Прием в САМОСТОЯТЕЛНИТЕ "чисти" Ясли - 2011 - София

• 16 661
  • 216
  •   1
Отговори
# 60
Мила352, зависи от района. В центъра е по-голямо напрежение, защото освен живущите, има и много родители, които идват на работа в центъра.
Също зависи и колко детски заведения има в района. Белмекен (55 ясла) обслужва много квартали, вкл. новоизлюпените, пълни с млади семейства. Затова положението там е най-тежко от цяла София мисля, вкл. за детската кухня! В другите детски кухни се чака половин - един-два месеца, в тази по 5 минимум...
В Надежда явно напрежението не е толкова голямо, доколкото помня има 3 чисти ясли плюс ОДЗ-та, при това без приток от работещи в района, което е прави ситуацията по-поносима.

# 61
zdraveite pak Smile tova koeto iskam da kaja e,4e qvno si zavisi ot qslata i o6te ot kup drugi ne6ta.na 04.01 otidoh v 62 qsla i to v 15h,nqmashe nikoi,govorih s direktorkata,bqhme nomer 58 i tq mi kaza 4e nai-veroqtno 6te budem klasirani mai mesec o6te ot 1-vo klasirane.opredeleno ne sme ot purvite,no tova ne zna4i 4e nqmame 6ans.malkata q rodih qnuari mesec,sega razbiram 4ak 4e  e mojelo o6te togava da podam molba za qsla,no eto 4e i v poslednia moment stavat ne6tata.  Peace

Да да.......ние така бяхме 26 - ти номер в началото на годината и Директорката ни убеждаваше, че сме вътре/което звучеше разумно/.По тази причина не кандидатствахме в системата на ИСОДГ в резултат на което стана една мъка............не ни прие на септември, защото имаше толкова връзкари, че до нас ред не стигна.......
Съвета ми е да кандидатствате и през системата, за да не стане като нас.

# 62
ooo da,zaduljitelno 6te si kandidatstvam i prez sistemata,4e ako ne ni priemat stava zle polojenieto Sad

# 63
Здравейте,

Моето мъниче се роди на 25 ноември тази година и бих искала да тръгне на ясла през февруари 2012, живот и здраве. Мислех си, че трябва да кандидатствам сега за набор 2011/2012, но ми казват, че по-добре с кампания 2012.
НО! Кампанията 2012 започва януяри 2012, класиранията излизат края на януари, фервуари и дори март там първо, врото, трето калсиране и как ще мога да си запиша детето за да бъде прието февруари тогава? И то това е за самостоятелните ясли.
За ОДЗ трябва да кандидатствам сега, защото старта на кампанията е през Април, но детето ми се води, че е набор, които не може да посещава ясла и системата го отхвърля.

Не знам как да реагирам и с как да разбера кога да кандидатстваме. Ако някой може да ми отговори, ще съм изключително благодарна!  Peace

Простете, ако не е мястото в тази тем за подобен въпрос, но не видях друга подходяща тема, където може да ми помогне някой.

bouquet

# 64
Цитат
zdravei detrixa,
 4estito za detenceto! Simple Smile ina4e ot tvoia sluchai razbiram kolko e razbita sistemata ni.4estno kazano nz dali ima konkretno re6enie na problema,ili trqbva da se butat ru6veti,ili da probvate v 4astna qsla,no puk tam taksite sa stra6ni i dokato e tam da si kandidatstvash za normalnite qsli.(ako moje). ili prosto trqbva da si go gledash vku6ti dokato doide vreme za vashia nabor.naistina ne moga da ti dam re6enie,dano drugite maiki izmislqt ne6to,no tova e koeto moga da predloja. uspeh Simple Smile

здравей detrixa,
 4естито за детенцето! Simple Smile ина4е от твоя случаи разбирам колко е разбита системата ни.4естно казано нз дали има конкретно ре6ение на проблема,или трябва да се бутат ру6вети,или да пробвате в 4астна ясла,но пък там таксите са стра6ни и докато е там да си кандидатстваш за нормалните ясли.(ако може). или просто трябва да си го гледаш вку6ти докато дойде време за вашия набор.наистина не мога да ти дам ре6ение,дано другите майки измислят не6то,но това е което мога да предложа. успех Simple Smile

Моля, пишете на Кирилица!

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 16:44 от .Ели.

# 65
detrixa, приемът в самостоятелните ясли е само от септември.
класиранията започват от юни.

в интернет системата за ОДЗ също няма да успееш да подадеш, защото е още мъничко.

вариантите за теб са следните:
1. на частна ясла от февруари 2012 (в частните приемът е целогодишен)
2. на държавна/общинска ясла от септември 2012.

можеш да избереш компромисния вариант да ходи на частна ясла само в периода февруари-август догодина.

за целта трябва ВЕДНАГА да подадеш документи в самостоятелна ясла с текущо записване (и евентуално редът ти ще дойде за догодина септември)
и/или да се редиш на опашките в първия работен ден догодина, за онези държавни ясли, при които приемът е година за година.

# 66
Цитат
da Simple Smile a ako kandidatstva za ob6tinska qsla za sept 2012 malko sled tva 6te trqbva da podava ve4e i dokumenti za gradina,tui kato detenceto i 6te e na 2g bez 1 mesec,a qslite sa do 3g.po-dobre za odz napravo,taka nqma da kandidatstva pak za gradina.

да Simple Smile а ако кандидатства за об6тинска ясла за септ 2012 малко след тва 6те трябва да подава ве4е и документи за градина,тъи като детенцето и 6те е на 2г без 1 месец,а яслите са до 3г.по-добре за одз направо,така няма да кандидатства пак за градина.

Моля, пишете на Кирилица!

Последна редакция: пн, 10 яну 2011, 16:42 от .Ели.

# 67
Благодаря ви мила352 и доро   bouquet

И аз не виждам много други варианти.
На частна ясла не вярвам да можем да си позволим да ходи.
От яслата, където искам да го запиша ми каза директорката, че не мога да подам молба от сега, трябва да чакам 2012 и да се надявам възможно най-бързо да може да тръгне, а не чак от септември.
За ОДЗ се оказа, че мога да кандидатствам от 28.02.2011. Поне това е успокоение, само да имаше подходящо ОДЗ, пък и каката ни е в градиан и се надявах да може един ден да ходят там заедно, а не да побикалям София да ги разкарвам  Simple Smile
Май трябваше още бременна да кандидаствам на предварително класиране  Wink

# 68
Какви документи са нужни за кандидатстване в ДЯ Вълшебство на ул.Орехова гора?

# 69
Какви документи са нужни за кандидатстване в ДЯ Вълшебство на ул.Орехова гора?
Ако е самостоятелна ясла/както мисля/, копие от акта за раждане и молба-образец на място, ако е към ОДЗ чрез системата на ИСОДГ от 28.02.11г

# 70
Благодаря, Сиси!

# 71
  • София
само да ви кажа, че ние с още едно съседско дете (родителите де), чакаме пред 35 ДЯ Вълшебство от снощи в 22 часа; към 9 тази сутрин имаше вече 6 записани в списъка деца

# 72
Момичета, нали документи във Вълшебство се приемат от 14.01.2011 г. или съм в грешка?  newsm78

# 73
  • София
да, на 14
само че на опашката вече има 11 деца
ако искаш да сте в първите 30, за да имате шанс, побързай

# 74
vtrendy, благодаря! За съжаление няма как да се редим отсега Sad То се е видяло, че няма смисъл да пробваме там на 14-ти  Tired

Общи условия

Активация на акаунт