Сняг се сипе, вятър вее, СЕПТЕМВРИйско бебе в къщи пее

• 25 208
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Фъстъчка, пий ги така както казваш и то ще си покаже дали е достатъчно или не. Аз бях почнала да пия по едно вечер, но ефекта си беше само за вечерта. И сега ги пия 3Х1 ... но сякаш вече и това не ми действа толкова  Sad Sad Sad Отделно вече имам 1 кг отгоре от тази мая .....  Crossing Arms

Вече ми е писнало с филмите ми дали имам достатъчно кърма или не. Тази вечер съм ставала 4 пъти  Tired Tired Tired да го храня, едвам гледам вече и очевидно не му стига явно кърмата щом се буди толкова често, намразих я нощната лактация. Почти ми свършва чая, днес ще купя  още един и ако продължава това сучене и от двете гърди ще почна вече лека полека да давам АМ -ПИСНА МИ ВЕЧЕ САМО ДА ГО МИСЛЯ. Докато ми слезне кърмата милия Симон суче по половин минута и като слезне прави по 10-15 глътки и свършва ...................... как не се е изнервил още - не знам. Бая търпелив е явно

оплаках се, но вече наистина съм на предела...

# 691
Аз доколкото знам, съвсем в началото се въвежда по 1 нов продукт седмично, а не през 3 дни.

аз четох това
http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/

а и педи ми каза че 3 4 дни били достатъчни... Confused

# 692
Така си е сигурно с по-големите бебчета Peace Аз навремето нали нищо не разбирах, захраних 40 дневно бебе Confused и тогава ми бяха казали по 1 продукт на седмица.

talktoher, аз всяка нощ кърмя по 4-5 пъти, не си сама  Simple Smile

# 693
Това, което ми каза педиатърката се препокрива с четеното от мен. Въвеждам морков или касртоф за една седмица трябва да стигна до грамажа на млякото и да се замести, т.е. 150 при нас. После да не захранвам а направо да давам друго, тиква например. Днес ще давам 125, колкото е на HIPP, обаче наистина моркова по-сладни и повече ще го хареса от картофа си мисля, затова и започнах с него, а и той запича, така че няма много опасност от разстрвойство. За кашата ми каза по същия начин да я въвеждам, но след това да давам само 2 пъти седмично, че надува. Мисля, че всичко това е много разумно и ще си го спазвам. Засега всичко е ОК, чак и му харесва.

# 694
Фъстъчка, дано не си излязла още и видиш поста. След час и малко и ние ще дойдем. Ще се кача да те потърся на стената, ако не те намеря там ще се оглеждам за вас из мола.

# 695
  • София
Машонка, тя Talktoher ти е отговорила за сайта с чувалчетата. В момента, в който ги получат от Германия, веднага ги пращат. Аз доста почаках, заради замяната, но добре че времето беше хубаво и топло Mr. Green По-евтиното също беше много хубаво, едно мекичко отвътре  Hug

Е, днеска вече съвсем ми спира кърмата! Цял ден е на цицата и нищо! Не усещам да слиза!
Този фенугрийк под каква форма го пиете, на таблетки ли? И от къде да си го купя? Освен като подправка в хранителните магазини, на друго място няма. Освен да си правя чай newsm78 Дайте съвет Praynig
Мими какво чувалче ти трябва, ако искаш мога да ти дам моето от агнешката кожа, аз явно няма да го ползвам.
  iv4i_79  а  как са памперсите на бебчо? Възможно е просто да е скок в растежа и затова да иска да суче по-често за известно време. Има ли някаква по-сериозна промяна последните дни? Да е започнало да прави по-големи паузи бебенцето, да си имала запушване или пък да ти се е възстановил цикъла? Няколко дни преди идването на цикъл се забелязва временно намаляване на кърмата, след което отново се нормализират количествата. На тази възраст освен това е напълно нормално гърдите да изглеждат меки и празни между кърменията, което не означава че бебенцето не суче и не получава достатъчно мляко, това може най-лесно да се прецени по напишканите и наакани памперси.
   Сминдуха или още фенугрика и всички останали подобни билки или хомеопатични лекарства са помощно средство и е хубаво да се опита преди това най-лесното, просто по-често кърмене за известен период от време, като се водиш по бебенцето, без големи паузи, и почивка и спокойствие за мама.

