Сняг се сипе, вятър вее, СЕПТЕМВРИйско бебе в къщи пее

• 25 093
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Аз също не съм ползвала детската кухня,сама си готвех, в една малка тенджера готвех "основата" т.е. зеленчуци, когато нямаше пресни купувах от замразените миксове, а отделно сварявах 2-3 вида месо, пасирах и слагах в кубчетата за лед и след това в пликчета във фризера и така всеки път беше различно папкането, но незнам сега дали ще успявам да го правя.
Кажете кои са признаците на рахита? Аз не давам Деавит.

# 436
  • София
Здравейте !
Аз съм много щастлива!Току що ни пристигна бънджито!Такова като на Гала е  Laughing !С 300 зора си намерих 2-ра ръка.Какви ли не вариянти за от СаЩ и UK мислех .И сега умирам от кеф  Mr. Green като малко ете съм!
Ние днес бяхме на ДК.Давам отчет пораснала е с 2.5 см и е вече 59.5 см и 600 гр. т.е. тежи 5.680 кг.Педи каза ,че това надаване е в горна граница за тази възраст и ще захранвам при 5 месеца навършени.Биха ни и последните пентаксим и синфлорикс.
Говорихме за повръщането й пак .Соделих му ,че опитите ми да й давам Аптамил с/у повръщане са били ужасни и много е повръщала от АМ ,и той ми каза да се радвам ,че имам кърма и да не й давам АМ повече !Аз и така й си мислех да не си правя такива експерименти повече .Затова си и взех Медела Мини Електрик и започнах яко да се изцеждам.
Говорехме и за Неспането на моето диване.Доки ми каза да не я насилвам и да си се водя по детето.Това ,че в книгите пишело ,че трябва да спи по еди си колко време ,да съм го забравела ,че както хората са различни ,така е и при бебетата.
От няколко дни се каня да се похваля ,че Йоана се претъркули  Grinning .На 30-ти направи цял търкул от гръб по корем ,а не както досега само настрани да се завърти.На 31-ви пък се обърна от гръб на корем и почти веднага от по корем ,на гръб.И това беше  Mr. Green претърули се да ме зардва и повече не се е търкаляла.
Момичета , и на мен никой не ми помага с малката.Сама съм по цял денМайка ми е надалеко ,а свеки работи.Свеки идва понякога в сряда следобед за 1ас-два и в събота за малко.Като дойде в събота с милото винаги излизаме само двмата.Може да е и по магазини ,но пак е нещо.Депресия и мен беше почнала да ме хваща и оттогава винаги гледам да излизам.Вани и моята девойка реве зверски в количката ,но аз не й обръщам внимание и продължавам бясно да бутам и след известно време млъква и заспива.

# 437
  • София
Само да уточня кухня ще взимам ,когато започне да яде обща храна ,най-вече заради разнообразието.А пюретата ще си и правя сама  Peace .

# 438
  • София
Даниелка, честита месечинка на Диди!  Heart Eyes
Гери, ама ти май повече се радваш на играчките на Йоанчето.  Grinning Неизживяно детство, а... Wink
Никола и хабер си няма да се обръща. То с това дебело дупе хич и няма да му е лесно. Пък и не му давам зор. Не се и набира като му подавам ръчички. Няма да е спортна натура май, май. Ама пък такива усмивки раздава. Само някой да му обърне внимание и веднага се нахилва. Обожава да го гъдилкам по вратлето и коремчето, смее се с глас. Но най се радва на сестра си. Нали тя му е атракцията. Постоянно нещо й "говори".
Кухня с Ивана не съм взимала. Както Роси замразявах на кубчета в началото. Купувах био  зеленчуци или домашни от познати, месо също домашно. Варя, пасирам, замразявам във формичките за лед и после само комбинирам. После като минахме периода на пюретата, пак така като се сдобиех с читави зарзавати ги режех на дребно, бланширах и замразявах и после за 5 мин в тенджерата под налягане готвех супичка или ги варях на пара. Изобщо не ми е отнемало никакво време. 

