Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 300
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Ех, размечтах се и аз някой ден да мога да се похваля с такива красиво изработени неща като мама на Дили!

Извън темата, да ви питам, за какво се използва ножицата, която реже на зиг-заг. Може ли да се реже с нея плата вместо да се зачиства със зиг-зага на машината? Само за крайчетата на плата, които ще останат отвътре ли може да се ползва? Нямам дар слово, че с две породени вкъщи е лудница. Дано сте ме разбрали... Simple Smile

# 466
Аз събота и неделя ших чаршафи и калъфки. Всички сте виждали,няма какво да качвам снимки Simple Smile. Имах едни стари чаршафи, от баба ми, купувани някога за "чеиз" ли му се викаше?! Само пликове, някъде към 7-8 броя. Няколко разпрах и си уших долни чаршафи и калъфки. Обаче са за единично легло. А ми трябват и за спалня, а готови хич не мога да си харесам. Първо, че искам чисто бели, тези шарении дето ги продават са ми супер грозни. Второ платовете са...  Sick
Мъжът ми ми обясни, че сега няма такива платове, като едно време, защото са скъпи. Най-доброто е памучния сатен, който пак е... абе боклук. Такъв дебел, плътен памучен плат да знаете къде мога да намеря? 

PeaceМъжът ти е прав, сега такива платова като едно време НЯМА! Вярно, е че продават боклуци.  Хубави платове ако си в София има в един склад на Кирил и Методий. Също в един друг склад на улицата зад Лидл в Люлин. Там вече има много хубави, но исакт  да направиш голяма поръчка.

# 467
Ще проверя,мерси! Simple Smile

# 468
Аз пак да попитам - имате ли проблеми с комшиите докато шиете?В смисъл сърдят ли се  че тракате над главите им

# 469
Ами, аз нямам проблеми. Не са се оплакали. Не може ли да пробваш да сложиш едно кече под машината, за да не се предава по краката на масата и съответно надолу? Аз по едно време така правех и определено е по-тихо. Peace

# 470
mama na Dili- Много хубави дрешки си направила на куклата.Със здраве да си ги носи.А ти продължавай да и шиеш нови.

сvetli333- при мен никой не се е оплакал.Даже аз имам малко дете и като заспи тогава шия .Така че твоите съседи малко се престарават,мисля че не се чува машината чак в съседите.

# 471
Здравейте!

Първо да се извиня предварително за нахлуването си и глупавите въпроси, но.... все от някъде трябва да се започне Laughing Предстои ми една така дълго чакана стъпка: Покупката на шевна машина! От няколко години имам желание, но едва сега и възможност дасе сдобия с това бижу. Затова ви моля за съвет. Тепърва ще започвам да се уча да шия и нищо не разбирам от функции. Знам само, че ще ми се налага често да шия дебели материи и трябва да става здраво (служебните дрехи на съпруга ми), но и фини материи ще работя все пак. Та така... Посъветваха ме да избера между тези: Singer 972 (  http://technika.bg/product/5072/shevna-mashina-singer-972.html  ) и TOYOTA  JS121  Jeans (  http://www.axioma.3clab.com/toyota_d.html  )
Знам че са много различни, и като качество и като ценови клас. Предполагам че има и по-добри варианти, но аз немога да отделя повече от 400 - 500 лв. Сингера е, така да се каже, втора употреба. Клиентка го е ползвала по-малко от седмица и го е върнала, затова ми свалят малко цената. Но това ме кара да мисля и че не е много добър избор.....

Стана малко дълго, и се извинявам!
Благодаря предварително и се извинявам ако съм объркала мястото, за задаване на въпроса си!

