Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 8

• 102 142
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз бързам да се похваля!
Снощи си спретнах една рокля от този тип http://prikachi.com/images/295/3508295h.jpg само че не е от сатен, но материята пак е някаква лека и "развяваща" се. Ще кача и снимка като снимам, че си дадох апарата на познат. Изпълнението не е от най-добрите, но като за първи път е добре  Embarassed
Да покажа и роклята:
http://prikachi.com/images/762/3551762G.jpg
http://prikachi.com/images/761/3551761o.jpg
http://prikachi.com/images/763/3551763Z.jpg
Нося я вкъщи и е супер удобна, особено сега за лятото  Flutter

# 661
Здравейте талантливи момичета, ще се радвам ако някой може да ми помогне в избора на шевна машина. Колебая се между Еlnа 2100 или Тyota Jeans. newsm78 Или може би друга до около 350лв. Знам че сте обсъждали често шевните машини, но колкото повече чета толкова повече се обърквам.Извинявам се за повтарящия се въпрос. Всъщност не знам и колко ще успея да шия, защото нито имам много опит, нито много време Simple Smile Предварително ви благодаря.

# 662
Здравейте талантливи момичета, ще се радвам ако някой може да ми помогне в избора на шевна машина. Колебая се между Еlnа 2100 или Тyota Jeans. newsm78 Или може би друга до около 350лв. Знам че сте обсъждали често шевните машини, но колкото повече чета толкова повече се обърквам.Извинявам се за повтарящия се въпрос. Всъщност не знам и колко ще успея да шия, защото нито имам много опит, нито много време Simple Smile Предварително ви благодаря.
Аз съм за Elna,най - малкото защото е с метални части ,за разлика от Тyota

# 663
mama na dili много благодаря за кройката, ще се постарая да сътворя нещо за есента на малката.
Лек и спорен ден ви желая:)

# 664
Аз съм твърдо за Елната, Тойота са със пластмасови части. Аз имам Елна 2300 и съм много доволна, с метални части е и нямам проблеми с шиенето на различните материи. Дори и иглата не сменям, само конеца превдявам и си шия и трико, и дънки, даже наскоро и една дантела.  Peace

# 665
  • Бургас
Аз съм твърдо за Елната, Тойота са със пластмасови части. Аз имам Елна 2300 и съм много доволна, с метални части е и нямам проблеми с шиенето на различните материи. Дори и иглата не сменям, само конеца превдявам и си шия и трико, и дънки, даже наскоро и една дантела.  Peace
Тойота вече не са с пластмасови части. Това , че не сменяш иглата каквото и да шиеш не прави машината по-добра Wink
В плюс за Елната е регулиране на натиска на крачето и регулиране дължината на бода.
От Тойота Джинс съм много доволна, моята е от стария модел с пластмасовите части. Mr. Green

# 666
Аз също съм много доволна от Тойота Джинс,моята е с метални части и няма опир.Имам я от близо 4 години и ми служи вярно.
fyoni Най-важното е на теб да ти хареса,а всеки е доволен от това,което има (едва ли има някоя от нас с две машини Елна и Тойота,за да може да ги сравни освен по показатели от брошурите:)
Желая ти успех при избора:)

# 667
  • Пловдив
Елна
има човек ползвал и двете

# 668
Fyoni, избра ли си вече машина? И аз се колебая горе долу между тези двете, или с по един модел отгоре, но пак от същите марки. Проблемът е, че съм от Бургас, а ми се щеше и аз да присъствам на една от тези демонстрации, за които се говори. Някой знае ли, къде най-близо до моя град може да стане това? Тук шевни машини се предлагат основно в Технополис, а и там не дават да се пробват машините, освен че няма Елна.

# 669
  • около ВАРНА
някой шил ли е завеси тип охлюв. ето какво става въпрос за тъмното което е като декорация.

# 670
Благодаря на всички ви за съветите! Hug
бимба, още не съм си купила, но вчера разговарях с един техник от магазина(www.ivna-bg.com) им в Пловдив каза ми, че на Еlna 2100, 2300, 2130 и на Тoyoта Quiltmaster частите са им метални. Разбира се говорихме за машини на цени до около 400лв. Още се чудя коя да предпочета, но трябва да се види на място все пак.
fyoni Най-важното е на теб да ти хареса,а всеки е доволен от това,което има (едва ли има някоя от нас с две машини Елна и Тойота,за да може да ги сравни освен по показатели от брошурите:)
Желая ти успех при избора:) Peace

# 671
Fyoni, благодаря за информацията. Аз в момента съм си харесала последно Toyota Quiltmaster 226. Малко е по-скъпичка, върви към 450 лв., като се има предвид, че първоначално си мислех да отделя до 300 лв., но мисля да не се скъпя този път. Дано и на нея частите й да са метални, за съжаление аз тук нямам кого да питам. Консултантите в технополис не са много в час, но лично на мен ми изглежда наистина по-стабилна от предните модели на Тойота. Сега остава да питам какви аксесоари предлагат към нея и да помоля поне да ми я пуснат да я чуя дали е тиха. И смятам май утре да се зарадвам с подарък за рождения ден.  Grinning Така, че и аз скоро отново ще натисна педала.
На всички настоящи и бъдещи шивачки пожелавам успех и да следват смело мечтите си!

# 672
  • София
Здравейте, неуморни! Hug  bouquet
Ето, че дойде и моят ред да се включа с първото нещо, ушито през живота ми Blush Laughing  цък  цък
Сори за качеството, но снимах с телефона, а фръцла не искаше да застане мирна, че се беше заиграла с една кофа Mr. Green , а и й я облякох неизгладена, че пусти ми мерак.....

Горе-долу добре се получи, като изключим факта, че успях да счупя цели две игли, ама си шиех с тази, с която купих машината, а тя беше доста тънка, а имаше и по-многослойни участъци и не издържа на напрежението Mr. Green Whistling

Понеже това е наистина първото нещо, което шия и се наложи да поизменя малко модела, т.к нещо не успях да сглобя както трябва рокличката и там, където сложих сатенените ленти трябваше да има две копченца, но не ми се напаснаха задна и предна платка горе на лявото рамо рамо и щеше да посуква, затова попромених малко оригинала Flutter   Като за първа "творба" макар и нескромно да звучи, но мисля, че се получи добре. Разбира се, има още мноооого да се желае, но като за първи опит съм доволна от себе си. Flutter Flutter

Сега съм си извадила кройки пак на една рокличка, по-разкроена, тези дни смятам да я ушия, само време да имам Wink

А вие продължавайте да показвате красоти, за да черпим вдъхновение по-неопитните Laughing Peace Hug

# 673
Моля за кройка на мъжко палто ето и снимка за да видите какво точно имам предвид.
http://img.shopzone.bg/data/2010/11/1290674421_913401.jpg

Трябва ми дословно същото палто.
Наистина се надявам някой да ми помогне.  bowuu  bouquet

# 674
  • Глоджево/близо до Русе/
да ви се похвалим с новата си рокля,обожавам да работя с ластичен конец -просто всичко става по-изпипано и по-прибрано

пп момичета Фаима не се е разписвала отдавна-липсват ми нейните постове

Общи условия

Активация на акаунт