Новите ви книги - 7

• 46 952
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз съм чела "Изумление и трепет" и "Нито Ева, нито Адам". И двете ми харесаха.

# 91
ayas , коя библиотека ползваш? И как ти се струва първата книга?Исках да я подаря на приятелка за 30-годишнината й, но не ми я доставиха, поръчала я бях последователно от два сайта - стара им била на едните,другите до нас не доставяли...

# 92
ayas, аз съм чела  "Изумление и трепет", "Нито Ева, нито Адам", "Речник на собствените имена", "Кралска воля", всичките много ми харесаха,  "Биография на глада също", но за мен беше тежка  Rolling Eyes
Може би да започнеш с "Изумление и трепет"  Hug

# 93
Jerry F, благодаря! И на останалите за отзивчивостта!

Ползвам бибиотеката към читалище "Светлина 1940" /сравнително близо ми е и заради децата, иначе преди ползвах Софийска градска библиотека/:
http://svetlina1940.org/
Намирам доста заглавия, защото не всичко мога да си купувам, а и за разнообразие от заглавията, които задължително гледам да не пропусна Simple Smile

ValeryM
, още снощи като се върнах изгълтах за кратко време 70 страници, разнообразявайки и с прочит на "Жълтите очи на крокодилите". Аз мога да ти опиша как я намирам от тези първи страници - забавна ми е, не е тежък стил, заинтригува ме. Бих я определила като "лека", но на две места ме накара да се замисля за т.нар. "сериозни неща"...Други книги спирам да чета, но тази искам да довърша от любопитство Simple Smile Има ли писано за сюжета по сайтовете за доставка?

А някой да има отзиви за тази книга?

Благодаря много за споделеното!

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 14:34 от ayas

# 94
  • Belgium
ayas хубава е "Дамата и еднорогът", хареса ми повече от "Момичето с перлената обица" на същата авторка. Лек и увлекателен стил, интересна история.

И аз бих ти препоръчала да започнеш с "Изумление и трепет". Амели Нотомб не е лесен автор.

# 95
Последно запитване за вашите впечатления относно две книги:

# 96
  • Sofia
Четох "Като приятел". Не ме впечатли изобщо, макар че тръгнах с големи надежди заради интригуващата анотация. Разказва за предателството на приятел, но хем скучно, хем претенциозно.
А мнение за Ъпдайк и аз чакам...

# 97

ValeryM[/b], още снощи като се върнах изгълтах за кратко време 70 страници, разнообразявайки и с прочит на "Жълтите очи на крокодилите". Аз мога да ти опиша как я намирам от тези първи страници - забавна ми е, не е тежък стил, заинтригува ме. Бих я определила като "лека", но на две места ме накара да се замисля за т.нар. "сериозни неща"...Други книги спирам да чета, но тази искам да довърша от любопитство Simple Smile Има ли писано за сюжета по сайтовете за доставка?

благодаря,имаше писано, малко де. Ще опитам да я намеря пак.
А за Амели НОтомб,чела съм "Нито Ева,Нито Адам",не се чете трудно!?!

# 98
  • Belgium
Аз не смятам, че Амели Нотомб се чете трудно, а че е труден автор, т.е. пише особено, тематиката на книгите и не е за всеки. Аз така я усещам, може би защото не е "моят" автор.

# 99
Аз не смятам, че Амели Нотомб се чете трудно, а че е труден автор, т.е. пише особено, тематиката на книгите и не е за всеки. Аз така я усещам, може би защото не е "моят" автор.
+1

# 100
Накой да знае тема за заемане на книги?

# 101
# 102
"Кралска воля" изглежда много добре! Чела съм "Изумление и трепет" и "Нито Адам, нито Ева", но като се зачетох в последната, звучи много впечатляващо. А и аз харесвам стила й- много ми допада като писател.

# 103
# 104
NeDa, точно щях да питам някой дали е чел нещо от тази авторка. Ще чакам с нетърпение отзивите ти.

Общи условия

Активация на акаунт