Сняг се сипе, вятър вее, СЕПТЕМВРИйско бебе в къщи пее

• 24 811
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София
mixilena ,вие н какво мляко бяхте?а пюре от синя слива?дуфлак ?
Лактана Био.Не смея сини сливи да дам.Вчера вечерта опищя света от колики заради крушата.Сега ме е страх Sad .Дуфалак не съм ползвала.Но ми се ще да намеря лечение за стомаха й,не просто нещо което да й действа на момента.
Оставяла съм я сама да опитва,е не иска и това е.Мъчи се надува се и почервенява цялата.И над лигенче ч държа и пак нищо.

пробвай да и направиш по- топло млякото или чайчето, за да и възбудиш перисталтиката и на нас ни се случваше преди, но откакто се захранихме започна да си ходи редовно до тоалетна  Peace

# 601
  • София
Момичета помагайте,че вече в чудо се виждам  Sad
Мойта кукла не може да ака сама.Само с клизми и ми писна вече.Пищи ,боли я и не може и не може.Акото си е абсолютно твърдо за толкова малко бебе.Пие Лактана 7-8 пъти по 90 грама,което е малко.Дояжда от време на време по 40-50 и това е.
Вече ми иде да се хвърля.От пюрето от круши не само ,че не я разхлаби ами и колики й докарах.Реве ми се и ми иде да се хвърля Sad
Ако знаете нещо което да помага,моля споделете  Praynig

Mixilena, ние също сме с Лактана повече от месец и за сега (да чукна на дърво) нямаме проблеми.
Консултирала ли си се с педиатърката си? Мога да ти дам (от моя скромен личен опит) следните съвети, които ти ще решиш дали да приемеш:
На нас този проблем, който го имахме го оправи Фризовом, с него си акахме всеки ден по веднъж.
Отделно когато малката не е акала по повече от 2 дни съм и давала нещо, за което повечето  майки няма да са съгласни с мен - отвара от овесени ядки, със сигурност действа.
Веднъж и слагах термометърче в дупето - също действа;
Упражненията с крачетата и около пъпчето - при нас не са помагали;
Даваш ли и водичка?
Стискам палци скоро да се оправите Simple Smile

# 602
  • София
За фонтанелата, какво точно имаш предвид с 3 пръста широка??? И на Симон му е малко големичка, като си сложа средния пръст по ширината на главичката го запълва, но остава още малко разтояние. (не знам колко добре го обясних  Blush )
Точно както ти описваш, и аз правя - слагам си пръстите на главичката и фонтанелата на моя е 3 пръста. Не ми се струва костите да са омекнали, но не съм и лекар.
Консултацията ни е чак на 18. И тогава ще питам дали има нещо притеснително.

mixilena, да смениш АМ?
А, момичета са писали за Дуфалака и масажа на коремчето. Дано да се оправите бързо.

# 603
  • в мечтите си
Мерси момичета.Млякото го сменях 3 пъти резултат никакъв.И масажите не помагат.Надявам се захранването да помогне  Praynig затова й започнах толкова рано.
Тя милата от 2 месеца сама не е акала.Умирам от страх да не съм й докарах някои лениви чревца Sad .Сега се поразтърсих и ще пробвам с хомеопатия,поне няма да ни навреди.
Благодаря още веднъж!

Забравих да поздравя всички именници!Бъдете живи и здрави!По-малко ядове и повече хубави моменти!

# 604
  • София
Про биотици давала ли си?Био Гайа?
Чувала съм ,че пюре от синя слива действа и овесената водичка също.
А педи какво казва?