# 439
Момичета,дойде ми ууууххххааа  newsm44 newsm44 newsm44

# 440
Момичета,
знаете ли как стоят нещата с прехвърлянето на майчинството на баба/дядо - ПЕНСИОНЕРИ
след изтичането на 410-те дни?

Честита месечинка на Диди!   bouquet
Да расте щастлива и безгрижна!

Vany666, ха ЧЕСТИТО  Grinning

# 441
няма ви , няма ви , па туко изпишете 5 страници,немога да ви изчета  Crazy

по ред:
Акспет, на Дари не и е за първи път - давала съм и потопен в ананас пръст, луканка и нврях в устата , банан и друг път съм и допирала до устните. в началото и тя се мръщеше,но сега свикна . не ме е страх от алергии,колкото повече ги мисля,толкова ще се изнежи бебето.

Гери,честита Ти придобивка  Mr. Green със здраве да си я ползваш  Mr. Green

за детската кухня  newsm78 незнам - сега съм голям ербап как сама ще си ги правя,но при мен е всяко чудо за три дни. бързо ще ми писне и сигурно ще минем на детска кухня.

за излизането на вън наистина не ви разбирам. нито стълби,нито време ,нито ревящо бебе би ме спряло.  ще реве,ще реве и ще спре, а и защо не пробвате да ги вдигнете малко да могат да гледат на вън. на тях вече им е толкова интересно и така сгушени в нищото им е тъпо.
Дари също като я сложа и става страшно ,за това преди нея аз се обувам,обличам шапки,шалове и само и слагам ескимоса в количката и марж на вън. рИве,рИве и след малко спира.

за депресията аз какво да кажа - мъж ми се прибира в 23ч къпе се и си ляга и така всеки ден. мама е в друг град,свеки  Mr. Green.та съм по 24 ч сама с бебка, и после една приятелка ми обяснява как бебка била влюбена в мен и за това само мен искала - е кой да иска,кучето ли??????
та бях в безумна депресия първите 2 месеца и после се примирих. намерих и хубавото в това и сега съм си ок. ,като имайте предвид ,че и на вън съм сама. ходя си в парка, извеждам помияра в училището и си играе с часове ( а тя колко е щастлива  Mr. Green) и така - мисля си,сега съм решила книга да си взема.

за съветите никога не съм позволявала да ми се казва какво и как да го правя. опити имаше,но бяха преустановени в самото начало. не че сега не се намира някой всезнайко да се изцепи нещо,но веднага му режа крилата.на нова година мойта приятелка и свеки бяха дошли ,като ще къпя бебка и ги пратих да я съблекат(колко съм щедра  Mr. Green) и след малко отивам и се почва - ама,колко и били студени крачетата,колко било хладно в стаятаит.н.  Mr. Green аз само се изцепих,да млъкват,че са като свекърви ( на самата ми свекърва  Mr. Green ) и ги отрязах и повече нямаше коментари  Mr. Green.

на зъболекар ходя откакто родих и все с бебка - сестрата я бута,като се събуди,даже и там съм я кърмила  bowuu

цикъл още нямам  Party Party Party

илик, как разбра за рахита???

# 442
хахахха, Вани, да имаше начин хич да не ми дойде, ама къде ти:))
Момичета, признаците на рахита и мен ме интересуват. Та, който знае би ли споделил?
Само аз ли не се депресирам от стоенето вкъщи?!  Thinking Едната баба е на стотици километри, другата виждам на няколко дни веднъж и досега едва 2-3 пъти съм оставяла малкия на нея, да не говорим, че и таткото липсва през повечето време...

# 443
  • София
И аз да взема участие... Mr. Green
за яслите със сигурност ще се ходи след 1 г., тъй като трябва да се работи  Money..., но дали ще е държавна или частна все още го обмисляме с татито, но май клоним към частната, уж е по- добре... Thinking
 МЦ все още не се е появявал откакто забременях, не че ми и липсва, ама кърмата ми съвсем изчезна, тъй че го очаквам скоро... Crazy
 за захранването....еми ние почнахме, вече ядем и плодови и зеленчукови пиоренца, някои видове ги приготвям аз, други ги купувам, почнах с Hipp, но педиатърката ми препоръча и bebylove, доста са хубави, от биопродукти са, немски и по-евтинки  Grinning, продават ги в ДМ магазините, определено ги препоръчвам  Peace, а и Симо ги лапа с удоволствие, а и аз ги тествах, чак на мене ми харесаха...
инче и ние си се гледаме сами  Peace, бабите са на далеко, татито помага вечер след 19.00 ч. с каквото може....та за депресия не остава много време, е и аз си поревавам за глупости ама така ми става по- леко...
 Вани ми честито, миналата година по това време треперихме да не ни дойде, а сега треперим да ни дойде...ми луди жени.... Joy hahaha
  Честито на месечинковците.....  bouquet Hug

