Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 282
  • 749
  •   1
Отговори
# 480

Сещам се още, че в Слънчоглед има парчета филц, можеш да вземеш и да ги направиш 4-5 пласта и може би ще стане добра изолация.

Меките домакински кърпи са подобни на филц и се намират по-лесно за по-малко пари. Wink

# 481
  • Глоджево/близо до Русе/
здравейте момичета,да ви се похвалим с новата си рокличка -балон

и ново потниче с гол гръб

Лек и спорен ден на всички

# 482
Аз събота и неделя ших чаршафи и калъфки. Всички сте виждали,няма какво да качвам снимки Simple Smile. Имах едни стари чаршафи, от баба ми, купувани някога за "чеиз" ли му се викаше?! Само пликове, някъде към 7-8 броя. Няколко разпрах и си уших долни чаршафи и калъфки. Обаче са за единично легло. А ми трябват и за спалня, а готови хич не мога да си харесам. Първо, че искам чисто бели, тези шарении дето ги продават са ми супер грозни. Второ платовете са...  Sick
Мъжът ми ми обясни, че сега няма такива платове, като едно време, защото са скъпи. Най-доброто е памучния сатен, който пак е... абе боклук. Такъв дебел, плътен памучен плат да знаете къде мога да намеря? 
Голямо разнообразие има в магазините на Cacadu(Симеон 100),и в няколко магазина в отсечката на Ботев м/у Т.Каблешков и Пиротска.

# 483
а на мен никой ли няма да ми отговори newsm78

# 484
tuly Моят съвет е-най-добре да отидеш при някоя шивачка,ще ти ушие тази подплата за не повече от 5-6 лева  Hug

# 485
така ли...аз си мислех,че за повече пари Peace  като знам,че тук вземат 6-7 лв. за подгъв Rolling Eyes

# 486
Здравейте.Включвам се във вашата  тема с едно елече и една шапка за моето момченце.

Поздравявам ви за нещата които правите,най-вече mama na dili,предната серия дрешки беше уникална.
tuly обикновено се използва хастар,но ако не ти харесва може да вземеш плат подобен на тези за чаршафи(точно от такъв е подплатата на елечето,което показвам). Щом казваш обаче,че нищо не разбираш от шиене може би наистина трябва да го занесеш на шивачка.

# 487
tuly това,което искаш да ти обясним не е толкова трудно за правене,но е дълго за обясняване.
 Не знам размера на чантата ти?Ако я опишеш по-подробно,ще се помъча да ти обясня.

# 488
чантата ми е с твърдо дъно отдолу, обиколката горе е 62см, а дълбочината-височината на чантата е 17-18 см.
Ще съм благодарна ако ме насочиш и се справ ясама,тъй като имам машина у дома и все ще тегля някой прав тигел Laughing 

# 489
може ли някой да ми помогне като ми каже как да скроя задната дълга част на полата-нещо не можах да си го представя

# 490
Тули, за да ти стане по- ясно какво ще правиш- разгледай хастара на някоя готова чанта.
Аз това направих и ще се опитам да ти обясня.За всеки случай като взимаш размерите за хастара отпусни доста, че да не стане малък.
Първо си направи тази преграда- джоб с дзип. Просто зашиваш дзипа на 2 еднакви правоъгълни парчета(дзипа се пада горе) като дължината на ципа е колкото ширината на чантата, а ширината на парчетата(на всяко поотделно) е горе долу колкото 2 пъти височината на чантата+ 1/2 на дъното.
Сглоби си хастара и после го прикрепи към чантата- може и на ръка че нали е плетена Wink
Плах опит за визуализация.
Червеното е дзипа обозначено е сгъването за дъното- там събираш парчетата с шев за да се получи средния джоб. Числата показват кое с кое се събира. Пак повтарям остави аванс за да нямаш ядове.
Ако имаш въпроси питай.
Плата може и хасе да е и тъниък шушлек да е. Предполагам чантата ти е дебела. Ти реши.

# 491
  • Пловдив
 Mr. Green Ако помните, бях питала за съвет как да си направя едни воалени перденца Simple Smile
От тях ми остана 30см ивица от цялата дължина (10м) и умувам какво мога а направя от нея  Blush
Идва ми на ум нещо на щерката да направя. Имам едни светли дънки, които мисля да разпоря и от тях да направя платка за поличка и надолу воалчета  newsm78
Някой правил ли е нещо подобно, да даде малко насоки?

# 492
  • София
Здравейте!
Предварително се извинявам, че "нахлувам" в темата, но ако има кой да ми отговори на питането, то това сте вие. Simple Smile
Интересува ме дали знаете къде се продават силиконови ленти за пришиване към плата. Честно казано почти съм сигурна, че не се казват така. Става дума за ленти, които се пришиват в края на плата от вътрешната страна, за да прилепне мястото плътно към кожата (например в горната част на деколтето или при гол гръб, ако се получава "джоб" между плата и кожата). Дори и търговското им име да ми кажете, ще е супер. А ако имате идеи и къде в София могат да се намерят, ще е наистина чудесно. Стискам палци да сте ме разбрали. Благодаря ви предварително!  bouquet
Илайза -нарича се подлепваща тъкан и има еднолицева и двойнолепяща за подгъви на финни материи които не търпят бод.Еднолицевата се укроява по кройката,лепи се с ютия и се оформя-бие,ревер и т.н.т.Продава се на ленти/двойната/може и да има и от другата незная Embarassed и на метраж.Има силиконови,памучни и от онова като перящите салфетки/не мога да се сетя как се казва/ Hug
Мама на Дили-шие се като ,,жабо,,сега ще ти потърся кройка на жабото да видиш.Само,че ще трябва да се пригоди на гръб Thinking
Бенита-това намерих докато търсех,,жабото,,мисля че и на  Мама на Дили ще и е интересно.http://www.liveinternet.ru/users/nelyasha/post127794924

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 14:24 от Сън в лятна нощ

# 493
Мими,благодаря ти много за обяснението и чертежа,страхотна си Hug

# 494
Сън в лятна нощ,много ти благодаря за бързия отговор-аз също мисля ,че е тип жабо,но не мога да си го представя скроено като задна част на пола-иначе имам кройка за жаба ето- -ако някой ме упъти как да приспособя кройката ще съм ви много благодарна Praynig

Общи условия

Активация на акаунт