# 472
  • Глоджево/близо до Русе/
здравей,не съм много веща по въпроса коя машина е по-добра,но аз съм с Тойота и ми върши идеална работа-аз също като теб много отдавна си мечтаех да си купя машина и сега не мога да и се нарадвам-върни се една страница назад там съм снимала моята машина
надявам се да съм помогнала поне малко Peace

# 473
  • на втория етаж
moonDream ,по-добре се насочи към други машини - Сингера има регулиране на ширината и стъпката,но доколкото виждам на снимката няма регулиране на натиска на крачето,натиска е фиксиран и тънки и дебели материи се шият с една и съща настройка,а това не винаги е удачно.Разбира се,отначало докато се учиш това няма да ти е проблем,но като напреднеш ще искаш да става по-перфектно и тази настройка ще ти липсва.
  На този модел Тойота освен натиска на крачето липсва и регулирането на стъпката и ширината - имаш фиксирани с определена ширина бодове.Това също отначало няма да ти е проблем,но после ...  Simple Smile Погледни и други модели.
  По назад в темата момичетата хвалеха Елната,моделите за тези парички май си имат всички екстри,така че погледни и тях.
  Между другото аз съм с Тойота от доста години и съм доволна,излезе желязна машинка и не бих я сменила.

# 474
Благодаря ви!
Знаех си аз че пропускам нещо важно при оглеждането, а продавачките не винаги са най-добрите съветници (особено за неразбиращи като мен  Blush )

lina kaz, mama na dili  колкото и да гледам все към Тойота се връщам и аз. Изчетох им описанията на всички и тази, която ми се струва най-"пълна" за сумата която мога да отделя е тази: http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/838920/P11130901 … TA-QUILT-50-/-226  и тази http://www.axioma.3clab.com/mashini/shevni/toyota/FSG325_max.jpg   
Мисля да обиколя още няколко магазина и тогава да реша окончателно. Още веднъж благодаря!

# 475
# 476
Привет Дами   bouquet
Моля да ми обясните такова нещо как се прави http://www.walmart.com/ip/Pastora-7-Piece-Comforter-Set/10825434?findingMethod=rr
интересува ме шалтето. Аз май не съм виждала отблизо такова. Представям си го като два капитонирани плата с ватата отвътре, които са съединени. Обаче не мога да си представя как се правят декоративни шевове по средата на 3 метрово нещо с обикновена машина. Реших че има някакъв трик... как да го сложа на масата и да го мина през машината  newsm78
А как трябва да се зашие ватата по плата - нали на това се казва капитониране? - само до 30см от края ще мога евентуално ??? А навътре как се прави? Сори за тъпите въпроси, ако някой знае къде мога да прочета нещо подобно и да се науча  Praynig Благодаря!

# 477
Ами, аз нямам проблеми. Не са се оплакали. Не може ли да пробваш да сложиш едно кече под машината, за да не се предава по краката на масата и съответно надолу? Аз по едно време така правех и определено е по-тихо. Peace
къде се продават тези кечета?

# 478
къде се продават тези кечета?

Ох, ами не знам. Аз имам от едно време. Това е много силно сбита вълна, моето е високо 1см  и е много добро за тази цел. Два пъти е по-дебело от велтър например. Нещо като филц, ама по-дебел. Не мога да се сетя сега, но ще помисля и ще потърся, ако открия нещо ще пиша.  Peace

Ето, например в тази фирма има, но в по-големи размери. Вероятно имат и по-малки парчета. Виждам, че имат офис и в София, можеш да ги помолиш да ти дадат едно парченце, на теб колко ти трябва, не е много. Дано да ослужат.

Сещам се още, че в Слънчоглед има парчета филц, можеш да вземеш и да ги направиш 4-5 пласта и може би ще стане добра изолация.

# 479
привет,момичета...включвам се в темата ви с въпрос
изплетох си ей такава чанта
искам да й сложа хастар от вътре,но така,че да се получи като преграда в средата - т.е. чантата да  е с две отделения, освен това искам и цип на тази преграда в средата,т.е. да  евътрешен джоб, както и цип за най-отгоре на чантата. Нищо не разбирам от шиене и затова се обръщам към вас - какъв плат ще е най-подходящ "за отвътре",да не се брида и да не е "лигав", и по-важното - може ли да ми обясните как ще се скрои вътрешната подплата /ако има видео или нагледен материал-ще е най-добре/. Как се пришива и ципа-отделно или едновремено с хастара и колко дълъг трябва да е ципа-колкото дължината на чантата,по-къс или по-дълъг newsm78  А как се казва един вид закопчалка за чанти,като магнитна е,поне така си мисля....че да си търся и такава
Много ще се радвам да ми отговорите Peace

Общи условия

Активация на акаунт