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 18:15 от Butlins

# 444
Сега се връщам от доктор с мастопатия съм smile3511 smile3511
Бе нали уж нямам кърма,а то останало малко там някъде си и айдее в джаза сега-антибиотици,гелове,а аз си мислех че ще умирам че сърцето ми прелупва newsm78
Катрин днес нещо не я изкефи това пюре и накрая чак се разплака,явно няма да е като майка си обичаща сладкото Grinning

# 445
# 446
  • София
Здравейте и от нас! Много пишете - не мо"а ви смогна Laughing. gala., права си - трябва да намериш хубавото в това положение иначе може да изперкаш. akspet, аз имам отдавна сушилня, не мисля че са се изхабили дрехите, но някои може би малко....поокъсяха Rolling Eyes ноооооо не съм аз виновна, то милото си купило по-къс панталон Joy. Да ви кажа сега и аз - Арзу беше с бронхит, бяхме на косъм да влезем в болница, но ни се размина. Ясин и той беше на антибиотик, баткото - с пневмония и ангина. Та ми беше весело, но сега са ок. Ще отложа третия прием на ваксините за.....не знам за кога. nat003, много неприятно, аз също от 2 дена не кърмя, т.е давам по веднъж на ден само кърма и ме е страх от нещо подобно, ще внимавам. На теб бързо оздравяване. За яслите - Фатих го пуснах на частна ясла на 2г и 2 месеца - изкласихме 1 седмица и имахме изненадваща случка там...друг път ще разказвам. В сегашната градина сме от края на 2009 г и съм много доволна. Стана дълго, но ще споделя и за кухнята - Фатих не хареса нито една кухня, готвех му и аз, но просто не искаше да яде

# 447
  • София
Дари също като я сложа и става страшно ,за това преди нея аз се обувам,обличам шапки,шалове и само и слагам ескимоса в количката и марж на вън. рИве,рИве и след малко спира.
И аз така процедирам ,че иначе е страшни и целия блок ни научи  Mr. Green .

# 448
  • София
Аз като пиша бавно и без да дочитам ,ще пиша по 100 поста явно  Mr. Green  Crazy .
Исках да се изкажа за частните ясли.Свеки работи в такава.Когато разправя за някои неща при тях косите ми се изправят .Толкова пари да дават родителите и такива мизерлъци - НЕ  Naughty .Само един пример ще ви дам.Родителите отделно си плащат за храната.Взимат я от Ози.Дотук добре ,но шефката на яслата поръчва 2 пъти по малко порции и ги дели на децата.Мизерлъци!Интерсно ми е ако са нечетен брой какво ще прави - дали с една повече ще пръча или с една п -малко  newsm78  .

# 449

Абе момиче, на теб трябва да ти блокират достъпа към сайтове за поръчки... Joy

И аз не мога да си представя да стоя вътре. Много съм зиморничева, но да държа детето в затворено пространство не мога и да си го помисля. Колкото и да чистим все пак в къщите има прах и въздуха е сух и не мога да си представя това да е добре за едно дете. Затова сега като ми е леко болничка и много ме е яд, че не мога да я изведа. А  мамите, които не извеждате бебчовците защо не правите като Dana_2010? Тя нали го оставя да спи до отворен прозорец в количката, може би това е идея?!

А за частните ясли - ами кръщелницата ми беше в такава. Само ще ви кажа, че на 2год, че и повече говореше доста трудно. При всичките пари, които се дадоха мисля, че трябваше да обърнат повече внимание на детето.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт