Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 265
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
lina kaz , много благодаря, мила, за помощта! Много ми помогна! Да си жива и здрава! Радвам се, че се запознах с такъв благ човек като теб!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 511
  • Бургас
alexa-smile, взимай книжката с инструкции и подред- опън на конците, вдяване, натиск на крачето, виж винтчето на калерката да не се е разхлабило, почисти и омасли машината, смяна на иглата...Няма как от разстояние да се каже какво точно да се направи.
Виж и бутона за сваляне на зъбите - превключи го един -два пъти.

# 512
  • на втория етаж
LaMariposa,няма за какво да ми благодариш,мила,когато мога да помогна съм винаги насреща!Надявам се бързо да се сприятелите с машинката и да ти е полезна!Да твориш с нея красоти за малката,послушна кукла! Peace   Heart Eyes

# 513
момичета, нова съм сред вас и въобще в този бранш. искам да се науча да шия простички неща- летни потничета, лесни роклички и евентуално нещо за децата. има ли такива сред вас, които сами са се научили да шият? ще ми е интересно да прочета вашите начални опити. познатите ми постоянно се опитват да ме разубедят от това хоби, но аз съм решила да опитам.

попитах моя позната и е готова да ми "преподава" няколко пъти срещу символично заплащане, така че първата крачка е направена. ще се осъществи обаче по-късно- може би есента, защото в момента има много работа. каза ми да се огледам за машини, но аз нищо не разбирам. вие кои бихте ми препоръчали? до около 7-800 лв ще намеря ли някоя добра?

# 514
***Меги*** както във всяко нещо и тук.ако наистина имаш желание можеш да се научиш да шиеш.Аз бях на 14,когато взех една книга "Как да се научим да шием" и уших първата си пола.Съвета ми е да си намериш такава книга или един учебник по конструиране и един по технология на облеклото и до есента вече няма да имаш нужда от уроци.Шевна машина можеш да си купиш и за доста по-малко пари.Моята е тойота за около 300лв. и съм много доволна. А относно приятелите-аз мисля,че те са за да те подкрепят в новите начинания,а не да те разубеждават.
Давай смело напред!

# 515
Момичета, искам да си направя туника, която се връзва в кръста, обаче не мога да измисля как се прави "улея" в който се вкарва връзката, някой има ли идея, предполагам трябва да е срязана там и как точно ще се зашият двете части  newsm78

# 516
m!lena, Hug

много благодаря за окуражителните думи! започнах да чета всичките ви теми и мисля да си намеря такъв учебник. прочетох днес, че машината "оверлог" е отделна от другата. колко нужна ще ми е оверлога? да си набавя ли и нея? ако се побере в бюджета, де...

разгледах и линковете, които сте пуснали за машини и се зарадвах, че има и много добри предложения на добри цени. познат на мъжа ми му предлага една от Германия на втора ръка, но още не сме я видели... ще ви следя! Simple Smile

# 517
Момичета, искам да си направя туника, която се връзва в кръста, обаче не мога да измисля как се прави "улея" в който се вкарва връзката, някой има ли идея, предполагам трябва да е срязана там и как точно ще се зашият двете части  newsm78

С цип, копчета ли ще бъде или цяло отпред? Според мен на входа на шнурчето можеш да направиш илици.

# 518
момичета, започнах да търся учебниците. тези тук познавате ли ги? бихте ли ги препоръчали?

Конструиране на облеклото - I част / II  част
Н. Панова, Г. Гиндев, Н. Петров

Технология на облеклото - I част / II  част
Х. Петров, Г. Гиндев, П. Янов, Ц. Кънчев

# 519
нещо като нови издания на Гиндев
Петров преподава в Технически университет  по неговата система ...

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 17:58 от vpam

# 520
благодаря, vpam!
май нямам други алтернативи, само тези учебници ми излизат в гугъл. потърсих на англ. и немски, но там пък цените са космически, а и не всички доставят до БГ... тези ще трябва да взема.

# 521
Здравейте момичета ! Някой може ли да ми помогне с кройка за къса права рокля без ръкави  Praynig

# 522
***Меги***  не знам дали си от София ... разходи се до книжарницата на Нов Български Университет Wink   може и да имат нещо по различно ....  Wink
като това но на български https://picasaweb.google.com/vpam123/GumtTG#5165783419821719410
лично на мен по ми допада ....
/ аз преподавах по него /

# 523
***Меги***  не знам дали си от София ... разходи се до книжарницата на Нов Български Университет Wink   може и да имат нещо по различно ....  Wink

за съжаление съм много далеч от София. мога да ползвам това на немски, но го намирам за над 130,- евро.
нищо, де. поръчах си тези учебници, а вътре все ще има нещо ново за мен. нали започвам от нулата на нулата... Simple Smile

благодаря ти за споделения учебник.
ще видя дали не е качен някъде онлайн безплатно... ако го намеря, ще пиша.

# 524
***Меги***  не знам дали си от София ... разходи се до книжарницата на Нов Български Университет Wink   може и да имат нещо по различно ....  Wink

за съжаление съм много далеч от София. мога да ползвам това на немски, но го намирам за над 130,- евро.
нищо, де. поръчах си тези учебници, а вътре все ще има нещо ново за мен. нали започвам от нулата на нулата... Simple Smile

благодаря ти за споделения учебник.
ще видя дали не е качен някъде онлайн безплатно... ако го намеря, ще пиша.

Може би може да се обадиш по тел. на книжарницата и да ги попиташ дали няма да се съгласят да ти го пратят?

Общи условия

Активация на акаунт