Еманципация в семейството?

• 16 188
  • 315
  •   1
Отговори
# 300
Около мен пък няма жени, които да се интересуват от такива лиготии. Явно при нас е сбъркана тотално каринката и еманципацията е на лице.

Аз реших да го играя еманципирана у нас, започвам от днес. Нема да готвя.

# 301
  • София

Аз реших да го играя еманципирана у нас, започвам от днес. Нема да готвя.
Laughing Интересно ми е какъв ще е развоя при теб? Grinning
Аз се записвам тук като една нееманципирана жена,но може и да науча нещо полезно за момента,в който реша да се еманципирам. 
ПС  Еманципирам ми звучи като марципан...дали е заради постоянния ми глад за сладкиши,с който се боря от дъъълги години неуспешно. Blush

# 302
  • София
И аз така пробвах най-еманципирано да не готвя, ама децата предупредиха за революционни действия, защото искам да ги уморя с боклуци и се предадох. Много бързо са вдянали, че ако аз не готвя, ще трябва да карат на полуфабрикати или храна отвън.

# 303
Ма'ам му, аз съм била еманципирана, без да знам.

# 304
След гимназия и преди Университета работих едно лято в едно производство от леката промишленост-за паричките  Laughing

Та биха казала,че мъжете са ужасни клюкари.Те обичат да дават подробен отчет за всяко завоевание.Не само че веднага си казват с коя колежка са се свалили ,ама и къде е станало и как...та чак има коментари за фигурата,кожата,бельото...и сравнение на уменията й спрямо друга свалена колежка...

А най-яките интриги се плетат от жените,естествено,особено, ако се случи две колежки да са заинтригувани от един и същ колега  Laughing

# 305
Бъркате клюките с интригите и  обсъждането на жените, тоест завоеванията.
И въобше не споделяте за самата работа, качества и сработване. Сто пъти пишете за мъжете като за клюкари, ама самите вие в момента сте точно това, което описвате  Wink

# 306
Ок вилико-дай дефиниция за клюка/клюкар и дефиниция за интриг/интригант  Grinning

Разговора е забавен,ама май излязохме от темата за еманципацията  Laughing

# 307
Ами аз виждам разлика между това един човек да научи нещо и да отиде да го каже на втори, като го използва за създаване на скандал или интрига и между това просто да споделиш с кого си бил снощи Wink Едното е злонамерено, другото отнасящо се лично до теб - всеки може да си пее за завоеванията, няма лошо.

# 308
Еманципацията е и мъжа в кухнята и марш с децата......... като се работи на равно. Длъжни друг път.

# 309
  • Galaxy 13197853088
ето това ли е еманципация.
http://dnes.dir.bg/news/zheni-frantzia-firmi-7780058?nt=6
кадърно-некадърно 40% минимум. иначе глоба.
всъщност една кадърна жена би протестирала срещу този закон, тъй като на нея не и се налага да бъде назначавана по закон.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 21:54 от Labrador

# 310
ами аз бих протестирала ако такъв закон бъде приет в държавата, в която работя. би трябвало да назначават хора, които са способни, мотивирани и си разбират от работата, дреме ми дали са мъже, жени или хермафродити.. не бих протестирала понеже съм или не съм кадърна - просто не е справедливо.

# 311
ето това ли е еманципация.
http://dnes.dir.bg/news/zheni-frantzia-firmi-7780058?nt=6
кадърно-некадърно 40% минимум. иначе глоба.
всъщност една кадърна жена би протестирала срещу този закон, тъй като на нея не и се налага да бъде назначавана по закон.

Мда, не е правилно. Но пък, ако решаващите са само мъже и има дискриминация по пол, тогава не виждам друго решени.

За клюкарите, ако съдя по форума, мъжете са по-големи клюкарки  Mr. Green

# 312
Лабрадор-тук изобщо не става въпрос за некадърни служители от женски пол,които да бъдат спуснати с парашут в дадената фирма.Естествено назначаването на жените ще става по заслуги.
Този закон е просто част от идеята за въвеждане на квоти във френското общество,което специалистите определят като привилегироващо мъжете за сметка на жените,местните за сметка на емигрантите,белите за сметка на черните и така нататък...Вече има такива квоти за висшите учебни заведения-има си предписание на група от колко студенти ,колко процента африканци да има...Понеже към момента известна част от децата на емигрантите вършат глупости като палене на коли в предградията,позовавайки се на невъзможността си да учат висше образование понеже имали корени от Африка-северна или южна без значение и съответно не ги приемат...
мен ме взеха от раз ,ама как ли стана  Laughing

По времето на соца такива квоти имаше за циганите,децата от село...
Що да няма за жените на ръководни постове след като всяка женска кандидатура веднага вкарва в главата на шефа следната редица:жена,бременност,болни деца=повече отсъствия от работа....=отхвърлена кандидатура без да се даде възможност на кандидатката да се докаже .

# 313
Еманципацията е и мъжа в кухнята и марш с децата......... като се работи на равно. Длъжни друг път.

Ми не-персонал за битовизмите,занимания-спортни,езикови,музикални ... за децата и повече пари в джоба на родителите ,за по-богат социален живот.

Друг е въпросът,че колкото и да се работи наравно жените взимат по-малки заплати от мъжете-факт!

# 314
Това явно е вечната тема в този форум, само заглавието се сменя....

В нашето семейство и двамата работим, и двамата готвим, и двамата чистим и двамата се грижим за детето. Това еманципация ли е или нормално  семейство?

Общи условия

Активация на акаунт