Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 170
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • на втория етаж
ЗДравейте момичета.
Аз отдавна не съм се включвала, но все нямах време. Сега изпитите свършиха, да видим с какво ще се оправдава Laughing.
Виждам, че сте много активни, което е добре, че ако са всички като мен..... Фаюма само нещо се губи ..... Thinking
Да ви питам сега момичетата с опит в шиенето на трико. Пробвах на моята щерка от една тениска на мъжа ми да спретна тениска за нея. Обаче тениската е с разрез отпред и яката и беше тип като тези ластичните. Реших обаче да направя на малката тениската с деколте по врата като обикновените и изрязох ат яката и я прикачих като бие. Обаче шия на един стар юнион при това с конец за трико в калерчето и пак не можа да се разтегне. Не можах да я навра през главата на детето. Дали не трябваше под форма да го скроя този ластик от яката или просто ластика не е бил достатъчно еластичен, или ми е от машината. В момента съм в чудинка. А пък блузката беше за проба да си играе детето в пясъка. Благодаря ви предварително.
Забравих да честитя на всички новите машинки. Надявам се скоро и аз да мога да се похваля с такава Mr. Green

Опитай бието преди да си го зашила дали влиза през главичката на детето,ако влиза значи е от шева.Разтягай като шиеш,после,ако се накъдри ще го пропариш с ютията и ще го събереш,но шева ще стане по еластичен и няма да се пука при разпъване.А ако не влиза през главичката,отрежи по-дълго парче и удълбочи малко вратната извивка.Успех! Peace

# 601
lina kaz- благодаря обаче си спомням смътно че някаде се увеличаваше хастара например в ръкавната извивка нали хастар трябва да има свобода или се бъркам незнам Sad

# 602
За ръкавната извивка нямам спомен да се увеличава. Увеличава се дължината навсякъде и като се зашие към подгъвите хастара се прегъва и минава с ютията. Иначе след пране или химическо хастара се свива и почва да набира нагоре лицевия плат. Най-добре погледни някое готово сако, за да добиеш представа.

# 603
Аз за дължината не помня да е по-дълъг хастара, със същата кройка на сакото беше, помня само, че по средата на гърба се правеше една чупка 2х2см за да не дърпа на гърба.

# 604
здравейте.
Някой има ли представа как се правят пердета тип ресни?
Въпросните ресни ще ги нарежа на нужната височина, но след това .....? newsm78

# 605
  • на втория етаж
Тези пердета-ресни не са ли фабрично захванати от едната страна с ивица плат?

mims_861 ,по ръкавната не се увеличава,крои се точно,единствено на гърба по средата се прави фалда,която се зашива донякъде отгоре и отдолу,а по средата остава само пречупена с ютия и тя дава свобода при движенията.

# 606
Момичета много благодаря точно така е явно аз нещо съм се объркала и нека още веднъж да благодаря за бързите отговори

# 607
  • София
Здравейте, магьосници! Hug  bouquet
 От известно време ви чета редовно, но не съм се включвала Flutter
Затова си позволявам да се присъединя към вас, т.к днес, след дълго чудене и колебание, най-сетне съм горда собственичка на чисто новичка машинка Бернет Е56, с помощта на която, както и с вашата помощ, се надявам да сътворявам по нещичко и си пожелавам да ми служи дълги години и безпроблемно Praynig Peace
Първоначално си бях избрала Тойота Джинс, но след демонстрация на Бернет Е56 просто се влюбих в нея и не ми трябваше много увещаване Flutter Mr. Green
Само да споделя, че никога не съм шила, като изключим преди много години, че съм правила по някой тегел на машината на баба ми, която е ръчна и стара, но и сега й служи вярно. Но пък имам желание да се науча, а пък апетита идва с яденето, нали така Blush

Поздравления за красотите, които създавате, както и за отзивчивостта и готовността да помагате! Hug

# 608
  • на втория етаж
  Честита машинка,Мишле!Да си я ползваш със здраве и удоволствие и да твориш много красоти! Peace

# 609
 Честита машинка и от мен !
Имам същата,но следващият модел май беше  Embarassed ,досега не ме е предавала,доволна съм много!
тогава и аз се бях засилила за тойота,но се разколебах.
    Честито и на другите момичета с нови машинки,да шиете и да показвате,аз нямам време за ни-що  Rolling Eyes

Къде се губи Фиама,липсва ми !

# 610
Здравейте храбри дами,

имам въпрос, който реших, че е подходящо да отправя към вас.
Търся силиконова вата или пух на гранули, както и силиконови/пластмасови топчета. Моля, ако имате информация къде да купя тези консумативи в София, споделете.

Благодаря  bouquet

# 611
Здравейте храбри дами,

имам въпрос, който реших, че е подходящо да отправя към вас.
Търся силиконова вата или пух на гранули, както и силиконови/пластмасови топчета. Моля, ако имате информация къде да купя тези консумативи в София, споделете.

Благодаря  bouquet

Не съм сигурна дали е точно  това, което търсиш, но в един магазин за играчки на Пиротска, до малкия ЦУМ, надолу към пазара, съм виждала такъв материал, с който пълнят играчките. Дано да ти свърши работа.

# 612
Благодаря alra, не е точно това, но ще го проверя   bouquet

Ще се радвам и на други улики, момичета  Hug

# 613
на мен в нета ми излизат само 2 фирми които предлагат това което търсиш  Rolling Eyes а именно ....
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:HgLsXNR3kzc … rce=www.google.bg

....а за какво ти е точно този материал ?  Thinking

# 614
Да, и аз намирам само това, но фирмата Алиана е в Хасково. Чувала съм за някакви складове до Метро към Бояна. Ако някой е ходил, ще помоля за актуално инфо.

Искам да направя пуф или барбарон, онези големите меки кресла.

Общи условия

Активация на акаунт