# 696
И аз нямам търпение вече да захранвам Simple Smile но ще остискам до началото на февруари, когато ще е на 4м и 10дена Wink. Иначе в петък бях на лекция за захранването във новия Вис Виталис, беше доц.Маринова, та тя каза, че веднъж въведени зеленчукови и плодови  пюрете от някакъв вид няма нужда всеки нов зеленчук или плод да се почва по захранващата схема, а и аз така мисля, щото то иначе ще си захранваме до 2 годишни, то сумати зеленчуци и плодове и каши...няма логика всяко едно наново и лека-полека....особено за деца без фамилна обремененост от алергии. Аз ще почна с моркоф, картоф, тиква...с тях по постепенно в началото и после всеки ден ще си давам направо различно. До сега единственото, което съм и давала е една лъжика ябълков сок онзи ден, не за друго ами правих за нас и и дадох за нея и така вече като правя за нас ще и давам. Самио една лъжичка, а веднага се отрази на акото Wink, изака някакво черно л...о, мисля че е нормално....

# 697
За захранването аз си харесах датата 01.03 - тогава ще сме в средата на петия месец. Като начало с оризова каша през ден- и без друго ми е дребна момата и качва по малко, няма да и навреди малко напомпване. Wink
Зеленчуковите пюрета ще ги почна на 6 навършени месеца.

# 698
Аз реших да захраня с тиква, после морков - ябълка - картоф. Ще почна в края на месеца, тоест на 4,5 месеца. Малко е раничко, но от 15 март до 15 април ще отсъствам и ще оставя Ема на майка да я гледа и предпочитам да е вече захранена с основните зеленчуци и плодове.

# 699
ЛЛЛ  и МОМИЧЕТА моля пак за помощ. От вчера нямам почти никаква кърма и трябва да захранвам Матея. Моля ви кажете мамите, които сте на смесено хранене (все още се надявам, (е ще ми дойде кърмата) или консултантките как точно се захранва - кога да давам АМ, дали замества цяло хранене и кое или да го давам като видя, че сърмата ми е вамаляла по време на хранене.
Моля ви кажете пак нещо за увеличаване на кърмата, не ми се иска детето да е на АМ. От вчера съм направо в шок и не мога да се успокоя. То при мен са все драми, но явно в крайна сметка се отразиха и то абсолютно зле. Горкото ми дете умира от глад и само си трае и си яде ръцете.
Днес като й давах гърда постоянно ревеше, въпреки, че все пак излизаше някакво мляко. Друг проблем е, че изобщо не иска АМ и или го плюе или изобщо не лапа биберона.
А да се изцеждам ли и кога ако да? КАКВО ДА ПРАВЯ, направо съм се побъркала, а и никой не ме разбира, само ми се карат, че рева нон стоп, а аз вече сили нямам?

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 16:56 от Gergan_ka

# 700
  • София
Gergan_ka , слагай често на гърда. Ако прецениш, дай АМ , и дано след някой и друг ден да се нормализират нещата.  И дано някой на смесено хранене да се включи...

talktoher, може да е заради зъбите. Сами ми се будеше преди по 1-2 пъти през нощта. Но от миналта седмица не стига, че през деня само мрънка и иска цица, но и през нощта почна - буди се по 3-4 пъти.
И понеже се лигави много и все гледа да си навре ръцете в устата, си мисля че почва сагата със зъбите при нас.
На Лора като избиваше зъб, ми се е будила на 30-40 мин нощем, една нощ броих 11 будения Simple Smile Но всичко минава и отминава Wink

Аз само 1-ви плод,зеленчук и каша ще давам по 5-6 дена, за да свикне стомахчето. После минавам на 3-дневно въвеждане.

# 701
  • София
Вече се оборудвахме с блузки за кърмачки! Много съм доволна!

Видяхме се и с desunique, но Вероника като се уплаши нещо, та не можах да я успокоя, а нали уж все я хваля, че не реве, съвсем друго показа  Joy

Деси, спокойно, като се прибрахме без проблеми засука и сега спинкат и тя и каката. 

# 702
  • на североизток
Машонка, тя Talktoher ти е отговорила за сайта с чувалчетата. В момента, в който ги получат от Германия, веднага ги пращат. Аз доста почаках, заради замяната, но добре че времето беше хубаво и топло Mr. Green По-евтиното също беше много хубаво, едно мекичко отвътре  Hug

Е, днеска вече съвсем ми спира кърмата! Цял ден е на цицата и нищо! Не усещам да слиза!
Този фенугрийк под каква форма го пиете, на таблетки ли? И от къде да си го купя? Освен като подправка в хранителните магазини, на друго място няма. Освен да си правя чай newsm78 Дайте съвет Praynig
Мими какво чувалче ти трябва, ако искаш мога да ти дам моето от агнешката кожа, аз явно няма да го ползвам.
  iv4i_79  а  как са памперсите на бебчо? Възможно е просто да е скок в растежа и затова да иска да суче по-често за известно време. Има ли някаква по-сериозна промяна последните дни? Да е започнало да прави по-големи паузи бебенцето, да си имала запушване или пък да ти се е възстановил цикъла? Няколко дни преди идването на цикъл се забелязва временно намаляване на кърмата, след което отново се нормализират количествата. На тази възраст освен това е напълно нормално гърдите да изглеждат меки и празни между кърменията, което не означава че бебенцето не суче и не получава достатъчно мляко, това може най-лесно да се прецени по напишканите и наакани памперси.
   Сминдуха или още фенугрика и всички останали подобни билки или хомеопатични лекарства са помощно средство и е хубаво да се опита преди това най-лесното, просто по-често кърмене за известен период от време, като се водиш по бебенцето, без големи паузи, и почивка и спокойствие за мама.