# 605
Машонка,  hahaha hahaha hahaha hahaha чувалчето не е за лятото ,а за летния вариянт на количките. другата зима няма да са в зимния кош,а в открита количка( ако изобщо искат колички,че нали вече ще са ГОЛяМИ и ще ходят  Mr. Green) ,та той тогава им покрива крачетата.
Joy hahaha Ами русо и тъпо. Да, логично е. Ами то всъщност на мен за зимния кош чувал не ми трябва. Точно за летния ми трябва, защото този кош сега й умалява и ще трябва да го сменям с летния вариант.
Честит имен ден на Иван на Деси и на Ивана на Мирка. Чесито е на всички други празнуващи!
Връщам се да чета. smile3529

# 606
diman4eto66, iv4i 79, мерси за отговорите!

Mixilena, Яна е на NAN1 и досега не е имала проблеми, ако искаш пробвай и него.

# 607
Mixilena, и ние сменяхме 3 пъти меката. Първо розов хип, после Лактана Био и сега сме на Аптамил. От Лактаната пак имахме запек и Боби много се свиваше още докато ядеше имаше газове и го болеше корема. Сега с Аптамила ака на 2,3 дни вендъж, но няма запек и ака по многоооооооо. Не е хубаво много често да се сменя млякото, но ако искаш пробвай Аптамила. А Дуфалак давах ссамо веднъж три сутрини подред по 2,5 мл, май преди ядене се даваше и малко помогна, но с Аптамила по-добре се чувства.

Само да отбележа, че повечето бебета се запичат много от НАН ,ако решиш да е НАН, то поне вземи Сензитив, но ние имаме същите проблеми и аз НАН не бих взела. Той е много хубаво мляко, но не за бебета,които се запичат.

# 608
Занесли са ми декларацията в нои

iv4i_79, това чувалче на снимките от колко пари е ?  newsm78
Моето ли? 118лв

аааа,аз реших,че си го сменила за по-евтиното.

ще изчакам Яничка да каже дали може да ги прати ,ако не ще си купя от тук. но се надявам да е скоро,че после по-малко ще ми трябва. и лятото ще го ползвам 1-2 пъти,но чак тогава не ми се купува  Mr. Green

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора.  Crazy Crazy Crazy

# 609
Само да доплня,че има чайчета на Хип за бебета от 4 месеца нагоре, които са разхлабващи. Ние си пием все още чая от копър на Хип, леко топличък и той малко му облекчава коремчето. Иначе ето ги другите: http://www.hipp.bg/index.php?id=6&a=8

# 610
Здравейте момичета,
Днес ходихме на частен преглед, че Матея не иска да спи от известно време и се оказа, че за месец е качила само 430 гр. Лекарката каза, че това е притеснително и че не спи най-вероятно, защото е гладна. Каза ми да започна да дохранвам, но аз нещо се колебая. Мога ли да ви помоля за помощ...някой беше споделил за хапчета за увеличаване на кърма. Сещам се само за бирената мая, но много ви моля отново да споменете и другите варианти. Много ви благодаря предварително, разчитам на вас, че наистина ми е много притеснено.
Освен АМ ни предписа и калций, че Матея била "много лесно възбудима", каквото и да означава това. Каза, че не е хубаво, че иса да сяда толкова рано и да не й позволяваме, докато ортопеда ни каза, че не е хубаво да седи, но да я изправяме за малко. На кой да вярвам и за вече незнам. Първо ме пита дали храня на поискване, после защо пък съм я хранела на два часа...направо полудявам. Моля ви споделете как наддават дечицата ви и дали 430 гр. за месец е наистина малко. И какво да правя....ужас много объркано стана, но и поста ми като самата мен...май аз не съм в ред. Очаквам помощта ви.   Praynig Hug

