Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 271
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Според мен не е жабо, а пола клош, "заострена" по подходящ начин. Само не мога да преценя дали е половин пола с по-широка талия или цяла.

# 496
Здравейте имам голяма молба,някой ако може да ми даде кройка на детско официално костюмче  за момче на 4 год. bowuuПредварително благодаря
Хубав ден

п-п  www.niance@abv.bg

# 497
Мими,благодаря ти много за обяснението и чертежа,страхотна си Hug

Tuly, долу при шева за дъното има и някаква паста...за да ти стане по- широко дъното, но .... не знам как да го обясня... импровизирай...
И да покажеш накрая;)

# 498
според мен - ако искаш да напаснеш жабото на задната част на полата - то тогава,  задната част на полата трябва да е едно право дълго парче / толкова дълго, колкото ще е дължината на полата отзад/  и вече на това парче да се пришие самото жабо - тогава вече ще придобие формата, каквато жабото има когато е на деколтето.
за ширината на правото задно парче трябва да се сметне предварително така /горе-долу/:
Ширината на готовата пола /но само на задната част/ - ширината на жабото = получава се ширината на изходното парче
ако някой има и друга идея да казва  Hug

# 499
  • на втория етаж
  Според мен е допълнително парче клош - отгоре хваща част от талията,а надолу е с плавна дължина.И по края е пришит  богат волан/къдрица.

нещо такова:
http://club.season.ru/index.php?act=Attach&type=post&id=85970
http://club.season.ru/index.php?act=Attach&type=post&id=85972

# 500
mama na dili
Смятам, че полата би могла да се скрои долу горе по следния начин показан на тази схема...

От кройка на удължена отзад пола си взимаш половинката и в частта където искаш да ти се получат тези "къдри" да ги наречем, правиш срезове от подгъва към среда на задна част после разтваряш с клинчета с ширина в зависимост от това колко силно искаш да ти се "къдри" и се получава кройка с форма подобна на последната фигура. Това е и принципа, на който се моделира жабото... Значи дължината на средата на задната част си остава същата като на първоначалната кройка само се извива, заради наддаването на подгъва...
Дано съм обяснила що-годе разбираемо, че ме няма много по обясненията...
 Peace

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 03:39 от miniemouse

# 501
  • Глоджево/близо до Русе/
благодаря ви мнооооого момичета-страшно ме улеснихте  bouquetне било толкова сложно,но като не мога да си го представя Rolling Eyesсега днес трябва да я скроя и да започна да шия,че роклята ми трябва за 28-ми (тогава имаме празник на града) дано да успея да се справя

# 502
Минимаус - много добре си го обяснила - браво!  bouquet

Мама на дили - успех и после да покажеш

# 503
  • Пловдив
 Peace Бях ви загубила  Simple Smile

# 504
  • БГ
Здравейте,
от скоро имам тази шевна машина на silvercrest, но все още си нямам представа дали може да шие оверлог.В комплекта има и двойна игла. Ще съм Ви много  благодарна ако някой се наеме да ми обясни накратко дали машината ми шие оверлог и на коя финкция трябва да е.

снимка 1
снимка 2

извинявам се че съм снимала кутията на машината, но я опаковах преди време защото не я ползвах известно време.

# 505
One_Love Оверлога по принцип си е отделна машина... Но... в тези домашни машинки има тигели които могат да се използват за зачистване. Най-често използвания е зиг-зага или тигел В на твоята машинка. Други тигели които може да изпозваш, които на външен вид имитират точно тигела на оверлога са S1_D  и S1_F. Не изкючвам вариант да се използват и някои от другите тигели.. въпрос на виждане е...
Успех!
 Peace

# 506
Здравейте, момичета!

Извинете, че нахлувам в темичката ви, но ми донесоха една ползвана машина Сингер. Мисля, че моделът е 2604 С, но не съм сигурна. Има нормален бод, зиг-заг и зашиване на копчета, електрическа. Та не зная как да си я настроя и кое копче за какво е. Може ли някой да помогне с инструкция за такава машина. Имам голямо желание да се науча да работя с нея, но нещо не мога да й оправя настройките и никакъв шев не ми се получава.
Ще ви бъда много благодарна, ако можете да ми намерите инструкция. Иначе докато пробвам, ще я счупя  Crossing Arms

Поздрави и успехи в шивашките дела!  Peace Hug  bouquet

# 507
Привет!
Имам нужда от малко помощ.. Скроих си една туника и исках да мина с оберлочен бод, за да зачистя плата, но когато я включа на такъв бод и ми набира плата. Машината ми е тойота, като тази, която е показана на снимката малко по-напред. Иначе при нормален прав тигел няма проблем.

# 508
Момичета, моля ви помагайте!
Докато чаках някой да даде идея защо не ми се получават оверлочните бодове, реших да пробвам различни видове, съответно с различни настройки. Резултата е - развалена машина. Cry Долния конец ми го набира и не мога да шия изобщо с нея.
Машината ми е като на mama na dili - Тойота JetB224 RS.
Благодаря предварително!

# 509
  • Разпиляна във въображението
Записвам се при вас. Може би основно да ви следя и да набирам смелост. Мисля да направя първи стъпки в шиенето, но за в момента всичко ми изглежда като тъмна Индия. Опитах се да отворя някои от линковете в началото, но голяма част от тях не се отварят. Ще ви чета от начало. Правите чудесни неща, а роклята-елхичка, която видях сред постовете е страхотна.

Общи условия

Активация на акаунт