Здравей Айла! Значи от раждането до сега сме наддали общо 2кг60гр(родена 2950гр, а сега е 5010гр) На дължина сме пораснали с 10см (от 49см  на 59см).Изцяло сме на кърма на поискване, без вода. Нямаме нощно хранене почти от самото начало, защото спи по цяла вечер около 10 часа. През деня се храним през час-час и половина, а когато сме на разходка изкарва и към 3 часа без ядене. От раждането акаме по един път на ден, а някой път и през ден. Памперсите са 4-5 за денонощие. Нямам цикъл, нито запушване, нито нещо необичайно в ритъма на живот, но пък съм болна от 10тина дни от някакъв вирус. Кърмата почна да намалява преди 15 тина дни, оттогава пия бирена мая (3х2), лактогонен чай, овесени ядки, лук  Mr. Green По какво съдя, че е намаляла? Ами като суче, суче и усещам как слиза мляко, но след малко като свърши тя започва да нервничи, дърпа зърното, опъва го, превива се, зачервява се...аз пробвам с ръка да изцедя нещо, но излизат само капки. Тогава я слагам на другата гърда и тя се успокоява, докато не свърши и там и пак нервничене...лошото е, че много рядко усещам повторно слизане на мляко. Оставям я да суче достатъчно дълго, но тя или заспива или се дразни. Няколко дена дохранвам с АМ, но и правя около 60мл...и това го правя само като изпразни и двете и усетя, че не е стигнало. За по-често сукане незнам дали е възможно newsm78, както казах ние сучем през час. По-скоро забелязвам, че като сме изкарали по-дълга пауза, се е събрало повече мляко. Вероятно правим скок в растежа, но като че ли гърдите ми не успяват да насмогнат. За това питах за храни, които да избягвам, които намаляват лактацията? Питам и за фенугрийка, до колко е ефикасен и до колко безопасен(без странични ефекти, че чета че повишавал нивото на тестостерон)? Питах и как се прави компресия на гърдата, с цел стимулиране слизането на млякото?
Малко дълго стана, но с теб си говорим за пръв път Laughing Ще се радвам на някакъв съвет от твоя страна!   bouquet

# 703
gergan_ka, ако детето не иска АМ, проявяваш ли интерес към банката за кърма? Нали знаеш, че в Сф има. Поне докато ти се оправи лактацията....Успех!

PS, Iv4i, Talktoher, и моята почна да се храни на час и половина. Явно нарастват нуждите й, и така си прави заявка за повече бъдещи доставки Simple Smile Ама не е ревлива, и аз затова не се притеснявам, че не й стига...пък дано съм права.

# 704
Привет и от мен, леле пак сте изписали много едва ви изчетох Shocked

ох аз тези дни нямам много време за нет, че вкъщи всички го закъсаха с някакви болежки и съм много притеснена Sad
Майка ми е с ужасни болки и не може да стои права повече от 30 сек., правиха й спешен ЯМР и се оказа, че има шест дискови хернии по гръбначния стълб ooooh! направо не знам как ще я караме, преди години претърпя такава операция, но бяха само две и махнаха едната и беше много тежко, та сега не ще да чуе за нова операция.
Баба ми я тръшна ентеровирус и милата само лежи, Кучето ми е с цистит на инжекции и антибиотици и за капак на всичко на Андреа в петък й биха втория Пентаксим и вече два дни крачето й е подуто и червено и се напипва голяма бучка.
Охх наоплаквах ви се, ама ми се събраха доста притеснения Cry ooooh!

и ние днес успяхме да излезем за час навън, че не бяхме излизали няколко дни, едва смогвам с всичко, а ще трябва да отскачам и до Бояна да ги наглеждам и там, че едва се оправят, добре, че мъжете ( брат ми и баща ми) са добре, та те въртят къщата в момента.

целувки момичета, оставям ви, че беба се събуди и работа ме чака Tired
искаш още нещо да пиша по темите, но забравих ooooh!
ааа, Фъстъче, директно ли почистваш очетата и лицето със сребърна вода или я разреждаш нещо?

Общи условия

Активация на акаунт