# 611
mixilena , наистина не е много хубаво често да се сменят АМ. Ема имаше проблем с изхождането преди два месеца. Педиатърката ни изписа Лактулоза. Има за цел да "смекчи" акото и да излезе по-лесно и безболезнено. Изрично пише на опаковката, че няма привикване към нея. Аз давах в началото по 3 пъти на ден по 2.5мл. А после, понеже се регулира, й давах няколко дена по веднъж. От месец и половина не й давам. Пробвай, ако не й помогне поне няма да й навреди. Може да й дадеш и пюре от тиква. Колики не би трябвало да има от него, а действа безотказно при такива проблеми. Дано се оправи детето.
Е ама то много именници. Гери, Фъстъчка, bubbast честито на вашите девойки. Вани честито и на теб. А също така и на Яните- малки и големи. Аз установих, че Део има имен ден на Еньовден. Та ще празнувате заедно. Сега трябва да измисля имен ден и на Ема.  Mr. Green
Аааа ивчи, голяма зарибяване с тези чували. Аз си харесах вчера точно този но кайзер за 59лв, тюркоазен. А можеш ли да ми кажеш от този сайт колко ти излезе доставката и за колко време ти го доставиха?
Момичета, ако майчинството ви почва след 01.12 би трябвало да ви подадат декларацията в НОИ този месец и да ви изплатят парите след средата на януари, евентуално. Поне аз тогава си ги чакам.
А този  ПИК, в София само от централното НОИ ли се издава или може и от клоновете по кварталите? И лично ли трябва да се подава молба и да се взима?
Вики (September 2010), Гери, айде да се чуем др. седмица и да се видим, че си забравихме физиономиите.
Янче ти кога си идваш от Холандия, да си спретнем среща като си дойдеш.
Gergan_ka, Ема за 4тия месец беше наддала 400гр и лекарката каза, че е чудесно. Само ви вкарват във филми. А за калция може да си има други причини да иска да й го даваш. newsm78

# 612
  • София
Здравейте момичета,
Днес ходихме на частен преглед, че Матея не иска да спи от известно време и се оказа, че за месец е качила само 430 гр. Лекарката каза, че това е притеснително и че не спи най-вероятно, защото е гладна. Каза ми да започна да дохранвам, но аз нещо се колебая. Мога ли да ви помоля за помощ...някой беше споделил за хапчета за увеличаване на кърма. Сещам се само за бирената мая, но много ви моля отново да споменете и другите варианти. Много ви благодаря предварително, разчитам на вас, че наистина ми е много притеснено.
Освен АМ ни предписа и калций, че Матея била "много лесно възбудима", каквото и да означава това. Каза, че не е хубаво, че иса да сяда толкова рано и да не й позволяваме, докато ортопеда ни каза, че не е хубаво да седи, но да я изправяме за малко. На кой да вярвам и за вече незнам. Първо ме пита дали храня на поискване, после защо пък съм я хранела на два часа...направо полудявам. Моля ви споделете как наддават дечицата ви и дали 430 гр. за месец е наистина малко. И какво да правя....ужас много объркано стана, но и поста ми като самата мен...май аз не съм в ред. Очаквам помощта ви.   Praynig Hug

Надаването ви е Ок ,за тази възраст!

# 613
Gergan_ka , за мен не е малко 400гр. Но, това според мен.
Моята девойка миналия месец наддаде 500гр, а сега понеже я следя за половин месец- 200гр.
Моята педка и дума не е обелила за дохранване, радва ни се че сме само на кърма.
Иначе, като усетя недостиг на кърма започвам да се наливам с течности и да я слагам често на гърда.
Машонка, би трябвало и от кварталните да  може да се вземе ПИК-а.

# 614
Машонка, аз съм си поръчвала от този сайт други неща. В момента в който си направиш поръчката ти пращат е-mail  кога да очакваш доставката. В моя случай сега с чувала ми каза, че няма налични, но от 10ти нататък ще ги получат от Германия, и на 15ти да ги очаквам. А иначе ако имат налични  на следващия ден съм ги получавала.

Gergan_ka , моя бебо за един месец беше качил само 280гр. и два сантиметра пораснал. Педиатърката ми каза, че няма нищо притеснително и сме си в нормите за определения месец, дори в долната граница не влизаме. Не се притеснявай въобще. Деца изцяло на кърма наддават малко по-малко от другите (поне така съм чела).  Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт