори е много по-интересно при всяка баба, още от Бъдни вечер, да има подарък.
А аз, ако ви кажа, направо ще умрете от възмущение! При нас Дядо Коледа идва още на Бъдни вечер, и то рано, докато децата са будни и в добро настроение. За нас е същото. И всички подаръци накуп. Ако се планира да ходят при едата баба, там си получават подаръците, иначе им се изпращат при нас и си ги получават още на двайсет и четвърти. За Нова година има по едно малко подаръче за всеки от нас, колкото за идеята.
Като дете най съм мразила да чакам, то тогава празнувахме Нова година, а Коледа беше без подаръци, но така или иначе мразех, когато трябваше да чакам до дванайсет!

# 18
За да не си друга година бясна на Бъдни вечер си стой у дома. Не ходи на гости. Този празник е семеен, което значи, че трябва да го прекараш у дома. Което в твоя случай е различно от дома на свекърва ти.

Да, така правя и аз.
Стоя си с мъжа и детето у дома.
Бъдни вечер, а и Коледа определено не са празници, които да искам да споделя с маминка Grinning.

# 19
И аз ще кажа - да ти имам проблемите  Crazy

У нас винаги дядо Коледа идва да 24-ти вечерта  newsm78 Снощи дойде към 20ч. вечерта, за да не чакат децата и да имат време да им се нарадват и да си поиграят, преди да е станало време за сън.Днес на обяд бяхме на гости на майка ми и там получиха останалите. Не виждам никаква драма в това кога и чий подарък първи ще получи детето. Най-важното е да е щастливо.

# 20
  • Талант на 2012,2013 г.
Ама, че драма... Че какъв е проблемът детето да получи подарък и вечерта и на другият ден? Чак пък и нервна криза за такова нещо... Я дишай по-спокойно... Празници са! Хубави, топли, семейни... Peace

# 21
  • София
Разсрочено разбира се. Вчера и на нас ни се наложи да празнуваме Бъдни вечер със свекърите. Не се учудихме на ранният подарък, а по скоро, че трябваше да бъде образователна игра, а не 3 ДВД-та с анимационни филми. Сега вече не мога да я махна от монитора.
Сутринта си получи втората част подаръци от писмото до Дядо Коледа, първата част получи на коледното тържество в ДГ на 23ти.
А пък следващата седмица ще получи още няколко.
Важното е, да е весело за децата. Кавги не трябва да има.

# 22
Преди да взема страха на мъжа си, взех страха на свекърите. /Това е в кръга на шегата/.

и аз така, то шега, шега, ама нали знаеш  Joy

иначе да, при нас се отваря един подарък на бъдни вечер и то само от децата, един едиствен.
но аз съм различен тип, никога няма да тръгна да се занимавам кой кога иска да си отваря.
така че - не бих имала нищо против.

# 23
Някои казват "ама че драма", но и аз се ядосах снощи. И то най-вече заради това какво съм казала на дъщеря ми и какво се получи.
Значи, една пиятелка няколко пъти ме попита,преди Коледа още, дали искам мъжът и да доиде преоблечен като ДК и да даде подарък на дъщеря ми. Аз отказах категорично. Приятелката ми звъни на 24ти вечерта да пожелае весела коледа, но не казва че мъжа и ще дойде след 30 мин. преоблечен като ДК. Аз през това време обяснявам на дъщеря ми, че като се наспим, утре сутринта ще намерим подарък от ДК и че той ще дойде през ноща, докато всички спим и че няма да го видим. Обаче, ДК звъни на вратата след 30 мин и дава подарък (от приятелката ми). И какво правим сега. Ами нашия подарък? Наложи се да се обяснявам, че дядото ще дойде още един път и през ноща, докато спим....... тъпо....
От друга страна и ние сме подготвили подарък за детето на моята приятелка, и детето ми трябваше да го подари на 26ти, когато ще ни дойдат на гости. И сега какво правим, тяхния подарък подарен, нашия чака 26ти. Нали нашето дете също ще очаква подарък, ако даде подарък на другото за коледа. Та трябваше моя съпруг днес да го занесе на другото дете, за да не стане така че в очите на нашето дете ние даваме подарък, а на нея не се дава. Нали знаете децата.....
Абе, щуротии общо взето, но се ядосах на моята приятелка, след като категорично отказах мъжа и да се прави на ДК. Но от друга страна, моето дете е доволно... то и в градината видя дядото и на друго място също, така чеееее за нея май няма голямо значение, та се опитвам да не се ядосвам за глупости.

# 24
  • Варненска клюкарка
Въпрос към авторката: hahaha
Ти сериозно ли мислиш това , което си написала  ooooh!
Ако разсъждавах като теб, аз трябваше да започна да се тръшкам още на 23.12. когато ДК му даде подаръка в училище(златото е в първи клас)
Моето дете като започне да получава подаръци от 24.12. та отива по някога до 01-02 януари от новата година и съм игурна, че датата никак не го вълнува  Laughing мен също, важното е той да е доволен.
До преди 2 години, когато свекърва ми беше жива и празнувахме у тях бъдни вечер, заедно със семейството на зълва ми, техните два подаръка детето ми получаваше още същата вечер, за да не скучае(както между другото е казала и твоята свекърва) а на мен и през ум не ми е минавало да правя драми от това...

# 25
Не, вече не го мисля - беше моментна истерия покрай приготовленията  Laughing, не случайно написах, че приключвам темата  Peace

Нямаше драма, съгласих се детето да си получи подаръка при свеки и цяла вечер докато бяхме там се забавляваше с хеликоптера, който получи.
Изкарахме без скандали весело и приятно.

# 26
  • София
не ви разбирам драмата, като иска да ги даде на бъдни вечер - да ги даде, теб какво ти пречи? подаръка явно ще е от баба и дядо , не от дядо Коледа... детето ще им се нарадва, наистина няма да се чуди, на кое първо да се зарадва от купчината...на другият ден ще може по-спокойно да се радва на другите подаръци...
или проблема ти е , че всъщност искаш твоите подаръци да са първи....всъщност реда няма никакво значение.... не си търсете  поводи, там където ги няма.

Сега виждам последният пост - нищо по-хубаво от това...и за напред не ги мисли толкова тези неща...
Все пак съвсем логично е хората да искат да си подарят подаръка, когато се видят, да видят щастливото изражение на детето като го отваря и т.н...

# 27
  • Варненска клюкарка

Това е чудесно.  Grinning Радвам се,че си се осъзнала навреме  Hug

# 28
  • София
Е, All's Well That Ends Well

# 29
  • Бургас
Цитат

И ние така.Важно е детето да е щастливо.

Общи условия

Активация на акаунт