Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 197
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
alra, добра идея! мисля да помоля една позната от София да ми набави това помагало. на първо време тези учебници ще прегледам. чакам ги тези дни да ми ги доставят. ако знаете как се вълнувам.. Simple Smile

# 526
Момичета, искам да си направя туника, която се връзва в кръста, обаче не мога да измисля как се прави "улея" в който се вкарва връзката, някой има ли идея, предполагам трябва да е срязана там и как точно ще се зашият двете части  newsm78

С цип, копчета ли ще бъде или цяло отпред? Според мен на входа на шнурчето можеш да направиш илици.
Без ципове и копчета , права , широка и просто искам да се връзва, но за целта трябва да има улей, в който да вкарам връзката, илиците са ясни, но не ми е ясно как ще зашия горната част на туниката за долната, така че да има място за връзка, а нямам такава дреха в нас, че да погледна.

# 527
  • Глоджево/близо до Русе/
Момичета, искам да си направя туника, която се връзва в кръста, обаче не мога да измисля как се прави "улея" в който се вкарва връзката, някой има ли идея, предполагам трябва да е срязана там и как точно ще се зашият двете части  newsm78
здравей,най-лесно според мен ще стане като пришиеш точно върху талията отделно парче плат колкото коланче и точно отпред остави място откъдето да си прокараш вървичка,двата края на коланчето да се срещнат точно отпред за да може вървичката да е по средата(май не можах да го обясня много хубаво,но ние точно така шием панталони на които крачолите се стягат отдолу-пришиваме пречупена от двете страни лентичка и прекарваме ластичето по средата),а между другото завърших и роклята на малката,остава да я снимам и да ви я покажа-иначе съм много разочарована тъй като поради варицела им се отложи празника и не можахме да си я облечем,но здраве да е ще намерим друг хубав повод(само дето толкова бързах и ших до нощите ooooh!)

# 528
ето и снимки на роклята,качеството им не е много добро защото беше облачно,но се надявам да се вижда 241306812240vgLqD07C9GQMjFGBFUwr_m.JPG[/img][/url]
промених малко първоначалния модел,но основната ми идея мисля ,че се получи а и на живо стои още по-хубаво

# 529
  • Разпиляна във въображението
Роклята е чудесна.

# 530
Мама на Дили -----справила си се напълно професионално - БРАВО!
роклята е чудна, за модела да не говорим
поздравления   bouquet Hug Grinning

# 531
  • на втория етаж
  Чудна рокля,браво mama na dili,и красавицата изглежда прекрасно с нея! Peace  bouquet

# 532
mama na dili, имаш прекрасна малка дама! Роклята е много красива. Simple Smile

vpam, още веднъж благодаря за качения материал "Мюлер". Започнах да чета по твоите снимки, увеличени с лупата на сайта, и ми е страшно интересно.

Почти приключих със старите теми и много от въпросите, които имах, се изясниха. Но изникнаха и някои нови. Например: за какво служи шивашкият манекен и дали го ползвате?

# 533
  • София
Здравейте момичета Simple Smile

От скоро съм горд собственик на Сингер и имам голям мерак да се науча да шия. Сдобих се с Бурда и скроих ей тази  блузка.
То първо си купих трикото, пък после разбрах, че било трудна работа шиенето на трико  ooooh!, ама след доста четене тук успях все пак да зашия ръкавите и предната и задната част.
Сега обаче май дойде наистина трудното - трябва да зашия лентата, оформяща деколтето. Тя е 4 см широка и се сгъва на две и някак си се пришива, ама на мен не ми се получава - остава обърната на вън, а не оформена като деколте.

Трябва същата процедура да стане и с ръкавите и колана, та моля помагайте. Имам инструкции, ама са на руски и почти нищо не вдявам.

Мерси предварително   bouquet

# 534
Здравейте Момичета, много ви моля, може ли някой да ми разкаже,или покаже, как се шие скрит цип?  Задължително ли е двете парчета,/ако е на пола например отзад/ , да са разделени, или трябва да са си зашити донякъде,както при слагането на обикновен цип? Ей, много ми е трудно да го схвана... ooooh!  Благодаря ви предварително. Hug

# 535
# 536
благодаря ви момичета и аз съм много доволна от резултата и най-важното е ,че малката много я хареса-тя обожава "чернен" цвят Hug

# 537
Miniemouse,  излиза ми, че страницата не е намерена... Confused   Дали има някъде другаде да погледна?  newsm78

# 538
  • на втория етаж
Miniemouse,  излиза ми, че страницата не е намерена... Confused   Дали има някъде другаде да погледна?  newsm78

Влез в самия блог и от там намери страницата с етикет цип.

А ето и едно видео!

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 08:33 от lina kaz

# 539
http://self-instructor.blogspot.com/2009/05/blog-post.html я погледни тук Pinkito. Дали ще ти свърши работа?

Общи условия

Активация на акаунт